Har spottet nogle af dansk musiks største navne: Nu genopfinder KarriereKanonen sig selv

Anerkendt projekt for musiktalenter genopstår med færre navne og ny finale.

Katinka vandt KarriereKanonen i 2015. I år har hun og resten af Katinka Band turneret i hele Danmark, hvor de blandt andet spillede på Heartland Festival. (Foto: © Michael Bager/Fyens.dk, Ritzau Scanpix)

The Minds of 99. Katinka. Marie Key. Magtens Korridorer.

Det er blot nogle af de navne, der har præget og stadig præger den danske musikscene, som har vundet KarriereKanonen - et talentprojekt, som finder og udvikler nye musikalske talenter.

KarriereKanonen, som har eksisteret siden 2002, har ændret sig gennem årene for at følge med en musikbranche i rivende udvikling – og i år er ingen undtagelse.

For at skabe endnu bedre rammer for landets nye musiktalenter kommer KarriereKanonen i det kommende år nemlig til at tage sig anderledes ud, end det har været tilfældet de seneste år.

En af ændringerne består i, at KarriereKanonen i stedet for at udvælge 12 artister eller bands fremover vil vælge 10. Efterfølgende udvælges fem finalister og til sidst to vindere.

Det sker med en ambition om at arbejde mere effektivt med en udvalgt skare af musikere.

- Ambitionen med KarriereKanonen er at løfte den danske musik, som peger mere frem end tilbage. De nye tiltag er lavet for at gøre vores kanon endnu mere skarpladt og rette sigtekornet til, så vi bedst muligt forløser potentialet for de navne, vi mener, har talentet, siger Pelle Peter Jencel, P3-vært og jurymedlem i KarriereKanonen.

Vinderne af KarriereKanonen 2019 blev annonceret efter finalekoncerterne på Smukfest i august. Det var Høker, Angående Mig og Patina, som løb med sejren. Her ses de sammen med P3-vært Pelle Peter Jencel. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Nyt forløb og nye scener

Som en anden del af ændringerne kan de 10 udvalgte deltagere i KarriereKanonen 2020 se frem til at skulle spille på nye prominente scener.

I marts 2020 vil KarriereKanonens semifinale således blive afholdt i DR Koncerthuset med 10 skarpe optrædener fra de udvalgte deltagere.

Efter semifinalen går fem finalister videre til en finale, som i 2020 vil blive afholdt på branchefestivalen Spot i Aarhus til maj. Tidligere blev finalen afholdt på Smukfest.

Her kåres to vindere, som begge modtager et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, koncerter og spillejobs arrangeret af DR Koncerthuset, Spot og Smukfest. Samtidig følges vindernes udvikling tæt på DR's platforme.

- Spot er en branchefestival med vigtige og betydningsfulde gæster for finalisterne. Det giver de bedste forudsætningerne for finalisterne, at de spiller en finalekoncert for den branche, som de skal ud og imponere bagefter. Med det nye forløb er vores ambition, at KarriereKanonen vil kunne tilbyde de udvalgte et mere relevant og prioriteret forløb end tidligere, siger Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder i KarriereKanonen.

Juryen bag KarriereKanonen består af P3-vært Pelle Peter Jencel, P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet samt andre kvalificerede aktører fra musikbranchen, der skifter plads, så der hvert år kommer nye ører på projektet og på musikken.

I 2020 bliver KarriereKanonens jury suppleret af Pernille Krog Mogensen, der er booker for festivalen Spot samt tidligere direktør for Artpeople og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen, der nu er selvstændig musikbranchekonsulent.

Angående Mig gik videre i forløbet efter en overbevisende koncert ved KarriereKanonens semifinale på festivalen SPOT i maj 2019. Næste år er det selve finalen, der afholdes på SPOT. (Foto: © Andreas Bro, dr)

Alle kan deltage

Vil du – eller kender du nogen, der vil - være med i KarriereKanonen 2020, så er det stadig muligt at uploade din musik til dr.dk/kanon. Der er deadline onsdag den 23. oktober 2019 klokken 14.

Bliver du ikke udvalgt til KarriereKanonen 2020, så er der dog stadig grund til at uploade din musik. Du har nemlig mulighed for at blive Månedens Kanon (tidligere Ugens Kanon).

Hver måned vælger P3-værterne Pelle Peter Jencel, Andrew Moyo og Fie Neergaard et nummer, som, de mener, har kvaliteten og potentialet til at blive Månedens Kanon og modtage ekstra opmærksomhed.

Månedens Kanon får omtaledr.dk/musik samt airplay i P3-programmet 'Pelle Peter på P3', der sætter fokus på ny dansk musik. Programmet sender første gang mandag den 21. oktober, og derefter alle uger fra mandag til torsdag klokken 12-14.

Første udgave af Månedens Kanon bliver offentliggjort i uge 45.