Unge talenter overrasket med finaleplads i radioen: 'Fuck, det er løgn, mand!'

Fem unge bands og solister fik sig en kæmpe overraskelse, da de mandag fik besked om, at de er blandt KarriereKanonens fem finalister.

Duoen Føl som (tv.) og sanger og sangskriver TERESE (th.) er blandt de fem finalister i KarriereKanonen 2020, som blev overrasket med den gode nyhed mandag eftermiddag. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Fuck, det er løgn, mand! Hvad sker der her!

Sådan lød det fra duoen Føl som, da radiovært Pelle Peter Jencel ringede dem op under sit program 'Pelle Peter på P3' med en ganske særlig nyhed mandag eftermiddag.

De er nemlig blandt de fem endelige finalister i talentprojektet KarriereKanonen, som hvert år finder og udklækker nye, danske musiktalenter.

Fredag aften gav ti håbefulde bands og solister koncert i en udsolgt semifinale, som fandt sted i DR Koncerthuset.

Semifinalen endte dog med at være tæt på mennesketom på grund af myndighedernes anbefaling om, at man resten af marts udskyder eller aflyser alle arrangementer, hvor flere end 1.000 mennesker er samlet. Derfor spillede de håbefulde talenter kun for hinanden og juryen.

Det lod semifinalisterne sig dog ikke mærke af på scenen, hvor de gav den alt, hvad de havde i sig. Og fem af dem lykkedes altså med at gøre et helt særligt indtryk på juryen på trods af det manglende publikum.

Således har KarriereKanonens jury fundet årets fem finalister, som skal vise både publikum og den danske og internationale musikbranche, hvad de har et byde på, når finalen løber af stablen på branchefestivalen SPOT i Aarhus 1. maj.

Og dén besked fik de altså overbragt mandag eftermiddag.

Lær KarriereKanonens fem finalister at kende her, inden de tager den danske musikscene med storm.

1

Såforsatan

Navnet Såforsatan kommer ifølge Sofus Bryld Staunæs af følelsen af at gøre noget uventet, overraskende eller upassende. Fredag aften spillede han live for første gang som Såforsatan. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Yes! Ej, hvor fedt. Jeg har haft så meget noia på de sidste to timer. Jeg har bare kigget på min telefon, sagde 21-årige Sofus Bryld Staunæs, da han blev ringet op af Pelle Peter Jencel mandag eftermiddag.

Et opkald, han havde ventet spændt på.

Opkaldet betød nemlig, at han nu kan begynde at se frem mod at spille på SPOT Festival til KarriereKanonens finale.

- Det føles så fedt. Det glæder jeg mig så meget til.

Han begyndte at lave musik under navnet Såforsatan i 2019. Tidligere har han nemlig haft succes som rapperen JUDA$$, som dog mest var for sjov.

Og denne gang vil han vise sig fra en mere ærlig og sårbar side. Teksterne handler om at være en ung mand i storbyen, og alt hvad der hører dertil af sårbarhed, usikkerhed, forelskelser og fester.

Såforsatan overbeviste blandt andet juryen med sin sang 'Morgentimer', som han udgav i efteråret.

Se ham og hans band spille 'Morgentimer' her:

2

Bbybites

Bbybites er 24-årige Martha Maj Hauptmanns kunstnernavn. Hun laver sine sange sammen med produceren Phatface. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Århhh. Ej, hvor er det stort. Fuck, hvor fedt! Fuck, hvor er det optur.

Sådan lød det fra en overvældet Bbybites - med det borgerlige navn Martha Maj Hauptman - da hun fik at vide, at hun er videre til KarriereKanonens finale.

Det betyder endnu en koncert i Bbybites' kalender. Og hun har under ingen omstændigheder siddet stille på det sidste.

Ud over at være blevet udvalgt til KarriereKanonen har hun nemlig for nylig udgivet sin første officielle single, 'Cuffin Season', hun har spillet til Vegas Udvalgte i København og har desuden flere koncerter i kalenderen.

Den 24-årige sanger og sangskriver laver urban popmusik og skriver tekster om emner som identitetskrise og kærlighed.

Fredag optrådte hun blandt andet med 'Sherry n the Clown', som var det nummer, hun blev udvalgt til KarriereKanonen med.

Se Bbybites spille 'Sherry n the Clown' her:

3

Føl som

Duoen Føl som, som består af Frederik Marius Reese (tv.) og Emmanuel Matongo (th.), fandt hinanden via Instagram. Da de mødtes i virkeligheden, slog det hurtigt musikalske gnister imellem dem. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Fuck, det er løgn, mand! Hvad sker der her!, skreg duoen Føl soms to medlemmer, 26-årige Frederik Marius Reese og Emmanuel Matongo på 24, i munden på hinanden, da de fik et opkald fra Pelle Peter Jencel.

De to musikerspirer havde siddet klar ved telefonen og drukket drinks for at dulme nerverne.

- Jeg har lyst til bare at falde om, lød det fra Frederik.

Duoen Føl som kommer fra Aarhus. Emmanuel skriver teksterne, mens Frederik producerer. De kalder musikken for indie urban pop, og sangene er præget af sorg, paranoia, kærlighed og vrede.

På det år, der er gået, siden de mødtes første gang, har de lavet musik og udgivet førstesinglen 'Mit blod', som de er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se dem optræde med 'Mit blod' her:

4

TERESE

Terese Skovhus er fra Vestfyn og bor i København. Hendes mål med musikken er at dyrke fællesskabet ved at give folk lyst til at synge med og kramme deres sidemand, selvom de ikke kender vedkommende. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Nej! Er det rigtigt? For helvede. Det føles enormt godt. Jeg er meget glad, udbrød Terese Skovhus storgrinende, da hun blev ringet op mandag eftermiddag for at få overbragt beskeden om, at hun er blandt de fem finalister i KarriereKanonen 2020.

- Jeg har både været vildt træt og lettet, sagde hun om den netop overståede semifinale og forsikrede Pelle Peter Jencel om, at hun har tænkt sig at være i topform, når den endelige finale løber af stablen i maj:

- Jeg er totalt klar!

Den 31-årige sanger og sangskriver, som laver musik under navnet TERESE, laver dansksproget popmusik.

Hun har spillet i forskellige bands i mange år, men for tre år siden skrev hun sin første sang, 'De lyser blå', på dansk, som blev starten på hendes soloprojekt.

Fredag aften indtog hun scenen i DR Koncerthuset, hvor hun blandt andet spillede 'De lyser blå', som er den sang, hun er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se hende optræde med 'De lyser blå' her:

5

BAADS

BAADS hedder i virkeligheden Mikkel Baadsgaard og er 19 år gammel. Han begyndte at lave musik som BAADS i 2019 for at få sat ord på nogle ting, han havde brug for at komme ud med. (Foto: © Betina Garcia, dr)

19-årige Mikkel Baadsgaard fra Sønderborg har lavet musik under navnet BAADS siden sidste sommer.

Han skriver sange om de svære følelser og pakker teksterne ind i poppede melodier med et hiphop-twist.

- Nej! Sindssygt!, lød den første, umiddelbare reaktion fra BAADS på P3, da han blev ringet op af Pelle Peter Jencel, som kunne fortælle ham, at han er videre til finalen.

- Shit, mand, det havde jeg ikke regnet med. Wow, det er vildt. Det føles sindssygt.

Fredag aften stod han på scenen med sit soloprojekt for allerførste gang. Her spillede han blandt andet 'I mine drømme når jeg falder', som han er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se ham optræde med 'I mine drømme når jeg falder' her: