Unge talenter blev headhuntet til stor turné: 'Det er noget, vi kommer til at fortælle vores børnebørn om'

Tusindvis af musikfans skal høre KarriereKanonen-vinderne Patina varme op for Alphabeat. Og de er ikke de eneste vindere af musikkonkurrencen, der er højaktuelle.

Bandet Patina vandt KarriereKanonen efter finalen på Smukfest i august. Nu skal de spille for 4500 mennesker som opvarmning for Alphabeat. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Det er kun få måneder siden, de tre venner i bandet Patina blev udråbt som vindere af KarriereKanonen efter at have leveret et brag af en finalekoncert på årets Smukfest.

Og siden da er det kun gået fremad for Søren Bastrup Bojsen, Gregers Møller Jensen og Mads Skov Hansen fra Svendborg, som alle agerer sangskrivere, sangere og trommeslagere i Patina.

Udover at være i dialog men potentielle samarbejdspartnere, bliver Patinas single 'flammer rammer' spillet på radiokanalerne P3 og P6 - og så står de desuden over for at skulle spille deres livs største koncerter om få uger - og igen til næste år.

Lyt til 'flammer rammer', mens du læser videre:

0:00

Undervejs i KarriereKanonen-forløbet fik bandet nemlig en helt særlig fan.

Anders SG fra bandet Alphabeat faldt ved et tilfælde over et kort klip fra Patinas koncert ved KarriereKanonens semifinaleInstagram. Og han kunne lide, hvad han så og hørte.

- Det var lige noget for mig. De har en fandenivoldsk energi, som i mine øjne er så utæmmet og ægte, siger han.

Han kom i kontakt med Patina for at give dem nogle råd om det at være et nyt band, men pludselig slog det ham, at de ville være det perfekte opvarmningsband til Alphabeats kommende koncerter i København og Aarhus i november - og desuden deres Danmarksturné i 2020, hvor de blandt andet kommer til Herning, Odense og Roskilde.

- Efter at have fejret, at vi havde vundet KarriereKanonen på Smukfest, tog vi direkte til Hillerød for at spille på New Note Festival. Halvanden time inden tikker der en sms ind fra Anders, hvor han desværre melder afbud til koncerten, men fortæller, at han og resten af Alphabeat gerne vil have os som supportband, fortæller Søren Bastrup Bojsen om den glædelige nyhed og fortsætter:

- Og så måtte jeg jo meddele de andre, at hvis de var friske, så havde vi to store shows med Alphabeat i kalenderen allerede i november. Og det var de heldigvis klar på. Det var, som om koncerten på New Note pludselig fik et ekstra gear, selvom vi var trætte efter Smukfest.

Patina består af Søren Bastrup Bojsen (til venstre), Mads Skov Hansen (i midten) og Gregers Møller Jensen (til højre) samt deres fire mand store liveband. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Nervøsiteten har ikke ramt bandet endnu, men ikke desto mindre glæder de sig til at indtage henholdsvis K.B. Hallen og Aarhus Congress Center foran 4500 publikummer i år - og ti andre danske byer i 2020.

- Jeg tror først, det er i momentet, at man mærker, hvor lille man er i det store rum. Det er lidt surrealistisk at skulle stå i K.B. Hallen, hvor man ved, at store legender tidligere har optrådt. Så står man der selv og skal varme op for nogle nulevende poplegender. Jeg tror, det er noget, vi kommer til at fortælle vores børnebørn om – om forhåbentligt mange år, griner Søren Bastrup Bojsen.

Alphabeat havde holdt seks års pause, indtil de i foråret annoncerede deres comeback med singlen 'Shadows'. Lyt til den her:

0:00

I Alphabeat er man meget bevidst om den forskel, det kan gøre for et nyt band, at blive trukket frem i rampelyset af mere etablerede navne som dem selv.

- Vi prøvede altid selv at komme med som support for større navne tilbage i Silkeborg, da vi startede. Og når det lykkedes, var det det største! Jeg synes også, man har et ansvar, for jeg kan sagtens huske, hvordan det var, og hvor stor en mulighed, det var, hver gang man fik sådan en opvarmningstjans, lyder det fra Anders SG.

- Det er bare fedt at være i en position, hvor man kan skubbe nogle andre frem. Vi vil vildt gerne hjælpe, hvor vi kan. Og så føles det så naturligt at have et band som Patina på. Deres energi er vi sikre på, at folk ikke skal bruge meget mere end ti sekunder på at blive ramt af, afslutter han begejstret.

Udover de i alt 12 kommende koncerter med Alphabeat er der for nylig dukket endnu en god nyhed op for Patina.

I øjeblikket ligger deres debutplade nemlig som nummer to på den danske vinyl-hitliste – kun overgået af The Beatles' 'Abbey Road', som i år er fyldt 50.

- Det er kommet meget bag på os, men det er så smukt at ligge på den liste. Og vi har det egentlig ganske okay med, at vi lader førstepladsen gå til The Beatles, siger Søren Bastrup Bojsen med et grin.

Drømmer man om at gå i Patinas fodspor, så er der lige nu og indtil onsdag den 23. oktober klokken 14 åbent for tilmeldinger til KarriereKanonen 2020.

Her er fem andre aktuelle musiknavne, som startede i KarriereKanonen:

Benal

Benal er en sammentrækning af duoens navne: rapperen Benjamin (billedet) og produceren Albert. (Foto: © Jens Hartmann Schmidt)

Benal deltog i KarriereKanonen i 2012, og siden er det gået stærkt for Benjamin Hav og Magnus Albert Wanscher, som til sammen udgør hiphop-duoen.

De debuterede med ep'en 'Baby' i 2013, og efterfølgende har den stået på en lang række koncerter, priser og radioairplay. Det har med andre ord været svært at komme uden om Benal i det danske musiklandskab de sidste par år.

Efter nogle succesfulde liveoptrædener, blandt andet på sidste års Roskilde Festival og udsolgte koncerter i foråret, drager duoen på deres såkaldte 'Amazing Tour' i landets større byer i november og december – og var derudover nomineret i tre kategorier ved årets Danish Music Awards, hvoraf de vandt en pris for 'Årets danske gruppe', som blev uddelt torsdag aften.

Lyt til Benal:

0:00

The Minds of 99

The Minds of 99 spillede på de fleste af sommerens festivaler, heriblandt Smukfest (billedet). (Foto: © KIM MATTHÄI LELA, Gonzales Photo)

Med hits som 'Alle skuffer over tid', 'Stjerner på himlen' og adskillelige overbevisende liveshows har rockbandet The Minds of 99 taget Danmark med storm.

Bandet, som består af fem barndomsvenner fra København med Niels Brandt i front, vandt KarriereKanonen i 2013 og har siden spillet på landets største scener og overbevist både musikbranchen og de danske musikfans om, at de er et af landets bedste livebands, med deres unikke lyd, tekstunivers og energi.

De har netop udgivet deres første single på engelsk, '1,2,3,4', som efter sigende markerer en ny tid for The Minds of 99, og vundet to priser ved årets Danish Music Awards. Og så drager de på deres første arena-turné i november, som tager dem forbi blandt andet Ceres Arena i Aarhus og Royal Arena i København.

Lyt til The Minds of 99:

0:00

Marie Key

Marie Key er netop fyldt 40 år og kan, udover sin runde fødselsdag, fejre udsolgte solokoncerter på Hotel Cecil i København. Hun har for nylig annonceret et ekstra show i Store Vega i december. (Foto: © Jan Sommer)

Da Marie Key sammen med resten af Marie Key Band vandt KarriereKanonen tilbage i 2005, troede sangerinden, at hendes tid i musikbranchen var til låns, og at hun en dag skulle ud og have et almindeligt 8-16-job.

Sådan gik det bare ikke. I løbet af de 14 år, der er gået siden da, er Marie Key gået solo og er blevet en popstjerne med en lang række hits som 'Uopnåelig' og 'Landet' i bagkataloget.

I øjeblikket arbejder hun på et nyt album og spiller desuden en række intime solokoncerter – foreløbig kun i København. Og så har hun for nylig udgivet singlen 'Tænker på os to'.

Lyt til Marie Key:

0:00

Ravi Kuma

Ravi Kuma består af konservatorievennerne Sharon Kumaraswamy, som rapper, og dj og producer Aske Knudsen. De startede duoen som en joke til en julefrokost i 2016. (Foto: © Ako Kurnosenko)

Det er kun lidt over et år siden, at den elektroniske hiphop-duo Ravi Kuma vandt KarriereKanonen i 2018.

Men siden da har de lagt de danske scener ned, blandt andet med et brag af et show på årets Roskilde Festival, og desuden udgivet debutalbummet 'Sub.' i juni.

Om man kender Ravi Kumas sange eller ej, er det en udfordring ikke at blive revet med af duoens energi og vanvittige tekstunivers, når de indtager scenen og rapper Sharon Kumaraswamy kaster med linjer som 'Why you motherfuckers keep staring at my dick' og 'Fuck this shit, I'm gonna be a princess'.

Ravi Kuma spiller i både København, Odense og Aarhus i november.

Lyt til Ravi Kuma:

0:00

Tue West

Tue West (nummer tre fra venstre) debuterede i 2003 og har siden udgivet seks soloalbum - og senest en ep sammen med Clara Gaarn (til venstre). (© tuewest.dk)

Det er måske ikke alment kendt, at manden bag sange som 'En sang om kærlighed' og 'Hun er fri', der hittede stort i midten af 00'erne, stadig laver musik.

Men det er ikke desto mindre tilfældet. Tue West, som vandt KarriereKanonen tilbage i 2003, da konkurrencen kun havde et enkelt år på bagen, har nemlig i år udgivet ep'en 'Ingen tager sig sammen på disse egne'.

Og den prisvindende, dansksprogede sanger og sangskriver har netop udgivet single og er klar med koncerter i København og Svendborg i november.

Lyt til Tue West:

0:00