(Foto: Hedda Rysstad © dr)

'Det er deres store chance': 10 stjernespirer kæmper for at kunne leve af deres drøm

Følelserne sad uden på tøjet, da KarriereKanonens deltagere spillede semifinale-koncerter torsdag aften.

Nogle vil måske mene, at en musiker for alvor skal stå sin prøve foran et levende publikum.

Men spørger man de ti udvalgte deltagere i talentprojektet KarriereKanonen, vil de sandsynligvis mene, at det er en langt større udfordring at spille sit livs koncert foran… Ja, stort set ingen.

For det var nemlig nøjagtig dét, de ti spirende musiktalenter alle blev kastet ud i, da KarriereKanonens semifinale blev afholdt i studie 2 og 3 i DR Koncerthuset torsdag aften.

Her skulle de på skift gå på scenen og bevise, at netop de har, hvad der skal til for at gå hele vejen til finalen og sikre sig den endelige vindertitel – med ingen andre at optræde for end hinanden og KarriereKanonens jury. På grund af coronasituationen er det nemlig endnu ikke tilladt at åbne for publikum indendørs.

Men trods manglen af den klassiske koncertduft-kombination af røgmaskinens røg, fremmed sved og sur øl, som plejer at være fast inventar til koncerter, var luften alligevel tyk af adrenalin, eufori, nerver – og ikke mindst kærlighed.

For selvom en semifinale oser af konkurrence, har de ti deltagere støttet og heppet på hinanden, siden årets KarriereKanonen-forløb blev skudt i gang i januar – og torsdag aften var ingen undtagelse.

Se hvordan det så ud, da de ti talenter – NØX, Bendetta, BASKE, Josie Amadonna, IVER, Marcus.wav, Veiles, Magnus Tempels, Lleoh og Pil – kæmpede om finalepladser i KarriereKanonen 2021 torsdag aften.

