Teenagere skrev sang ved en tilfældighed - nu er den blevet deres gennembrudshit: 'Det er ret sindssygt'

Danske Høkers radiohit 'Ud af dig' var den første sang, gruppen nogensinde lavede sammen.

Britney Spears havde '…Baby One More Time'. Nirvana gjorde det med 'Smells Like Teen Spirit'. Og for Medina var det 'Kun for mig', der gjorde tricket.

Vi taler selvfølgelig om gennembrudshittet.

Den sang, der for alvor sætter en ny, dugfrisk musiker på landkortet og baner vejen til den succesfulde karriere, der forhåbentlig venter på dem ude i horisonten.

For danske Høker blev det nummeret 'Ud af dig'.

Gruppens debutsingle, der i 2019 hjalp dem til sejren i talentprojektet KarriereKanonen, er i dag blevet Høkers til dato største hit.

Men sangen, der altså skulle vise sig at blive gruppens springbræt mod stjernerne, blev faktisk til ved én stor tilfældighed.

- Vi sad og legede med nogle beats, da Emil (Jelbo) begyndte at synge hen over. Vi tænkte: "Hey, det lyder da meget fedt" og begyndte at arbejde videre med den melodi. Og det endte sgu med at blive til 'Ud af dig'. Det er ret sindssygt, fortæller Høkers producer, Simon Guttermann, om sangen, der var den første, de nogensinde skrev sammen.

Høker gæstede fredag P3-programmet 'Ny Lyd', hvor de optrådte live med 'Ud af dig'. Se deres optræden i videoen øverst.

Nyfortolkning blev vejen til gennembruddet

Selvom Høker allerede udgav 'Ud af dig' i 2019, kom succesen dog ikke væltende fra én dag til en anden.

Gruppen var faktisk nødt til at indspille sangen på ny og genudgive den, før den for alvor nåede sit sande potentiale.

- Vi var jo så unge, da vi lavede 'Ud af dig' - jeg var selv 16 - og vi udviklede os hele tiden. Der skete så meget med os og vores musik de år, og på et tidspunkt følte vi, at vi sad med kernen til en virkelig god sang, men at lyden ikke helt passede til os længere, forklarer Simon Guttermann og fortsætter:

- Vi tænkte, at sangen skulle have lov til at udleve sit fulde potentiale, så vi begyndte at rive lidt i knapperne og nytænke den. Vi havde bare lyst til, at den her sang, vi alle elsker, skulle blive endnu federe.

Nyfortolkningen bar altså frugt, og i skrivende stund har den reviderede udgave af 'Ud af dig' høstet over 100.000 afspilninger alene på Spotify.

Der er dog flere hits i sigte fra Høkers hånd, lover Simon Guttermann.

- Det er fandeme mærkeligt, at vi bare ramte den lige i øjet første gang. Måske var det mere begynderheld end flid, men vi har knoklet på ny musik siden, og vi har lavet en masse sange, som vi tror kan blive mindst lige så store, siger han med tanke på gruppens debutalbum 'Plastikliv', der udkommer senere i år.

- Vi er jo stadig lige begyndt på det her og udvikler os hele tiden, og det kommer til at afspejle sig på pladen. Vi synes godt, at man må kunne mærke den udvikling, vi har været igennem, på vores sange, siger han.

Se og hør Høker spillet titelnummeret fra deres kommende album, 'Plastikliv', her: