Kendte navne, nye stjerner - og et vildt comeback: Hør alle sangene i Dansk Melodi Grand Prix 2021

DR afslører nu artisterne i årets Dansk Melodi Grand Prix - se dem alle her!

Her er de otte artister, der deltager i årets Dansk Melodi Grand Prix. Showet kan ses på DR1 og DRTV lørdag den 6. marts klokken 20. (Foto: © undefined, dr)

Om under en måned er det igen blevet tid til Dansk Melodi Grand Prix, og nu afslører DR så de otte sange og artister, der skal på scenen ved årets udgave af den historiske musikkonkurrence.

Årets deltagerfelt byder både på kunstnere, der allerede har slået deres navn fast på den danske og internationale musikscene, og helt nye talenter, der er klar til at vise danskerne, hvad de kan, når Grand Prix'et løber over skærmen lørdag den 6. marts.

Også på sangskriverfronten er der blevet plads til både nye bekendtskaber, men også komponister, der allerede har vundet Dansk Melodi Grand Prix - og sågar Eurovision - før.

- Det er vigtigt for os, at der er plads til begge dele, og at vi kan præsentere et bredt udpluk af artister og sange. Det synes jeg er noget af det, der kendetegner Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra Gustav Lützhøft, der er talsperson for Dansk Melodi Grand Prix.

- Og så er der en spændende uforudsigelighed i, at den gode sang både kan komme fra en etableret musiker, lige så vel som den kan komme fra et helt nyt navn, de fleste ikke kender endnu.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2021 skal repræsentere de rød-hvide farver ved Eurovision Song Contest, der i år afholdes i Rotterdam i Holland.

Og hvem, der skal flage med Dannebrog, er i år udelukkende op til tv-seerne.

Modsat tidligere år er der nemlig ingen fagjury med i årets Grand Prix-finale - al magten ligger hos seerne.

- Vi arbejder med en linje for showet, som vi kalder "vores sang". Dansk Melodi Grand Prix handler om, at vi danskere skal finde "vores sang", den sang, som skal repræsentere Danmark ved Eurovision. Derfor synes vi, det er naturligt, at vi i år giver al magten tilbage til danskerne og lader dem tage det endelige valg om, hvilken sang de synes skal repræsentere os, siger Gustav Lützhøft.

Selvom resultatet i Eurovision delvist afgøres af en fagjury, frygter Gustav Lützhøft ikke, at manglen på en jury i årets danske finale kan påvirke Danmarks chancer ved den internationale konkurrence.

- Selvom det er seerne, der vælger den endelige vinder, så er alle sangene forinden blevet udvalgt af en jury med en høj musikfaglighed, som blandt andet har valgt sangene ud fra et kriterium om, at de skal have potentiale til at klare sig godt i Eurovision - og det tror jeg, alle otte sange kan, siger Gustav Lützhøft.

Den danske Grand Prix-fest bliver, grundet coronasituationen, i år afholdt i DR Byen i København og uden publikum. Men selvom rammerne er mindre og mere intime end normalt, lover Gustav Lützhøft, at seerne kan se frem til et show fuld af fest og farver.

- Vi har sat alle sejl i søen for at skabe en festlig aften, hvor musik og fællesskab er i højsædet, og vi bestræber os i den grad på igen i år at gøre Grand Prix'et til den musikfest, vi alle nok trænger ekstra meget til lige nu, siger han.

Herunder kan du høre de otte sange, der deltager i Dansk Melodi Grand Prix 2021 lørdag den 6. marts.

Chief 1 & Thomas Buttenschøn - 'Højt over skyerne'

Det er første gang, at Thomas Buttenschøn (tv.) deltager i Dansk Melodi Grand Prix, mens Chief 1 har deltaget - og vundet - som sangskriver flere gange. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Nok har de i forvejen succes på egen hånd, men Chief 1 og Thomas Buttenschøn har i dén grad bevist, at de er sprængfarlige, når de slår pjalterne sammen.

I sommeren 2019 hittede de to musikere nemlig stort sammen med landeplagen 'Alt er godt', og nu fortsætter makkerparet samarbejdet på deres Grand Prix-bidrag 'Højt over skyerne'.

- Vi vil gerne minde folk om, at de holder af hinanden. Sangen er en venlig reminder om, at folk skal huske på dem, de er nær, og hvor meget de egentlig betyder for dem, siger Thomas Buttenschøn, der i år debuterer i Grand Prix'et, om nummeret.

