Gemt bag hættetrøjer og solbriller: Pludselig stod hitband på scenen til stor finaleaften

De tidligere vindere af KarriereKanonen, Patina, overraskede publikum med en surprise-optræden til fredagens finale.

Patina vandt KarriereKanonen i 2019, og sidste år havde trioen det mest spillede nummer på P3 med sangen 'Flammer rammer'. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)

Det blev de spirende musikstjerner Marcus.wav og Pil, som fredag aften blev udråbt som de to vindere af KarriereKanonen 2021.

Sammen med talentprojektets tre andre finalister optrådte de hver med en 15 minutter lang koncert foran 500 mennesker i DR Koncerthuset, før det altså blev netop de to, der kunne løfte trofæet sidst på aftenen og følge i fodsporene på tidligere vindere som The Minds of 99 og Marie Key.

Men de fem håbefulde kunstnere i finalen var ikke fredagens eneste optrædende. For apropos tidligere vindere af KarriereKanonen var der nemlig arrangeret en surprise for publikum, mens juryen voterede efter de fem finalekoncerter.

Iklædt sorte hættetrøjer og solbriller stod syv mænd pludselig på scenen til stor forundring for alle i salen. Men trods de mystiske outfits var der alligevel nogle, der havde gættet, hvem finalens surprise-optræden var.

"PATINA," blev der nemlig råbt fra publikum, inden trioen, der havde taget deres liveband med, stemte i med den endnu ikke udgivede sang 'Ta' det til dig' og efterfølgende smed forklædningen.

Patina, der har den helt særlige konstellation, at alle tre i bandet både er forsangere og spiller trommer, vandt KarriereKanonen i 2019 og havde det mest spillede nummer på P3 i 2020 med sangen 'Flammer rammer'.

- Vi har fulgt med på en skærm nede i et af de aflukkede rum, sagde Søren Bastrup Bojsen fra Patina efter deres første nummer og fortsatte:

- Hvor er det smukt, vi kan samles om musikken. Og kæmpe respekt til de fem, der står her i dag. Det har været en fornøjelse at følge med i.

Se Patina optræde med nummeret 'Sådan må det være (uhhhh)' herunder:

Efter Patinas overraskende optræden kom aftenens vært, P3-vært Pelle Peter Jencel, på scenen og kårede Marcus.wav og Pil som de to vindere af KarriereKanonen 2021 til høje råb og hujen fra publikum.

Se og hør nogle af finalens højdepunkter herunder:

Marcus.wav

Han var aftenens første kunstner på scenen, og Marcus.wav, som tre timer senere blev udråbt som en af vinderne i KarriereKanonen 2021, fik fra første tone sat ild under de 500 publikummer i DR Koncerthuset.

23-årige Marcus Bjerring beskriver selv sine sange som musik, man både kan danse og være ked af det til – nærmere bestemt den nok noget ukendte genre "depressionstecnho", som han kalder det.

Og der kan da også meget vel have været et par stykker i salen, der kneb en lille tåre under det akustiske nummer 'Happy Life', hvor han sad alene ved sit klaver og sang, mens han få øjeblikke senere smed blusen og flashede tatoveringen "Fuck depression", der står med stor og kraftig skrift hen over hans skulderblade, mens han løb og hoppede rundt på scenen til en tungt og dansabelt beat.

Se Marcus.wav optræde med nummeret 'Nogen steder' til fredagens finale i KarriereKanonen, som han senere på aftenen blev kåret som vinder af, herover.

Pil

Det var en meget rørt Pil, der fredag aften gik på scenen og skulle forsøge at sige et par ord som tak, lige efter hun blev udråbt som en af aftenens vindere i feltet af fem finalister.

Men det passer måske også meget godt på de følelser, hun sætter ord og musik på i sine sange. De går nemlig lige i hjertet, som P3-vært Pelle Peter Jencel beskriver det.

Rørende var det da også allerede under Pils finaleoptræden, hvor hun startede sin 15 minutter lange koncert siddende på et tæppe på gulvet med et lille keyboard på skødet og en stemme, som nåede ud i alle Koncertsalens hjørner.

Se Pil optræde med nummeret (med det meget passende navn) 'Gulvet' herover.

Veiles

- Det med at begå fejl – især når det kommer til at skrive musik – har jeg været bange for. Og det er lidt sjovt, for det er på en måde på grund af en fejl, jeg står her i aften, fortalte Esther Møller Fogh med kunstnernavnet Veiles, da det var blevet hendes tur til at optræde til fredagens finale.

For et år siden skrev hun nemlig en sang, som hun selv beskriver som "over the top", og hun var nervøs for, om andre ville synes, teksten var for banal. Men ved en fejl kom hun til at sende den til sin bror, som elskede den. Og så måtte Veiles indrømme over for sig selv, at det gjorde hun faktisk også.

Nummeret hedder 'You & Me', og det er den sang, hun blev valgt til KarriereKanonen med.

Hør og se Veiles optræde med den ovenfor.

Josie Amadonna

Det var ikke kun en finaleplads, den 22-årige rapper Josie Amadonna kunne fejre fredag. Samme dag udgav hun nemlig officielt singlen 'Donkey Kong', som netop er det nummer, hun blev udvalgt til KarriereKanonen med.

Josie Amadonna, som rigtigt hedder Josefine Amalie Vinther Møller, skriver sange, der blandt andet handler om det selvtillidsboost, hun føler, når hun står på en scene og optræder. Og hun udstrålede i den grad også power og selvtillid under sin fire sange lange koncert, der blev kvitteret med højlydte hvin fra publikum og råbene "Josie, Josie, Josie", da hun forlod scenen.

Se og hør Josie Amadonna rappe om håbet om at blive mere kendt end corona på 'Donkey Kong' herover.

IVER

- Jeg føler mig lidt som et knust barn af nogle af de ting, jeg har oplevet, og det her er så produktet af det.

Sådan siger Alexander Iversen med kunstnernavnet IVER om sin musik.

Fredag aften stod han som en energifyldt enmandshær på scenen til finalen af KarriereKanonen efter at være blevet råbt ind af publikum, der tydeligt havde et godt øje og øre til ham.

Han blev udvalgt til talentudviklingsforløbet med nummeret 'Vildmand', der er inspireret af hans bedstefars sidste tid. IVER ser nemlig nogle af de samme vildmands-instinkter, som bedstefaren havde, i sig selv.

Se ham optræde med 'Vildmand' herover.