Kø og kaos før dansk Ed Sheeran-koncert: Bare træls at stå her

Skærpede billetkrav skaber bøvl og frustration for danske koncertgængere.

Der var allerede kø, da Ticketmasters billetkontor åbnede på koncertpladsen i Odense i dag klokken 12. (Foto: Hanne Høier DR Syd © dr)

Omkring 90.000 personer har sikret sig adgang til en af weekendens to koncerter med den britiske hitmager Ed Sheeran i Tusindårsskoven i Odense.

Men på grund af nye billetkrav har mange haft en frustrerende optakt til koncerten med et utal af forgæves telefonopkald til billetudbyderen Ticketmaster.

'Vi har prøvet at ringe i tre dage, det eneste vi får er optaget tone. Hvordan skal vi komme i kontakt med jer, hvorfor er der ikke en venteliste på telefonen?????,' skriver Jan Darville på virksomhedens Facebookside.

Trine Kjær Jensen følte sig nødsaget til at møde op foran det fysiske billetkontor på koncertpladsen kl. 12 i dag inde aftenens koncert:

- Det er bare uheldigt, at man skal ringe og ringe. Vi har ikke kunnet komme igennem, lød det fra Trine Kjær Jensen, der til daglig er sygeplejerske på Odense Universitetshospital.

Trine Kjær Jensen har opgivet at ringe til Ticketmaster og stiller sig i stedet i kø på koncertpladsen i Odense. (Foto: Hanne Høier DR Syd © dr)

Krav om personligt fremmøde

Et stort antal koncertgængere er blevet overraskede over konsekvenserne af et krav, som manden bag hits som 'Sing', 'Shape of You' og 'Castle on the Hill' har stillet til Ticketmaster.

0:00

For at undgå billethajer skal man nemlig kunne fremvise sit billed-ID, som skal matche navnet på billetten. Så har man købt billet til andre, bliver man enten nødt til selv at møde op eller få navnet på billetten ændret.

- Jeg forstår godt den holdning, at man ikke skal kunne sælge billetterne videre til mange penge. Det er ok, det er bare træls at stå her, forklarede Trine Kjær Jensen til DR Nyheder.

- Vi har haft lidt bøvl med, at det er min kæreste, der har købt billetterne, men at det er mig, der skal ind og se koncerten. Vi må se om vi kan få det ændret, eller om han skal herover senere, fortalte hun.

Hvorfor venter folk til sidste øjeblik?

På Facebook har Ticketmaster beklaget, at billetudbyderen ikke har kunnet håndtere de mange henvendelser kort før Ed Sheeran-koncerterne.

- Ticketmaster beklager de ekstraordinære lange svartider de seneste dage via både mail og telefon – som følge af, at rigtig mange gæster, i sidste øjeblik har ønsket navne-ændring af deres billetter.

Ticketmasters direktør, Jakob H. Lund, har ikke haft mulighed for at stille op til interview i dag, men i går luftede han sin undren over billetkøbernes timing til TV 2:

- Det kommer bag på mig i den forstand, at billetterne har været i hænderne på folk de sidste mange måneder (....) Hvis alle sidder i Fælledparken og farer hen til indgangen ti minutter før koncertstart, så kan man heller ikke nå at få folk ind til det.

Brugere: Ticketmaster opfordrede os til at vente

På Ticketmasters Facebook-side skriver flere brugere, at billetudbyderen selv har været med til at skabe trængslen:

'Men hvis I har glemt hvad jeres egen telefonsvarer sagde tilbage i juni, så vil jeg da gerne lige minde jer om det her. I telefonsvareren opfordrede I folk til at vente med navneændring på Ed Sheeran billetter til efter 1. juli', skriver Christian Bruhn Sørensen i en kommentar.

Ed Sheeran optræder ved Brit Award i O2 Arena i London i 2018. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Trine Kjær Jensen havde lagt mærke til navnekravet, da hun fik billetten:

- Men vi troede ikke, at det var så stort et problem at gøre det en uge før, sagde hun.

Da hendes kæreste allerede har fået hendes navn på billetten, lød svaret, at hun skulle medbringe ID og at fremskaffe kærestens ordrebekræftelse før koncerten i aften.

Flere brugere skriver på Facebook, at det blot har taget dem ti minutter at komme igennem køen på koncertpladsen tidligere på dagen.