Ugens Kanon er lige-på-smadder-indierock, som råber følelserne ud

Joyce står bag Ugens Kanon, der handler om eksistentiel krise og euforisk gåpåmod.

(Foto: Joyce)

- Det her rykker mig totalt rundt. Det er lige-på-smadder-indierock, som råber følelserne direkte ind i ansigtet på dig, og som vil ud, ud, UD! Vi har gang i noget inspiration fra Minds of 99 og White Lies' postpunkæstetik. Så forbandet frækt, altså!

Sådan siger P6 BEAT-vært Casper Bach Hegstrup om Ugens Kanon, der kommer fra københavner-bandet Joyce.

Joyce består af den 23-årige sanger Sebastian Wegener, den 23-årige guitarist Oscar Engel Libonati, den 26-årige bassist Albert Louis Mose, den 24-årige trommeslager Casper Winther og den 23-årige Søren Bang på synth.

Drengenes karriere sammen er dugfrisk, da de først i år startede med at lave musik sammen som Joyce. Ifølge drengene selv er der ingen dybere mening med bandnavnet. De synes bare, at det lyder nice: Joy and nice = Joyce. De mener, at navnet lyder som et kæmpe band, hvilket lige præcis er den ambition, bandet har om at blive.

Nummeret 'Tomme Ord' blev skrevet efter en bytur, der gik i vasken, og som endte i øvelokalet. Sangen faldt ned fra himlen, tiden gik i stå og pludselig var klokken 6 om morgenen, og bandet havde en fed tune. Sangen har ikke én specifik mening, så folk kan lægge i den, hvad de føler for - men man kan godt sige, at den beskriver en tilstand af eksistentiel krise og euforisk gåpåmod.

5 HURTIGE TIL JOYCE:

Hvilket musik-ikon ville I helst lave et collab med, og hvorfor?

Jokeren i hans DGP dage, hvor han triumferede med slikhår og hawaii skjorter - vi tror, der kunne opstå noget ret fedt. Eller Niarn anno. 2004, bare fordi det ville være den vildeste session.

I skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager I med i kufferten?

Matador boksen på blu-ray, et Viasat Sport abonnement og tlf. numrene på vores forældre.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i jeres hukommelse?

Vores første øver for to måneder siden. Vi mødtes i øveren fem drenge, vi havde det super grineren og delte en flaske gin, spillede fedt, og tog i byen bagefter og lagde planer.

Hvad er det dårligste råd, I har fået?

Vi har ikke fået nogle råd, vi har kun fået kærlighed <3

Hvad drømmer I om?

Vi drømmer om at skrive de vildeste tunes, vi kan, og blive ved med det igen og igen. Derudover vil vi gerne ramme og bevæge, så mange som muligt, og spille de største koncerter.

Facebook
Twitter