Ugens Kanon er så fængende, at selv Katy Perry har danset til den

Faunea står bag Ugens Kanon, der bygger på en fascination af børneeventyr.

(Foto: Romeika Cortez)

- Faunea er festlig popmusik med en helt speciel vokal. Det lyder lidt, som hvis Oh Land mødte Diplo en solskinsdag og gik i studiet. Det er storladent, en smule kantet og vildt fængende. Men udover at være ekstremt iørefaldende, gør Fauneas specielle stemme, at sangen ikke drukner i en genre, hvor der er langt imellem det unikke.

Sådan siger P3-vært Pelle Peter Jensen om Ugens Kanon, der kommer fra Faunea.

Faunea er et soloprojekt bestående af den 26-årige Natasja Luy Ken Juul Jensen, der ifølgende hende selv bor på Pluto: "Vi plutonianere er rigtig glade for, at vi er blevet opgraderet til en planet igen, men jeg kommer oprindelig fra Nakskov".

Hun har altid været inspireret af børneeventyr, især når de er genlæst med voksne øjne. Så da hun så det spanske drama 'Pan's Labyrinth' af Guillermo Del Toro, blev hun meget betaget. Filmen handler om den 11-årige Ofelia, der blander virkelige begivenheder med en fantasiverden, der skal forestilles at være ægte. For hende var især Faunen uhyggeligt fascinerende, og hun besluttede sig for skabe et musikunivers som Faunen og introducere lytteren for et eventyr, på en spændende og shockerende måde.

Nummeret 'Oohla Oohla Oohla' er Fauneas modsvar på en hypermaterialistisk verden, der konstant beder om mere og mere bullshit stimulation. Det bliver sværere og sværere at kapere med alle de forventninger og indtryk, at det bliver umuligt bare at være til. 'Oohla' er hendes mantra, der fungerer som en rustning imod alt det, der bryder hende ned.

Fem hurtige til Faunea:

Hvilket musik-ikon ville du helst lave et collab med, og hvorfor?

Post Malone. Jeg synes himpelthen, han er genial, og hans produktioner er nogle af de fedeste i radioen. Han tør være banal og samtidig legende, og det er en kombination, jeg elsker.

Du skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager du med i kufferten?

Mit japanske mynteolie, mine Chili Klaus-chokolader og min bog 'The Little Book of Sloth Philosophy'.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i din hukommelse?

Det er lidt surrealistisk at sige nu, men for to uger siden, havde jeg en lille session i L.A., som pludselig blev noget stort, da Katy Perry stak hovedet ind og begyndte at danse til musikken.

Hvad er det dårligste råd, du har fået?

"Bare vær dig selv"

Hvad drømmer du om?

Generelt er min drømme mega syrede. I nat drømte jeg, at jorden blev invaderet af rumvæsner med gigantiske heste, der ville befrugte jordens befolkning. Så stod jeg op og spiste havregrød.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk