Ingen resultater

Simone blev opdaget til gymnasiekoncert: 'Endelig har jeg fået min chance'

Den unge popdebutant Lynx fik tilfældigt tilbudt et samarbejde med en producer.

Simone Haaning Kristensen laver musik under navnet Lynx. I denne uge får hun sin radiodebut.
Vi anbefaler

Der kan være langt fra idé til virkelighed, når man drømmer om en karriere som musiker. For hvor er det lige, man starter?

For Simone Haaning Kristensen startede det på et gymnasium i Kolding i 2016.

Midt i en heftig studenteruge stillede hun sig op på en scene foran 1.200 mennesker og sang Adeles 'When We Were Young' til sin egen dimission. Og på trods af, at hun havde festet fire dage i streg forinden, gik det præcis, som det skulle.

- Jeg var meget beæret og rørt over at måtte sætte mit præg på dagen. Alle var klædt i deres fineste, hvide tøj, og alle havde bare følelsen af, at vi var unge og studenter og færdige med noget, vi havde brugt så lang tid på, fortæller den 23-årige sangerinde.

Ugens Kanon

 • Hver uge udvælges en sang med et særligt potentiale af den musik, der uploades til KarriereKanonen på dr.dk/kanon .
 • Ugens Kanon udvælges af P3-vært Pelle Peter Jensen og musikansvarlig på P6 BEAT Casper Bach Hegstrup.
 • Ugens Kanon spilles på P3 og P6 BEAT.

Men optrædenen skulle vise sig at føre flere gode ting med sig. Den blev nemlig filmet og lagt op på gymnasiets Facebook-side, hvor den blev set af direktøren for et musikselskab, som selv er tidligere elev. Han tog kontakt til Simone Haaning Kristensen og spurgte, om han måtte sætte hende op med nogle af sine producere.

- Det var nok bare det eneste, jeg havde lyst til på det tidspunkt! Jeg har altid skrevet musik, men her fik jeg min første rigtige mulighed for at gøre alvor af det. Det var totalt random .

Fra Kolding til København

Siden er Simone Haaning Kristensen, hvis musikalske alias er Lynx, rykket fra Kolding til København for at komme tættere på musikmiljøet. Her har hun været i studiet med nogle dygtige producere, som hun har skabt singlen 'Fly' sammen med. En single, som i denne uge er blevet udvalgt som Ugens Kanon i talentudviklingsforløbet KarriereKanonen og spilles på radiokanalerne P3 og P6 BEAT.

- Ikke et ondt ord om Kolding, men jeg havde brug for at komme over til noget større, hvor der sker mere på den front, for ellers kommer man ikke videre. Det var helt vildt at prøve at være i rum med nogen, der kunne tage en af mine idéer, bygge videre på den og gøre den endnu bedre, fortæller hun om flytningen og producersamarbejdet.

'Fly' blev skrevet i idylliske omgivelser på Samsø, hvor Simone Haaning Kristensen fik lov at komme helt ned i gear efter studentertiden og en tur på Roskilde Festival. Det inspirerede hende til at skrive en sang om at skabe orden i kaos og koble helt af og lytte til sig selv.

KarriereKanonen

 • KarriereKanonen er et talentudviklingsforløb og en konkurrence for nye musikalske talenter.
 • KarriereKanonen er et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet.
 • Hvert år udvælges 12 navne med et særligt talent, som har uploadet musik til dr.dk/kanon.
 • De tre endelige vindere findes på Smukfest i Skanderborg i august.
 • Læs mere og upload på dr.dk/kanon .

- Jeg er god til at lade mig rive med, når der er fart på, men når indtrykkene skal samles, skal jeg hen, hvor der er noget grønt. Der er en del færre grønne spots herovre end i Jylland, og det har jeg lige skullet vænne mig til, fortæller hun grinende.

Noget på hjerte

Livet som bymenneske har dog ikke sat en stopper for sangskrivningen. Der er mange flere sange undervejs, og det bliver allerede muligt at høre mere fra Lynx, inden vinteren er omme.

Selv beskriver Simone Haaning Kristensen sin musik som elektronisk pop med et strejf af r&b. Hun håber, at lytteren kan mærke varmen i musikken, og at det føles godt indeni.

Drømmen er at nå ud til folk med musikken og måske en dag ramme og inspirere nogen, ligesom musik inspirerer hende. De musikalske forbilleder er kvinder med karakter, attitude og noget på hjerte. Hun fremhæver især navne som Amy Winehouse, Jorja Smith og Bishop Briggs.

- Musik kan fortælle historier og danne lydbilleder af nogle ting, som bare ikke kan forklares på andre måder. Musik er det smukkeste, vi har i denne verden.

 • Seneste nyt

  Flere
  --:--
  --:--