 • Klokken er lidt i 19, og det summer af liv på gangene bag scenerne og i DR Koncerthusets backstagelokaler. - Jeg har haft det trippy hele ugen, fortæller Pil, som skal spille aftenens første koncert. Hun skal optræde helt solo. - Jeg har ikke nogen at lave pingpong med på scenen, men jeg føler, at det gør mig ekstra nærværende. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  1 / 15
 • Rapperen NØX har begået sig i battlerap-miljøet i ti år og er vant til at stå på en scene. Men nerverne har alligevel meldt sin ankomst. - Jeg vågnede klokken fire i nat og kunne ikke sove, så jeg satte 'Harry Potter 6' på som lydbog og vågnede i Harry Potters mindekar klokken halv otte og var helt sådan: "Hvad?!," griner hun. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  2 / 15
 • Det gik så vildt for sig til lydprøverne tidligere på dagen, at det ene ærme på rapperen Josie Amadonnas frakke var ved at rive sig løs. Hun har fikset det med orange tape. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  3 / 15
 • Det er KarriereKanonens jury, som beslutter, hvilke fem semifinalister der går videre til finalen i juni. - Vi lægger vægt på potentiale og originalitet. Det skal være et navn, vi ikke synes findes på den danske musikscene i forvejen. For stort set dem alle er det nok den største aften i deres karriere. Det er deres store chance. Hvis de gør det godt og bliver set af de rigtige mennesker, kan det være døren ind til drømmen om at kunne komme til at leve af musik eller i hvert fald tage det næste skridt i deres karriere, fortæller jurymedlem og radiovært på P3 Pelle Peter Jencel om, hvad der er på spil for de udvalgte. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  4 / 15
 • Veiles, som i virkeligheden hedder Esther Fogh, har aldrig spillet sine sange live før. Og for kun to dage siden fandt hun ud af, at hendes guitarist måtte gå i coronaisolation og derfor ikke kunne spille koncerten. - Det har været ret presset og noieren. Men vi fik det løst, så jeg har egentlig bare glædet mig rigtig meget, siger hun, inden hun går på scenen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  5 / 15
 • Det er omkring to år siden, Lleoh sidst har optrådt på en scene. Hun skriver nemlig også sange for andre og har tidligere været i tvivl om, hvorvidt hun skulle gå videre med sit eget musikprojekt. Men nu føles det helt rigtigt - selvom nervøsiteten er til at mærke. - Mit band gør mig tryg, og det er så fedt at komme i gang igen, siger Lleoh. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  6 / 15
 • Josie Amadonna har varmet op til sin optræden med Cardi B og Britney Spears på anlægget og vodka og RedBull i glasset. Temperaturen stiger i Koncerthusets studie 3, da rapperen når til nummeret 'Ligesom Donkey Kong', som sikrede hende en plads i årets KarriereKanonen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  7 / 15
 • Bendetta har udnyttet alle muligheder for at optræde for andre gennem hele sit liv, og hendes mission for aftenen bliver klar, så snart hun går på scenen: - Mit band og jeg skal uanset hvad have en megafed oplevelse. Vi skal vise, vi er et stærkt team, og forhåbentlig kan vi få energien ud over scenekanten, uanset om der er publikum eller ej. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  8 / 15
 • Duoen BASKE står overfor at spille deres første fælles koncert nogensinde. Da corona ramte sidste år, besluttede de sig for at lave et album. Og nu er de med i KarriereKanonen. - Al den energi, der er lagt i det her, skal samles nu, siger de til hinanden få øjeblikke inden, det går løs. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  9 / 15
 • BASKE har både stille og vilde sange, men eftersom de kun har et kvarter til rådighed, har de valgt at brage deres mest energifyldte sange ud til aftenens sparsomme publikum. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  10 / 15
 • Marcus.wav (i midten) skal selv spille som den sidste, og selvom han "plejer at gå på toilettet tyve gange" inden en optræden, har han det overraskende roligt, mens han hører de andre spille, fortæller han. - Jeg plejer at være meget mere nervøs, men jeg havde en hjernedød vagt på 7-Eleven i går, hvor mit adrenalinniveau var så højt, at jeg ikke tror, jeg kan slå det i dag. Der var blandt andet en narkoman, der glemte en pose heroin i en pengeseddel, og en mand, der blev ved med at bede mig om at sælge ham stoffer. Det var en hæsblæsende aften. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  11 / 15
 • - Det er lige gået op for mig, at det her er ret stort, lød det for få øjeblikke siden fra IVER (i midten) på scenen. - Jeg er god til at lægge ting lidt væk og sige til mig selv, at jeg ser på det i morgen. Så det er først nu, det rigtigt er gået op for mig, at jeg er nået hertil, og så bliver jeg lidt "emotional", uddyber han efter sin koncert. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  12 / 15
 • Magnus Tempels har sat sig for at give alle tilstedeværende en oplevelse, og det er han ikke uerfaren i. Han har nemlig allerede spillet en del koncerter - selvom det er ved at være noget tid siden sidst. Dog aldrig som en del af en konkurrence. - Jeg har haft det vildt, og der har været så mange forskellige følelser. Vi har jo fået et tæt bånd til hinanden, os deltagere, og man har det så sindssygt over de andres musik. Men uanset hvem der vinder, er det fedt at være med. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  13 / 15
 • NØX har været undervejs med sin musik i flere år, og i 2020 udgav hun sin første single, 'Nu'. Det var den, der fik hende med i KarriereKanonen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  14 / 15
 • Marcus.wav (venstre) og hans producer Andreas lukker ballet med et brag. - Da vi startede det her projekt, var jeg superdeprimeret og stiv hele tiden. Så tog vi i studiet, krammede og græd og lavede nogle sange. Hold kæft, jeg er glad for, at musik har reddet mit liv, lød det fra Marcus.wav fra scenen, inden det sidste beat døde ud. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  15 / 15