Mere Grand Prix-erfaren er Chief 1, som er født Lars Pedersen. Han har nemlig tidligere vundet konkurrencen hele tre gange: i 1997 med Kølig Kaj og 'Stemmen i mit liv', i 2012 med Soluna Samay og 'Should've Known Better' og senest i 2015 med gruppen Anti Social Media og 'The Way You Are'.

'Højt over skyerne' er skrevet af duoen selv sammen med Nermin Harambasic.

Hør 'Højt over skyerne' her:

0:00

Claudia Campagnol - 'Abracadabra'

34-årige Claudia Campagnol er uddannet fra Malmö Academy of Music ved Lund Universitet. (Foto: © Betina Garcia, dr)

På den danske jazzscene er sanger Claudia Campagnol allerede et anerkendt navn, men nu gør hun også sin entré på Grand Prix-scenen med den følsomme ballade 'Abracadabra'.

Ifølge jazztalentet, der er født i Ungarn og opvokset i Sverige, handler nummeret om at miste.

- Sangen handler om de ting og mennesker, man altid vil elske, selv når de er væk. Det kan være familie og venner, men også en drøm eller passion, man har haft. Selvom man har mistet nogen eller noget, stopper man jo aldrig med at elske. Det er en sang om evig kærlighed, fortæller 34-årige Claudia Campagnol.

Sangen er skrevet af Louis Jarto, Melanie Wehbe og Emil Adler Lei. Mens Louis Jarto er debutant i Grand Prix-sammenhæng, har Emil Adler Lei vundet Dansk Melodi Grand Prix de seneste to år med 'Yes' og 'Love is Forever'.

Melanie Wehbe var også med til at skrive 'Love is Forever', ligesom hun stod bag sidste års svenske Grand Prix-vinder, 'Move' af The Mamas.

Hør 'Abracadabra' her:

0:00

The Cosmic Twins - 'Silver Bullet'

Tvillingerne Chris og Alec Andreev danner sammen dueon The Cosmic Twins. Til hverdag bor de også sammen i en fælles lejlighed i hjembyen Aarhus. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Ulykkelig kærlighed og en fræk saxofon? Det lyder måske ikke som den mest oplagte kombiation, men det er netop hovedingredienserne i nummeret 'Silver Bullet', som fremføres af duoen The Cosmic Twins.

- Man får lyst til at feste, men også lidt lyst til at græde. Det er en sang, der kan gøre en i godt humør, men det gør også lidt ondt indeni, forklarer Chris Andreev, der sammen med sin tvillingebror, Alec Andreev, udgør The Cosmic Twins.

Sangen er skrevet af Gisli Gislason, Rasmus Duelund, August Emil samt Lise Cabble, der har vundet Dansk Melodi Grand Prix som sangskriver hele fire gange, blandt andet med 'Only Teardrops', der vandt Eurovision Song Contest i 2013.

Hør 'Silver Bullet' her:

0:00

Emma Nicoline - 'Står lige her'

'Står lige her' er Emma Nicolines debutsingle, men hun barsler allerede med flere sange. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Når 24-årige Emma Nicoline går på scenen lørdag den 6. marts, bliver det hendes allerførste tv-optræden. Sangen, Emma Nicoline skal synge, er hendes debutsingle 'Står lige her', som hun selv har været med til at skrive.

Sangen er skrevet til en veninde, der havde problemer, men ikke kunne finde ud af at tage imod Emma Nicolines tilbud om hjælp.

- Nogle gange kan problemerne blive så altopslugende, at man bliver blind for de folk, omkring en, der gerne vil hjælpe. Med 'Står lige her' forsøger jeg at sige: "Hey, du er god nok, som du er. Sænk paraderne, for jeg står lige her, og jeg vil gerne hjælpe dig", forklarer den unge aarhusianer.

Ud over Emma Nicoline selv er nummeret skrevet af Jeppe Pilgaard, Jacob Jørgensen og Adam Kalwa.

Hør 'Står lige her' her:

0:00

Fyr & Flamme - 'Øve os på hinanden'

Fyr & Flamme har i mange år drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix. Duoen består af Laurits Emanuel (tv.) og Jesper Groth. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Du kender dem måske allerede for hits som 'Menneskeforbruger' og 'Kamæleon'.

