'Det var fuldstændig sindssygt': Danske Pil fik et 'kæmpe spark bagi' og har nu fuld fart på karrieren

Sangeren Pil har haft nok at se til, siden hun vandt talentprojektet KarriereKanonen for en måned siden.

Du har en sten i skoen, du drypper af sved og har skullet tisse den sidste time.

Men alt det har du fuldstændig glemt. For midt mellem de andre tusindvis af tilskuere står tiden pludselig stille, og du har kun øje og øre for hver en tone og bevægelse, der kommer oppe fra den oplyste scene.

Måske er det lang tid siden, du har oplevet det, men det er det, livemusik kan gøre ved dig.

I hvert fald ifølge den 30-årige sanger, sangskriver og en af vinderne i dette års KarriereKanonen Pil. Hun kan tydeligt genkalde sig følelsen, hun havde, under en helt speciel koncert – for den satte nemlig gang i de helt store drømme hos det spirende musiktalent.

Da Pil oplevede hitbandet - og tidligere vindere af KarriereKanonen - The Minds of 99 optræde på Orange Scene på Dyrskuepladsen i Roskilde for nogle år siden, blev hun nemlig pludselig rigtig klar over, hvad det egentlig var, hun ville med musik: Hun ville være et live-navn.

- Faktisk startede jeg med at sidde ude i siden. Så gik de i gang, og så var stemningen bare sådan: "Wow!" De skød med konfetti ud over det hele, og der var bare sådan en tilstedeværelse, selvom de jo stod meget langt væk fra mig. Det var så sindssygt at mærke, fortalte Pil, da hun fredag gæstede radioprogrammet 'Ny lyd' på P3.

I det øjeblik var hun ikke i tvivl om, at hun ville arbejde hårdt for selv engang at kunne give publikum en stærk følelse af nærvær og fællesskab, når hun står på scenen.

Fredag optrådte Pil live i 'Ny lyd' på P3. Se hende optræde med nummeret 'Nattely' i videoen øverst.

Vigtigt at kunne mærke publikum

Og for en måneds tid siden kom hun tættere på at nå i mål med sin ambition. Her stod hun nemlig på den store scene i DR Koncertsalen til KarriereKanonens finale og sang sig til en vindertitel - endda foran et publikum, der kunne synge med.

- Det var fuldstændig sindssygt. Jeg kunne ikke engang se publikum så meget, men jeg kunne mærke folk. Der var lidt råbestemning, sagde Pil om oplevelsen af aftenen og af publikum, som var dukket op og lød til at have øvet hendes tekster hjemmefra.

For Pil er det faktisk det vigtigste ved en liveoptræden - at der er kemi mellem hende og publikum. Ja, faktisk må alt andet næsten godt gå galt, så længe hun får publikum til at mærke noget, grinede hun i radioen.

Og netop det får hun med al sandsynlighed også mulighed for at afprøve mange gange fremover.

En vindertitel i KarriereKanonen betyder nemlig et skræddersyet talentudviklingsforløb og rådgivning, der skal klæde hende på til at blive en endnu bedre musiker, og ruste hende til at navigere i musikbranchen.

Og så har hun da også haft nok at se til siden finalen i juni, afslører sangeren, der siden finalen har fået airplay på P3 og nye samarbejdspartnere, der skal hjælpe hende til at etablere sig på den danske musikscene. Der har altså ikke været meget tid til at holde sommerferie endnu.

- Jeg har haft meget travlt, men det er fedt. Det er jo en kanon – man bliver skudt ud og får et kæmpe spark bagi, lød det fra Pil.

Pil optræder flere gange i løbet af efteråret, blandt andet i Vega i København den 10. september.