(Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)

Kesi vil være legendarisk: Folk skal have det med mig som med Nik & Jay

26-årige Kesi vil gerne skabe en følelse med sin musik, som folk stadig kan huske om ti år.

- Mit største mål har været at bygge mig selv op som artist og skabe en status. Ikke i form af, hvor kendt jeg er, men en status, der manifesterer, at her er jeg, og jeg står inde for det, jeg laver. Jeg vil gerne være legendarisk.

Han ejede 2016. 2017. Og nu også 2018. Kesi regerer stadig den urbane rapscene med sine glade, dansevenlige hits.

I år var det sange som 'Ligesom mig', 'Kom over' og 'Su Casa' - sidstnævnte sammen med vennen Gilli -, der blev afspillet i radioen non-stop og nåede til toppen af hitlisterne.

For Oliver Kesi Chambusco, som er Kesis fulde navn, handler det ikke om at skabe ét hit efter et andet. Det handler om at skabe noget, der er meget større end det.

- Jeg vil gerne skabe en eller anden følelse for folk, og det er den følelse, som jeg gerne vil blive ved med at kunne give. Et minde eller en følelse, som de husker tilbage på om ti år. Det er det, mit hjerte banker for.

Lyt til Kesis nummer 'Kom over' herunder:

0:00

Selvom han har spillet på de store festivaler, er det ikke det, der fylder mest hos Kesi, når han tænker tilbage på 2018. Problemer med stemmen kom til at fylde det meste af året, men det forhindrede ham ikke i at spille til Kronprinsens fødselsdag i maj, som var et af årets højdepunkter.

- Problemerne med min stemme startede, da jeg skulle spille til Kronprinsens fødselsdag, så jeg var lige ved at aflyse. Jeg var blevet hæs og lød som Ingolf fra 'Cirkeline'. Min læge ville ikke have, at jeg gjorde det, men de havde udpeget mig, og Kronprinsens børn er fans, så det ville jeg ikke sige nej til, så jeg optrådte med playback. Det er et flot selskab, man ryger ind i. Hvor mange kan lige sige, at de har spillet til Kronprinsens fødselsdag? Eller sige, de overhovedet har været der?, spørger han.

Problemerne med stemmen viste sig at være en cyste på stemmelæben, der skal opereres væk. Cysten betød, at han måtte aflyse sine planlagte koncerter i efteråret.

Kesi, der netop har rundet 26 år, bor til daglig på Christianshavn sammen med vennen Noah Carter, som også er musiker. Dr.dk har været med Kesi en tur hos frisøren og ude med vennerne.