Nu tager duoen Fyr & Flamme hul på en vaskeægte barndomsdrøm, når de med nummeret 'Øve os på hinanden' går på scenen ved dette års Dansk Melodi Grand Prix.

Duoen, der består af musiker Laurits Emanuel og sanger og skuespiller Jesper Groth, der har været Robert-nomineret for sine roller i serierne 'Sygeplejeskolen' og 'Klaphat', knuselsker nemlig den traditionsrige sangkonkurrence, som også har været en stor inspirationskilde til gruppens 80'er-fængende lyd.

- Sangen udspiller sig på et dansegulv, hvor en mand og en kvinde må prøve sig frem for at se, hvilke trin der virker. Den seance kan også bruges som et billede på, hvordan vi for eksempel gebærder os, når vi gør kur til en anden, eller hvordan man nogle gange må korrigere i livet lidt henad vejen, når tingene ikke går, som vi havde planlagt, forklarer Laurits Emanuel om nummeret 'Øve os på hinanden', som han selv har skrevet.

Hør 'Øve os på hinanden' her:

0:00

Jean Michel - 'Beautiful'

Nogle genkender måske Jean Michel fra 'X Factor', som han deltog i i 2012. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Du er smuk, præcis som du er.

Så simpelt er det opløftende budskab i sangen 'Beautiful', der fremføres af 33-årige Jean Michel. Med nummeret håber han at kunne gøre en forskel hos folk, der føler, at de har svært ved at passe ind.

- Jeg ved, mange af os har en tendens til at tvivle på os selv, og med denne sang forsøger jeg at slå fast, at alle sgu er gode, præcis som de er. Jeg kender selv til det at føle sig anderledes. Men det behøver ikke at være negativt at være anderledes - tværtimod. Vi skal hylde mangfoldigheden, siger Jean Michel.

'Beautiful' er skrevet af Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Andreas Jensen og Jesper Hjersing Sidelmann.

Hør 'Beautiful' her:

0:00

Mike Tramp - 'Everything Is Alright'

Mike Tramp har spillet med i bands som Mabel, Freak of Nature og White Lion, men kunne sidste år fejre 25-års jubilæum som soloartist. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Mike Tramp har prøvet lidt af hvert.

Han har smeltet hjerter som teenageidol, levet rockstjernelivet i 80'ernes New York og turneret verden rundt både på egen hånd og som forsanger i flere bands.

Og så har han faktisk vundet Dansk Melodi Grand Prix én gang før, nemlig som en del af gruppen Mabel, der tog sejren tilbage i 1978 med klassikeren 'Boom boom'.

Nu vender den 60-årige rocklegende tilbage til Grand Prix-scenen med nummeret 'Everything Is Alright', som han selv har skrevet.

- Min sang er ikke skræddersyet eller skrevet til Grand Prix'et. Det er en sang, jeg har skrevet, fordi jeg havde noget på hjerte. Så når jeg går på scenen i Dansk Melodi Grand Prix, går jeg 100 procent på scenen som Mike Tramp, fortæller rocklegenden.

Hør 'Everything Is Alright' her:

0:00

Nanna Olivia - 'Hvileløse hjerter'

'Hvileløse hjerter' er blandt andre skrevet af Anna David, som Nanna Olivia har kendt, siden hun som barn deltog i tv-programmet 'All Stars', hvor Anna David også medvirkede. (Foto: © Betina Garcia, dr)

"En mental peptalk."

Sådan beskriver 22-årige Nanna Olivia nummeret 'Hvileløse hjerter', som hun skal synge i årets Grand Prix-finale. Sangen handler ifølge hende om at forlige sig med et kærlighedsforhold, der ikke gik, som man håbede.

- Sangen handler om at komme over et brud, selvom the one that got away stadig spøger i kulissen. Man siger til sig selv: "Nu skal jeg bare ud og give den gas i byen og gøre lige, hvad der passer mig," men det føles bare ikke helt rigtigt, fordi der stadig er en masse følelser i klemme, forklarer Nanna Olivia.

Nummeret er skrevet af Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen.

Hør 'Hvileløse hjerter' her:

0:00

Ovenstående rækkefølge af sangene er i alfabetisk orden og er ikke nødvendigvis den rækkefølge, sangene vil blive præsenteret i i tv-showet.