Ugens Kanon er storladent When Saints Go Machine tilsat lidt 80’er spice

Jeff Romance står bag Ugens Kanon, der er en hyldest til det ungdommelige naive sind.

(Foto: Peter William Vinther)

- Jeff Romance – det lyder på en måde ret tiltrækkende. Men så igen, vil man have en romance med en, der hedder Jeff og efternavnet Romance? Svaret er et stort og rungende JA – når de laver den her slags musik, som trækker på noget storladent When Saints Go Machine med et lille 80’er spice og et enkelt kværnedrej fra den peberbøsse, som FOALS drejer deres omkvæd fra.

Sådan siger P6 BEAT-vært Casper Bach Hegstrup om Ugens Kanon, der kommer fra gruppen Jeff Romance.

Jeff romance består af 28-årige sanger og guitarist Mads Bunch Johansen, den 28-årige bassist Mathias Møller Jørgensen og den 29-årige Mikkel Toustrup Hansen på guitar og synth. De bor alle i København, men er oprindeligt fra G-Town aka Glumsø på Sydsjælland.

Måske du allerede nu har studset over, at ingen af drengene hedder Jeff - så hvorfor hedde de Jeff Romance? Nu skal du høre: Mads' roommates kommer fra Solrød. I Solrød var der engang en dagdriverbande. Lederen af den dagdriverbande hed Jeff. I 2015 var Mads på dagpenge, og i den periode blev han leder af sin egen dagdriverbande på Nørrebro. Han blev derfor kaldt Jeff, som en hyldest til godfatheren af den originale Solrød dagdriverbande. Romance er taget direkte fra Tarantino-filmen 'True Romance'. Når Mads spiller bordtennis går han under navnet Mr. Romance, fordi han går mere op i æstetikken end at spille godt. Derfor Jeff Romance.

Nummeret 'Kids In Love' er en hyldest til det ungdommelige naive sind, som mange gemmer væk med alderen. Det kan godt være at forelskelse ikke varer ved, men man føler sig sindssyg og i live, mens det står på.

5 HURTIGE TIL JEFF ROMANCE:

Hvilket musik-ikon ville I helst lave et collab med, og hvorfor? Kevin Parker fra projektet Tame Impala, fordi han kan alt. Niels Brandt fra The Minds of 99, fordi han har en vild indstilling til livet og er ypper intens. Den italienske filmkomponist Ennio Morricone, fordi vi elsker hans western univers. Og vi kunne blive ved…

I skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager I med i kufferten? Vores gode ven Carl. Der er rigtig meget tid, som skal fordrives i en tourbus, og Carl kan fortælle historier dagen lang. En kaffekværn, med tilhørende friske bønner, for at have noget at stå op til. Ørerpropper, så vi kan sove om natten.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i jeres hukommelse? Niels Brandt fra The Minds of 99 med en guitar og sine hurtige hænder. Det bringer tårerne frem hver gang.

Hvad er det dårligste råd, I har fået? Det der trick med en varm øldåse, som skal ned i en våd sok for at blive kold. Det eneste, man får ud af det, er sure våde tær og en lunken øl.

Hvad drømmer I om? Vi drømmer om at forbinde mennesker og skabe fælleskab igennem vores musik. Jeg, Mads, har især før i tiden følt mig ensom og vil gøre, hvad jeg kan for, at andre føler, de er noget værd. Vi skal være der for hinanden. Den største drøm er at skrive en sang, som folk kan relatere til og føler, er skrevet til netop dem. En sang, som med tiden vil vække minder. Sådan har vi det med 'Hurtige Hænder' fra netop The Minds of 99. Det er sådan en sang, vi drømmer om at skrive.

FacebookTwitter