 • Kesi går til frisør en gang om ugen hos Mr. Magic på Nørrebro, der ligger kun et stenkast fra hans barndomshjem. Målet med Kesis musik har altid været at lave musik til ungdommen. - Jeg havde ikke regnet med, at det ville ende her og har taget det lidt, som det kommer. Vi startede som meget unge, så der er et publikum, der vokser med mig samtidig med, at jeg selv vokser. For mig handler det om at prøve at skabe minder med folk, og jeg forsøger at bygge noget større op. Det er derfor, jeg prøver at holde min musik glad og positiv, for det er sådan, jeg har det, og sådan jeg er. (Foto: Betina Garcia © dr)
  1 / 11
 • Selvom Kesi er optimist og tager tingene med et smil, var stemmen et bump på vejen i 2018. I mere end syv måneder vidste han ikke, hvad der var galt, indtil lægerne fandt ud af, at en cyste havde sat sig på stemmelæben. - Det har været sindssygt frustrerende, fordi jeg ikke vidste, hvad der var galt. Jeg var bare hæs. Det er jo det instrument, jeg lever af. Jeg troede, at det var forkert brug af teknik, eller at der var noget galt med mine stemmelæber, eller at jeg bare havde en svag stemme. Da jeg fandt ud af, det var en cyste, blev jeg sindssygt lettet, fordi der så er en klar udmelding, og der ligger en plan. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 11
 • I frisørsalonen hænger Kesis platin- og guldplader. Han udgav sin første sang i 2011, og siden da er det blevet til mange hits. Han har dog aldrig vundet en pris, selvom han har været nomineret til flere prisuddelinger. - Før var det vigtigt, men nu er det ligemeget med den pris, nu vil jeg gerne have en ærespris. Den kommer nok ikke nu, men måske om ti år. Målet er aldrig at gøre tingene lige nu og her, men at tænke mere langsigtet. Drømmen er at opnå en status, hvor folk kan have det med mig, som de har det med Nik og Jay. At når de hører min musik, bringer det minder frem fra deres ungdom. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 11
 • Kesi griner over en video på Youtube sammen med frisørerne. - Jeg bliver meget glad, når jeg ser på den yngre generation. Den måde, de klæder sig på. De tør godt at skille sig lidt ud eller at gøre noget mærkeligt med deres hår. Det er en af de positive ting ved internettet. Det er en gave, at vi ikke ligner hinanden alle sammen. Det ville være så trivielt, hvis alle var ens, siger han. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 11
 • - Jeg tænker aldrig på, om det går godt i år, men om det går godt i det hele taget, og om det fortsætter på den lange bane. Min største frygt er, at folk ikke gider lytte til min musik mere. Alt det der med at være kendt, det kan folk beholde, det er jeg ligeglad med. Men hvis de ikke lytter, hvad skal jeg så lave? Det er min identitet, jeg er super bange for at miste. Når folk spurgte mig: 'Hvad har du så nu tænkt dig, nu hvor det sådan ikke går med stemmen?'. Det havde jeg faktisk ikke tænkt over, for lige så snart man sender den tanke ud i universet, så er der en lille chance for, at den formår at blive til en realitet. Og så kan det bygge sig op og bygge sig større. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 11
 • Kesi er taget ind på Strøget i København, hvor vennen Benny Jamz skal optræde til lanceringen af et nyt tøjmærke. Musikken har altid været noget, han har delt med vennerne. Kesis musik bliver lavet i samarbejde med produceren Hennedub, men han skriver det hele selv. - Min inspiration til musikken bliver hentet fra livet. Det er lidt en kliché. Mit liv er godt, og jeg klager ikke. Jeg kan godt forstå, hvis folk laver depressiv musik, for det er en måde at ventilere på. Jeg prøver bare at lade være med at have så mange bekymringer, for ellers bliver det et langt liv, ik'? Min ven sagde det så flot på en sang på sit nye album, som jeg tit bruger som en reference: 'Smil og vær glad, for i morgen kan være den første dag, hvor du hviler i fred'. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 11
 • For Kesi har livet ændret sig, efter han er blevet kendt. Især når han er ude, hvor folk altid vil have billeder med ham. - Jeg har altid været meget udenfor, og det har jeg ikke villet ændre. Jeg tror kun, at det bliver værre, hvis man isolerer sig selv i takt med, at man bliver mere kendt eller genkendelig. Det er jeg ikke bygget til. Det værste, jeg kunne forestille mig, ville være at være Michael Jackson eller Beyoncé, for det må da være ubehageligt. Alle ville vide, hvem du var. Jeg vil bare gerne kunne gå rundt på Strøget. Nu er det ikke så slemt, for jeg er egentlig rimelig tilgængelig. Så det gør det lidt lettere både for mig og for dem, der vil have billeder. (Foto: Betina Garcia © dr)
  7 / 11
 • - Bagsiden af medaljen ved at være Kesi er, at folk ikke er blege for at tage fat i dig. Du er allemandseje. Du tilhører os. I Danmark er 95 procent fine nok og sindssygt gode til at respektere mig, men der er de andre fem procent, der ikke forstår grænserne og ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og det er desværre dem, der fylder mere end alle dem, der bare siger: 'Hey, fin musik' og spørger om et billede. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 11
 • For Kesi er det at lave musik ligesom at lave en fremlæggelse. - Når man laver noget, og man så skal vise det til nogen, så man er bange for reaktionen, for man giver jo noget af sig selv. Der er mange ting, der går igennem en. Man har brugt så meget tid på det og håber for alt i verden, at folk tager godt imod det, men man er sindssygt nervøs, for man ved, at man har gjort sig fucking umage, og det er det, der gør en nervøs. (Foto: Betina Garcia © dr)
  9 / 11
 • Kesi optræder med et nummer sammen med Benny Jamz i en butik på Strøget, mens der bliver snappet løs. Kesi elsker at være på scenen. - Det, jeg nyder allermest i verden, er at spille på gymnasier. Stemningen er så sindssygt god. Mit publikum er lige i den alder, så når du kommer ud og spiller en sang, kender alle den og kan synge med. Især sangen 'Følelsen' sætter noget igang. Hvis det er til en afgangsfest, er der en helt særlig følelse og stemning. Det er næsten euforisk. Du er med til en del af deres tid, som er så vigtig. De er i den her uskyldige alder, hvor de ingen anelse har om, hvad der kommer til at ske overhovedet. Jeg er ham, der samler det på en eller anden måde. Og er ham, der kan sætte det punktum, hvor de tænker: 'Fuck mand, det kulminerede ligesom bare'. (Foto: Betina Garcia © dr)
  10 / 11
 • - Kan vi få et billede?, spørger to piger efter koncerten. Kesi stiller gerne op til et billede, for det en del af gamet. - Det er ikke altid, at jeg lige har lyst. Men det bygger jo på, at folk synes, at det, man laver, er fedt. (Foto: Betina Garcia © dr)
  11 / 11
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk