Ugens Kanon er en lille popbombe og en stor sommerbasker

Sam Rose står bag Ugens Kanon, der handler om følelser, som ikke er gengældt.

(Foto: Thomas Vangsgaard)

- Ugens Kanon er en lille popbombe. En kærlighedssang sunget med en varm stemme af Sam Rose. Tilsat et beat, der gør, at den også fungerer på et dansegulv. Det er stærk elektronisk pop, serveret som det skal lyde i 2019. Man kunne måske godt ønske sig lidt mere inderlighed og større sats fra Sam Roses vokal. Til gengæld er det solidt leveret og 'The Only Thing I Take Is' er en stor sommerbasker.

Sådan siger P3-vært Pelle Peter Jensen om Ugens Kanon, der kommer fra Sam Rose.

Sam Rose er den 19-årige sanger Heisam Azzam, der bor i Skive. Kunstnernavnet opstod, fordi han altid er blevet kaldt Sam, da det er den sidste del af hans fornavn Heisam. Rose syntes han egentlig bare lød godt, og så tænkte han, at det også ville fungere godt internationalt, hvilket er hans ultimative drøm at få en karriere der også.

Nummeret 'The Only Thing I Take Is' handler om, at man i et forhold stadig har følelser for den anden, men at det ikke er gensidigt. Man begynder at savne de ting i forholdet, der gjorde det specielt, fx de rutiner man havde, de løfter man havde, men egentlig også skænderierne - generelt bare al den tid, man brugte sammen.

5 HURTIGE TIL SAM ROSE:

Hvilket musik-ikon ville du helst lave et collab med, og hvorfor? Helt klart Khalid! Han virker som verdens hyggeligste fyr med de fedeste down to earth vibes. Jeg er især vild med hans tekster, som oftest handler om ungdommen og kærlighed. Jeg kan i hvert fald relatere til det.

Du skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager du med i kufferten? En computer så jeg kan spille Counter-Strike, min søster og en kasse Arla Cultura yoghurt - den bedste måde at starte dagen på.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i din hukommelse? En SAVEUS koncert på SPOT festival 2018, hvor Martin inviterede hele publikummet med op på scenen til sidste nummer. Jeg så, hvordan bandet nød hvert sekund på den scene. Jeg blev især fanget af det øjeblik, hvor starten af "Will Somebody Save Us" blev spillet, hvor publikummet ud fra første tone på klaveret i starten af sangen kunne genkende hvilken sang, det var, og gik helt amok. En oplevelse som ville være alt for vild at opleve med ens egen sang.

Hvad er det dårligste råd du har fået? Jeg synes, at "Lev hver dag som var det din sidste" er et lidt skørt råd at give folk. Ordsproget i sig selv kan jo godt være vældig motiverende, men samtidig er det også totalt overfladisk og urealistisk. Nogle gange bliver man altså nødt til at ordne sine regninger eller gøre toilettet rent, og det er nok ikke det, jeg ville give mig til, hvis det var min sidste dag her i livet.

Hvad drømmer du om? At kunne leve af at lave det, jeg elsker allermest, nemlig af at skrive sange og performe dem live. Den helt store drøm ville selvfølgelig være at slå igennem internationalt og især USA. Jeg er ikke bange for at drømme stort og er overbevist om, at alt kan lade sig gøre. Og hvis man ikke selv tror på netop det, og på sig selv, hvorfor skulle andre så gøre det?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk