(Foto: Betina Garcia © Dr)

Laura står midt i sit gennembrud - men har svært ved at forstå det: 'Jeg lever jo bare mit liv, som jeg plejer'

Musikeren Angående Mig mærker ikke meget af den succes, hun står midt i.

Hvis du drømmer om at slå igennem som musiker, har det ikke just været det mest oplagte år at gøre det i.

I hvert fald ikke, hvis du vil stå på en scene og se dit publikum i øjnene.

Det har sanger, sangskriver og guitarist Laura Lilholt Andersen, som laver musik under navnet Angående Mig, erfaret på egen krop.

Sidste år vandt hun talentprojektet KarriereKanonen, hvorefter hun brugte tid på at skrive sange, indspille en ep og forberede sig på at spille en lang række koncerter med sit band.

Det gik ikke som planlagt, men alligevel er det bestemt ikke gået stille for sig i Angående Mig-lejren i 2020.

Laura Lilholt Andersen og hendes band har nemlig både udgivet debut-ep, spillet en række koncerter for et siddende publikum og erfaret, hvordan det er at høre sine egne sange i radioen, hvor de både har hittet med 'Vrede kvinder' og 'Jeg elsker alt hvad du hader ved mig'.

Lyt til Angående Mig med 'Vrede kvinder' her:

0:00

Men fordi det har været så begrænset med spillejob, har det været svært at forstå den stigende interesse for musikken.

- Det er fucking fedt, men jeg har jo bare gået i skole og hængt ud med mine venner og har ikke mærket opmærksomheden så meget, fordi alle har siddet derhjemme, og man kommer ikke ud at spille så mange koncerter, fortæller Laura Lilholt Andersen, som har lavet musik som Angående Mig siden 2017.

- Det er sygt at blive spillet så meget i radioen, men jeg lever jo bare mit liv, som jeg plejer, så det er egentlig lidt underligt. Som to forskellige verdener.

Selvom det er bittert ikke at kunne ride "hype-bølgen" på den måde, hun havde håbet, nægter hun at tænke på, hvordan det kunne have været, hvis pandemien ikke havde ramt.

- Måske går det lidt langsommere for upcoming artister lige nu, men måske er det egentlig meget godt. For det er fandeme overvældende at gå fra at være et ukendt navn, ingen har hørt om, til at blive en kæmpe stjerne, siger Laura Lilholt Andersen og fortsætter:

- Det er måske fint, at overgangen er mere glidende, så man kan følge med og ikke pludselig står og ikke har sig selv med i det længere, fordi man ikke har haft tid til at tænke over, hvad man egentlig laver.

Søndag spillede Angående Mig i DR Koncerthuset sammen med Patina og Høker, som vandt KarriereKanonen i 2019, og Føl Som og Såforsatan, der vandt i år.

Dr.dk fulgte i hælene på det 22-årige stjerneskud fra Gistrup før, under og efter hendes optræden.

