Kim Larsens søn om nyt album: 'Tak fordi du altid satte barren så højt'

Nu udkommer 12 nye Kim Larsen-sange, som sønnen Hjalmer har været med til at lave.

Hjalmer optrådte på Skanderborg Festival i 2017, hvor hans far har optrådt 12 gange. Senest i 2018 (arkivfoto). (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Når uret viser 00.00 udkommer 12 nye sange fra Kim Larsen på albummet 'Sange Fra Første Sal', som sønnen Hjalmer Larsen også er med på.

- Tak, fordi du altid satte barren så højt, og tak, fordi jeg måtte være en del af det, skriver sønnen med kunstnernavnet Hjalmer i en hilsen til sin far på Instagram og Facebook.

Sangene blev indspillet på fire dage i april 2018 i familiens lejlighed og er blevet til med familiens hjælp.

Kim Larsens søn Lui slæbte udstyr, hans hustru Liselotte tog billeder til pladen, og Hjalmer hjalp med indspilningen af sangene. Når dagen var omme, blev de aflønnet i øl.

Og sønnen, der selv er sanger og sangskriver, er glad for, han har været med.

- Jeg fortalte dig heldigvis, hvor uendelig stolt jeg er over at være med på den her plade, og at det altid vil stå som det største og smukkeste for mig, skriver Hjalmer Larsen.

Har hjulpet de sidste 7-8 år

Det er ikke kun den her plade, Hjalmer har hjulpet med. De seneste 7-8 år har Kim Larsen hevet fat i sin søn, når han ville indspille en sang, skriver pladeselskabet bag det nye album, Warner Music, i en pressemeddelelse.

- Kim spurgte; "Hej Junior, har du travlt i dag?" Hjalmer svarede altid: "Nej far, det har jeg bestemt ikke", og så blev alle eventuelle planer begejstret aflyst, så der kunne spilles musik.

Hjalmer har også valgt at gå musikkens vej, og det er tydeligt i opslaget til faren, at han er et forbillede for den 23-årige musiker.

Blandt andet har han taget Larsens motto 'hold stilen' til sig, samt at tingene ikke må blive for sentimentale.

- Det og alt det andet, du på fornemmeste vis gav mig med videre, vil altid sidde dybt i mit hjerte, skriver han.

Albummet kan høres på de fleste store musiktjenester fra midnat natten til fredag.