Ingen resultater

Tegneseriesoul fra Vås får dig til at lette røven

Vås leverer charmerende og dansksproget pop med et soulet tvist.

En lommefilosofisk og velproduceret fusion mellem CV Jørgensen og støvet soul. Sådan kan man beskrive Ugens Kanon, der i denne uge kommer fra duen Vås . Tag godt imod nummeret ´Nøgne Fødder´! Vås´ ganske særlige og finurlige tilgang til musik er virkelig effektiv. Vi snakker hverdagspoesi som man selv elsker – og som du også ville kunne lytte til sammen med din far. Og det er der en hel særlig grund til.

Historien om Vås starter nemlig på en snusket bodega i hjertet af Nørrebro i København. Her mødtes de to venner Jeppe Gade og Rasmus Søe over en Limfjordsporter. Jeppe ville nemlig gerne vise Rasmus nogle helt særlige tekster, ja, Jeppe har faktisk altid brugt sin ven Rasmus, når der skulle lyttes på ny musik. Denne gang vil Jeppe gerne skrive et helt album til sin far. Og det er ikke en idé som Rasmus falder for lige med det samme. Men da han læser Jeppes spøjse tekster med fraser som ”Har du nogensinde siddet fast i en stol for længe? Fordi du ikke så hvor din røv slog rødder” slår det gnister! Vås bliver skabt og med hjælp fra trommeslager og producer Birk Nevel og bassist Carl Riestra bliver de første skridt fra Danmarks næste lille store lommefilosofisband taget. Lær dem bedre at kende herunder og tryk lige play en ekstra gang.

5 kanon-hurtige spørgsmål

Hvilket musik-ikon ville i helst lave et collab med, og hvorfor?

- Altså skal vi have fat i den helt helt store, så kommer der en stående invitation til Aretha Franklin uden udløbsdato fra nu af.. Men vi bliver også nødt til at sende et UdRåb til Benal <3. Vi er ikke helt sikre på, at de kan klassificeres som musik-ikoniske endnu, men føj en skive de har smidt ud i år. Ja, både Benal og Aretha må komme med på et kvæd eller to i Vås-regi.

I skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager i med i kufferten?

- Vi har faktisk talt om at næste plade skulle laves i tourbussen, så hvis vi kunne nappe lidt indspilnings grej med og få den skåret, så ville det være første personlige ting i kufferten. En omgang vanish-pletfjerner napper Jeppe på listen. Han har købt 4 hvide T-shirts og det er desværre temmelig aktuelt for ham at spilde. Rasmus slutter listen af med en stemmegaffel. Det er bare altid godt at have en stemmegaffel med.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i jeres hukommelse?

- Vi stod sammen på Roskilde og så ¼ af Beatles i 2014. Det var tårevædende. Det var det altså bare. Til gengæld trampede vi følsomheden af os til Jamie XX lige efter.

Hvad er det dårligste råd i har fået?

- “Vær glade for, at der nogen, som gider at være jeres manager.” Av, det er egentlig en frygtelig fattig sætning på så mange måder.

Hvad drømmer i om?

- Fortsat at holde øjnene åbne.

Vås lytter også til…

Udover Vås’ egen musik, har vi bedt dem om at anbefale et nummer fra sitet.

- Vi kommer lige med et skud ud til noget absurd seje piger fra Nordens Paris. Spring & I kører en led DIY stil og banker derudaf med Smerz-lyd og ikke-noget-pis på deres seneste single Voices.

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--