 • En halv time før showstart er tropperne samlet i backstagelokalet. De skal lige op i gear – efter en omgang tung bøf stroganoff i DR's kantine – og tale det hele igennem en sidste gang, selvom de har øvet meget. Angående Mig skal på scenen som fjerde act. I dag er de en mand mere på scenen, end de plejer at være. - Vi troede, Vincent havde corona, så vi fik Frederik med som afløser. Men det havde han så ikke alligevel, så nu spiller vi bare alle sammen, siger Laura Lilholt Andersen. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  1 / 13
 • Lidt glimmer og mascara, så kører bussen. Det er ikke første gang, Angående Mig skal spille koncert for et siddende publikum. Men først for nylig har Laura Lilholt Andersen selv været gæst til en koncert med corona-restriktioner. - Min fornemmelse er, at man lytter meget mere, fordi man sidder med front mod scenen og er meget mere fokuseret. Men går ikke i baren og køber øl eller danser. Det er virkelig intenst på en helt anden måde. Men som artist er det nærmest omvendt, det er mindre intenst, fordi folk er så langt væk og hopper ikke, som de plejer at gøre. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  2 / 13
 • Angående Mig skal spille en sang med Tue West, som vandt KarriereKanonen i 2003. Han bor nu på Island, men heldigvis passede det med, at han alligevel skulle til Danmark og kunne tage afsted lidt før for at være med til koncerten. - Jeg fandt en sang på hans seneste album, der hedder 'God til at bruge tid på det der gør lidt ondt' og tænkte: "Den titel kunne jeg fucking lige så godt selv have skrevet." Og da jeg hørte nummeret, var jeg revet i stykker over, hvor meget jeg kunne føle det selv, siger Laura Lilholt Andersen. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  3 / 13
 • Søndag er for mange en fodbolddag – også for Tue West. - Hvem spiller?, spørger Laura Lilholt Andersen. - Det er bare en klassisk superligakamp. Jeg er egentlig Brøndby-fan, lyder svaret. Laura har selv spillet fodbold: Hun var på U16-landsholdet i et par måneder, da hun var yngre. - Men så opdagede jeg alkohol, siger hun. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  4 / 13
 • Laura Lilholt Andersen er gode venner med aftenens sidste act, duoen Føl Som, og de har efterhånden lavet musik sammen i nogle år. Frederik Reese har produceret det meste af hendes ep, og Emmanuel Matongo har hun kendt, siden hun var 17. - Emmanuels tidligere hiphopband manglede en kvindelig sanger dengang, og jeg havde aldrig sunget før, men blev inviteret i studiet for at synge et omkvæd. Sangen hed 'Sløret', og det var den første sang, vi lavede sammen. Vi har fået tatoveret titlen på låret, siger hun. - Jeg synes, Føl Som er det sygeste, der er sket på den danske hiphopscene i mange år, og det er fucking vigtigt, de har fået lov til at blive hørt. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  5 / 13
 • Klokken 20 åbner ballet. Publikum har taget plads i salen - med god afstand -, og Patina, som vandt KarriereKanonen sidste år, indtager scenen med et brag. Siden sidste år har Patina varmet op for Alphabeat og hittet massivt i radioen med 'Flammer rammer' og senest 'Sådan må det være'. 30. oktober starter deres egen (coronavenlige) danmarksturné, som blandt andet tager dem forbi Horsens, Kolding, Aalborg, Aarhus, København og Odense. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  6 / 13
 • Patina lukker deres set med 'Flammer rammer', som gæstes af næste navn på scenen: Såforsatan. Han var en af vinderne af KarriereKanonen 2020 og skulle i foråret have spillet semifinalekoncert, netop som landet lukkede ned. - Det er vores første koncert med publikum, lyder det fra Sofus Bryld Staunæs, som er manden bag Såforsatan. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  7 / 13
 • Tre numre senere indtager den fremadstormende gruppe Høker scenen. På et år har de formået at varme op for The Minds of 99 i Royal Arena, score en pladekontrakt og hitte i radioen med sangen 'Ud af dig'. Debutalbummet lander i starten af næste år. I aften har de den tidligere KarriereKanonen-vinder Marie Key med på scenen på gruppens seneste single, 'Storskærm'. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  8 / 13
 • Da konferencieren annoncerer en pause, skal det gå stærkt. Udstyr skal pakkes ned og nyt skal sættes op. Angående Mig skal på scenen straks efter. - Jeg plejede at have dårlig mave hele dagen op til en koncert, men nu kommer nervøsiteten først lige før, vi skal spille. Men jeg har det okay, siger Laura Lilholt Andersen. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  9 / 13
 • Så går det løs. Angående Mig har, ligesom de andre, kun tre numre at gøre godt med på scenen, og et af dem er Tue Wests 'God til at bruge tid på det der gør lidt ondt', som de i fællesskab har lavet til en duet. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  10 / 13
 • Idet Angående Mig er ved at være færdig på scenen, slutter duoen Føl Som sig til dem i slutningen af sangen 'Vrede kvinder'. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  11 / 13
 • Et kvarters tid er gået, og så er de færdige. - Det gik godt, men man var bare fucking hurtigt inde og ude igen. Det er lidt antiklimatisk at have brugt så meget tid på at øve, og så er det overstået på et kvarter. Og så kan man ikke engang holde en kæmpe efterfest, siger Laura Lilholt Andersen med et grin. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  12 / 13
 • Tilbage på scenen er aftenens sidste mini-koncert i gang, og Føl Som, som i øjeblikket arbejder på ny musik, lukker festen med et storslået brag. De har selv været på en mindre efterårsturné rundt om i landet, og sidste stop på turen er DR Koncerthuset. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  13 / 13