Fik et wildcard af deres idoler: Nu skal unge talenter optræde til kæmpekoncert

Lørdag skal KarriereKanonen-vinderne Høker på scenen i Royal Arena og varme op for The Minds of 99.

Høker meldte sig til en konkurrence i håbet om at vinde en opvarmningstjans for en af deres største inspirationskilder; bandet The Minds of 99. (Foto: © Kenneth Guttermann)

Det er kun lidt over et halvt år siden, at de nervøst gjorde deres entré på en scene for allerførste gang.

Og om få dage indtager de så et af Danmarks største spillesteder.

Høker, som i sommer vandt talentprojektet KarriereKanonen, skal nemlig varme op for The Minds of 99, når de lørdag spiller i Royal Arena i København.

- Vi var lidt paf til at starte med. Jeg tror ikke, det rigtigt gik op for os, at nu havde vi pludselig fået det job i kalenderen, fortæller Gustav Bejder, som er sanger i den fire mand høje gruppe Høker.

- Drømmen om at spille i Royal Arena og varme op for et band som The Minds of 99 føltes helt urealistisk, fortsætter han og suppleres af producer Simon Guttermann:

- Jeg tror, The Minds of 99 er noget af den eneste musik, vi alle fire har bondet over fra starten. De er en kæmpe inspiration for os alle sammen.

Har du ikke hørt om Høker før? Lyt til 'Hænder' fra gruppens debut-ep:

0:00

Ligesom at cykle

Men hvordan gik det så til, at de fire gymnasieelever og venner i Høker, som kun har eksisteret i lidt over et år, pludselig kunne skrive 'Royal Arena' i kalenderen?

Jo, de blev da udvalgt af deres egne musikalske helte.

The Minds of 99 havde nemlig sat opvarmningstjansen i udbud hos Tak Rock Band Battle, hvor alle interesserede bands kunne melde sig til og konkurrere om at præsentere deres musik live foran et kæmpestort publikum til den udsolgte koncert.

Og Høker var et af de 30 navne, der blev udvalgt til at spille ved de indledende runder.

Det er Emil Jelbo (billedet), der skriver og rapper Høkers tekster. Her optræder de til KarriereKanonens finale på Smukfest. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Vi gik ind til det med relativt lave forventninger. Vi havde egentlig besluttet at fokusere på at lave ny musik i stedet for at spille koncerter. Så vi øvede faktisk ikke op til for at holde forventningerne så lave som muligt, siger Simon Guttermann.

Og at holde forventningerne nede viste sig til en start at være en god strategi. For efter at være gået videre i de indledende runder skulle fans og brugere stemme på deres favoritter i en digital afstemning. Og her måtte den unge kvartet se sig slået.

Dog kun indtil de ud af det blå blev tilbudt et wildcard af The Minds of 99, som, efter at have lyttet til musikken, ville have Høker med til finalen.

- Det styrkede klart selvtilliden op til finalekoncerten. I forbindelse med KarriereKanonen i sommer lavede vi et set, som vi gennemøvede, så det krævede ikke så meget tid at mestre igen. Det ligger helt inde i knoglemarven, griner Gustav Bejder.

Skal du mon selv til koncerten med The Minds of 99? Varm op med '1,2,3,4', som er bandets første sang på engelsk:

0:00

- Vi øvede så meget op til finalen på Smukfest, hvor vi spillede koncertsettet igennem 70-80 gange. Det er ligesom at cykle nu, tilføjer Simon Guttermann.

Kommer længst med ydmyghed

Efter finalekoncerten annoncerede The Minds of 99's management, at det var Høker, der havde vundet opvarmningstjansen. De roste deres udtryk og mente, at de var klar til at spille på en stor scene.

Og hvor glade, de fire venner end blev for dén udmelding, studsede de lidt over det sidste.

- Jeg tror ikke, vi var helt enige i, at vi var så klar til Royal Arena, som de sagde, vi var. Men vi skal nok blive det, og det var vildt fedt at få at vide, griner Simon Guttermann.

Selvom Høker på et enkelt år har nået at spille på blandt andet Spot Festival, Smukfest og i Pumpehuset, bliver Royal Arena gruppens største sceneoptræden til dato. (Foto: © Betina Garcia)

- Vi vidste godt, hvad vores evner rækker til, men vi vidste ikke, hvad modstanderne kunne. Og det var faktisk rigtig hård modstand, vi mødte i finalen. Som sagt gik vi til det med et forholdsvist pessimistisk udgangspunkt. Man kommer længst med at være ydmyg, mener Gustav Bejder.

Nervøsiteten har dog ikke ramt firkløveret endnu. Til gengæld glæder de sig til at vise, hvad de kan – og håber, at en stor del af især de yngre fans af The Minds of 99 vil kunne lide, hvad de hører.

Og spørger man dem, hvordan de har det med at skulle gå fra at spille på relativt små scener til pludselig at skulle udfylde så meget plads, er Høker da også klar med en strategi.

- Vi har en dans, hvor vi hopper fra side til side. Så skal vi bare lave nogle rigtigt lange hop.