Ingen resultater

Genert og uovervindelig; mød SHY, der vil bryde popmuren

En genert pige og en producer der elsker langsomme taktarter; det er der Ugens Kanon starter.

Indfanget af en andens person og umuligheden i at slippe væk – det er der sangen der er den sidste Ugens Kanon, inden sommerferien, starter. Duoen SHY , hiver i ens mavefornemmelse, som sangen svinger sig ud og ind af ens krop. Destroy my nature giver dig først kuldegysninger, så får du et dybt sug i maven, noget som i særdeleshed skyldes taktarten og opbygningen,

- Sangens taktart er 12/4, i stedet for standarden, 4/4. Det gør også at den er mere spændende og uforudsigelig at lytte til. Udover alt det har sangen også en lidt sær opbygning uden vers og omkvæd i traditionel forstand – den har ligesom lidt bare fem forskellige dele der passer sammen, og som fortæller om forskellige sider af den samme følelse af at være fastlåst, forklarer Johannes Bruun, der er producer-delen af duoen.

Sammen med Laura Peterhänsel udgør han SHY. Nummeret er bygget op om Laura Peterhänsels tekster, som ligger ord til de dybe udsving i volume og intensitet du vil høre i produktionen. Det er en tung bund med en engel-lysende klar stemme oven på, et ,match made in heaven. Teksten er Lauras egne ord på følelsen af at være fanget,

- Sangen handler om at være totalt fastlåst i en situation af et andet menneske hvor man ikke kan komme væk, da man er boltet fast til jorden. Den første linje lyder: ”Build a castle on my stomach, concrete and stone make it last.” Det skal symbolisere den her følelse af at være totalt låst af en person – én har ”bygget et fort på dig, forklarer Laura Peterhänsel.

LÆS OGSÅ: Hvad er Ugens Kanon?

Generthed og r’n’b

Alderen på de to venner siger begge 17 år men duoens levetid er endnu yngre. Venskabet startede i 2016, da de begge startede på efterskolen Ollerup, og musikalsk fandt de da også hinanden fra starten af deres efterskoleår. Men SHY så først dagens lys efter nogle forsøg med pomusik på dansk. Og faktisk var det Lauras tekster der blev udgangspunktet,

- Jeg havde skrevet mange tekster og meget musik, men altid holdt det for mig selv, og ikke vist det frem til nogen. Jeg har ikke rigtigt turde at bruge teksterne til noget, og da et af formålene med projektet er at fjerne min generthed omkring min musik, valgte vi at kalde det for SHY, fortæller Peterhänsel.

Genertheden er dog kombineret med et forsæg på at rykke ved det velkendte og give os et andet og mere udfordrende billede på den klassiske pop skabelon.

- Vi går efter at ramme en moderne lyd, men også efter at udfordre normerne indenfor nutidens popmusik. Det er vigtigt for os at forsøge at udfordre lytterens forståelse af radiopop som vi kender det, forklarer Johannes Bruun.

Vi glæder os til at høre dem i radioen i løbet af ugen og derudover til énhver tid når vi har lyst. Hvilket nok bliver ofte. Prøv selv om du ikke bliver fanget af tonerne.

LÆS OGSÅ: KarriereKanonen på SMUK Fest 2017

SHY lytter også til...

Udover SHY's egen musik har vi bedt duoen om at anbefale tre andre numre fra sitet.

- KIHLA . Vi synes bare KIHLA har ramt totalt plet i forhold til at skabe en masse billeder med hendes musik, og få en til virkelig at føle hendes vibe. Især Breathe You In er vores favorit! :)

- mono mono . De er virkelig fede fordi de er så originale med deres lyd, det lyder ikke som så meget andet man finder indenfor pop. Vi er helt vilde med Rumours!

- Why Do We Yawn . Deres musik er bare sindsygt rart at lytte til – der er ikke sådan helt vildt meget at forholde sig til, det er bare smør for ørene. Jeg (Johannes) har været så heldig at se dem live, og der var de også super fede!!

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--