Om KarriereKanonen

Omdrejningspunktet for KarriereKanonen er kærlighed til ny dansk musik - og et ønske om at styrke den danske musikscene.

Angående Mig spillede koncert på Smukfest 2019 og blev dagen efter annonceret som en af årets tre vindere af KarriereKanonen. (Foto: Betina Garcia © dr)

KarriereKanonen handler om kærlighed til ny dansk musik.

Hvert år udvælger vi en række kunstnere, der kommer igennem et talentudviklingsforløb, hvor de får mulighed for at blive skarpere på blandt andet sangskrivning, sceneoptræden og kommunikation, og for at spille koncerter på flere af landets spillesteder og festivaler. Samtidig følges deres udvikling tæt på DR's platforme.

KarriereKanonen har eksisteret siden 2002 og blev oprindeligt skabt ud fra et ønske om at give et markant løft til den dansksprogede rock. Man mente, at musikken savnede sine rødder, og med KarriereKanonen gik man på udkig efter fremtidens musikalske stjerner.

De første år skød KarriereKanonen en række navne ud i æteren på P4 og P3, som mange stadig kender i dag, fx Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr, Marie Key og Tue West.

Konceptet har ændret sig gennem årene, og musikken behøver ikke længere være på dansk. Men det unikke ved KarriereKanonen er stadig, at en håndfuld af de bedste nye kunstnere får et kraftigt skub ud over scenekanten og hjælpes på vej til en vedvarende karriere.

Navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Vild $mith, The Minds of 99, Klub 27, Katinka og Dør nr. 13 er alle blevet skudt ud af kanonen siden 2008.

Upload og deltag

Vil du have chancen for at være blandt næste års udvalgte i KarriereKanonen, skal du oprette en profil og en kunstnerside på dr.dk/kanon og uploade max to af dine bedste numre.

Alle numre uploadet til sitet mellem 1. februar 2019 og 23. oktober klokken 14:00 2019 har mulighed for at gå videre i KarriereKanonen 2020.

De udvalgte deltagere til KarriereKanonen 2020 bliver offentliggjort i februar 2020.

Et skarpere og stærkere KarriereKanonen

KarriereKanonen er i år 2019 blevet fornyet, og forløbet vil derfor fremover opleves lidt anderledes.

KarriereKanonen vil gerne arbejde mere effektivt med en udvalgt skare af musikere. Tidligere har KarriereKanonens jury peget på 12 udvalgte, som hvert år er blevet udvalgt til at være med i KarriereKanonen.

Fremover vil antallet være 10 udvalgte, fem finalister og to vindere.

I forbindelse med fornyelsen af KarriereKanonen er dr.dk/kanon også under ombygning, hvorfor det åbne lytteunivers ikke er tilgængeligt som tidligere. Man kan imidlertid lytte til de numre, der er blevet uploadet til sitet, ved at logge ind eller ved at søge specifikke kunstnere frem via en søgemaskine.

Sådan forløber det

I 2020 vil semifinalen i KarriereKanonen blive afholdt i DR Koncerthuset i marts med 10 knivskarpe showcases med forløbets dygtige udvalgte.

Efter semifinalen går fem finalister videre til en finale, som i 2020 vil blive afholdt på branchefestivalen SPOT i Aarhus til maj.

Efter finalen kåres to vindere, som alle vinder et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, koncerter og spillejobs arrangeret af DR Koncerthuset, SPOT og Smukfest, og samtidig følges deres udvikling tæt på DR's platforme.

Folkene bag KarriereKanonen

Bag KarriereKanonen står DR, der følger deltagerne og vindernes udvikling tæt på tværs af platforme.

DR står i stærkt samarbejde med Bandakademiet, der tilbyder de udvalgte et skarpt og relevant talentudviklingsforløb.

Fremover vil KarriereKanonen arbejde tæt sammen med DR Koncerthuset, SPOT og Smukfest, der tilbyder og arrangerer koncerter for de bands og artister, der vinder KarriereKanonen.

Juryen bag KarriereKanonen består af P3-vært Pelle Peter Jencel, P3's musikredaktør Mathias Buch Jensen, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet, samt to andre kvalificerede aktører fra musikbranchen, der skifter plads, så der hvert år kommer nye ører på musikken.

Månedens Kanon

Bliver du ikke udvalgt til KarriereKanonen 2020, så skal du stadig uploade din musik. Du har nemlig mulighed for at blive Månedens Kanon (tidligere Ugens Kanon).

Hver måned vælger redaktionen et nummer, som, de mener, har kvaliteten og potentialet til at blive Månedens Kanon og få ekstra opmærksomhed.

Månedens Kanon får omtale på dr.dk/musik samt airplay i programmet 'Pelle Peter på P3', som sender hver mandag til torsdag fra kl. 12-14, og som sætter fokus på ny dansk musik.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på karrierekanonen@dr.dk.