Kendt rappers mor sagsøger musikselskab for sønnens død: 'Det, han gennemgik, er rædselsfuldt'

Moren til Lil Peep, der døde af en overdosis, mener, at selskabet opmuntrede sønnen til stofmisbrug.

Lil Peep døde i en tourbus i Arizona i efteråret 2017. Han blev 21 år. (Foto: Scott Dudelson © Getty Images)

- Det er noget, jeg er nødt til at gøre som mor.

Sådan lyder det fra Liza Womack, som for to år mistede sin søn, rapperen Lil Peep, som er halvt svensk, halvt amerikaner.

Lil Peep, med det officielle navn Gustav Åhr, døde som 21-årig af en overdosis i sin tourbus. Det dødsfald mener hun, at Lil Peeps management- og musikselskab er skyld i.

Derfor har Liza Womack sagsøgt First Access Entertainment, som hun mener fremmede og opfordrede sønnens stofmisbrug. Derudover mener hun, at selskabet ikke formåede at beskytte rapperen, som ikke havde nogen erfaring i underholdningsbranchen.

Lyt til Lil Peeps nummer 'Life is Beautiful', mens du læser videre.

I søgsmålet, som New York Times har beskrevet, står der, at Lil Peep var stresset, udmattet, udbrændt og psykisk ustabil under sin sidste turné med navnet Come Over When You're Sober (kom forbi, når du er ædru). Men i stedet for at hjælpe ham, pressede selskabet ham på scenen og gav ham ulovlige stoffer, der forværrede hans tilstand.

Ansatte gav ham stoffer

I sagen, hvor Liza Womack forsøger at få økonomisk erstatning, bliver flere navngivne personer beskyldt for at have medvirket til rapperens død. Blandt andre Belinda Mercer, der var tourmanager under Lil Peeps sidste turné i efteråret 2017, og Sarah Stennett, der er direktør i First Access Entertainment.

Sarah Stennett, som også er står bag stjerner som Zayn Malik og Ellie Goulding, bliver anklaget for at have givet Lil Peep piller. Her bliver der henvist til sms-beskeder fra 2017, hvor Sarah Stennett skriver, at hun står klar i en lufthavn med Xanax-piller til stjernen.

Tourmanageren Belinda Mercer bliver beskyldt for både at give Lil Peep stoffer, heriblandt det bedøvende stof ketamin, og for at have haft et seksuelt forhold til ham.

Desuden står der, at Belinda Mercer og andre fra selskabet så ham i bussen, den aften han døde. Men ingen af dem havde valgt at skaffe hjælp, selvom de havde lagt mærke til, at han så alarmerende utilpas ud.

Selskab nægter at have ansvar for dødsfald

Flere af anklagerne har tidligere været beskrevet i en længere artikel om Lil Peeps sidste dage, som musikmagasinet Rolling Stone har udgivet.

I den artikel nægtede Sarah Stennett via sin advokat, at hun har givet Lil Peep stoffer. Dog fortalte hun, at hun blot forsøgte at trøste ham ved tilbyde ham piller, som hun ikke havde i sinde at give ham.

First Access Entertainment nægter ifølge New York Times i en pressemeddelelse, at nogen medarbejdere i firmaet har medvirket i Lil Peeps død. I stedet forsøgte holdet bag ham at få ham til at stoppe med at tage stoffer, står der.

Lil Peep nåede at blive et så anerkendt navn, at det franske modefirma Balmain valgte at sætte ham på første række under firmaets modeshow i Paris i juni 2017. Her ses han efter showet. (© Getty Images)

Mor: Andre oplever det også

Liza Womack håber, at sagen kan få andre musikselskaber og managere til at være mere ansvarlige over for yngre musikere og siger, at hun er bekymret for, at andre vil opleve det samme.

- Det, som Gus gennemgik, er rædselsfuldt, og jeg er sikker på, at han ikke er den eneste på sin alder, der står i den situation, siger hun.

Lil Peep døde af en overdosis af det smertestillende stof Fentanyl og det angstdæmpende middel Xanax. Retsmedicinere har tidligere vurderet, at det skyldtes et uheld.