'Kuldegysninger overalt! Dronningen er tilbage!': Nu er der - igen - nyt nummer fra afdøde Natasja

For anden gang på et år udgiver rapperen Natasja ny musik - 13 år efter sin død.

Natasja har ikke kun storhittet i Danmark, men også internationalt med nummeret 'Calabria'. (© Universal)

- Stop, stop, stop! Sindssygt breaking! Kuldegysninger overalt! Dronningen er tilbage!

- Tusind tak til Natasja for at gøre mig til en arabisk mavedanser!

- Fuck, hvor er det fedt! Så er der dømt fest på hjemmekontoret! Kuglelejerne i kontorstolen er sat på maksimal test!

- Yeah! Natasja for evigt og altid og altid og altid!

Radiovært Pelle Peter Jencel blev oversvømmet med begejstrede sms'er, da han i går præsenterede en vaske ægte "verdenspremiere" live i radioen.

For selvom det er næsten 14 år, siden Natasja døde i en bilulykke på Jamaica, eksisterer der stadigvæk uoffentliggjort råmateriale med rapperen. Og nu er noget af det blevet gravet frem og produceret.

Nummeret hedder 'Selvtillid' og er udkommet i dag. Men torsdag kunne Pelle Peter Jencel altså holde en smugpremiere for det i radioprogrammet 'Pelle Peter på P3'.

Lyt til 'Selvtillid', mens du læser videre:

0:00

Det er Natasjas vante producer Pharfar, der har produceret nummeret. Og faktisk har nummeret en helt særlig betydning, for det er det allerførste nummer, Natasja indspillede på dansk, fortæller han i en pressemeddelelse.

Indtil da havde hun insisteret på at rappe på engelsk. For reggae på dansk lød dumt, mente hun.

Men Bikstok Røgsystem-albummet 'Over stok og sten', som hun også selv medvirkede på, overbeviste hende om, at reggae på dansk ikke behøvede at lyde dumt, forklarer han.

- Da Bikstok-albummet kom ud, ringede hun og sagde, at hun var klar til et dansk album. Godt, hun skiftede mening!, siger Pharfar.

Det er der nok mange danskere, der er enige med produceren i, for hendes dansksprogede album 'I Danmark er jeg født' kastede flere store hits af sig.

Men selvom hun døde i en alder af blot 32 år, lever hendes musikalske eftermæle i bedste velgående. Og det er ikke kun i form af den spritnye single, 'Selvtillid'.

Anden posthume udgivelse på et år

For så sent som i august 2020 udkom Natasja med et andet hit. Dengang var det nummeret 'Til Banken', som den afdøde rapper udgav sammen med veninden Karen Mukupa og rapkometen Tessa.

Natasja Saad mistede livet i en bilulykke den 24. juni 2007. Hun ligger begravet på Assistens Kirkegård i København. (© Universal)

Og selvom det nu er 13 år siden, Natasja tog sit sidste åndedrag, er hendes musik stadig højaktuel. Det mener blandt andre hendes egen mor, Kirstine Saad, der i forbindelse med udgivelsen af 'Selvtillid' udtaler i pressemeddelelsen:

- Jeg synes, Natasjas musik er så evigt relevant og teksterne så enestående, at 'Selvtillid' bør deles med hendes fans.

- Sangen har et ret tidsløst tema om at holde sin egen selvtillid i top, der også er relevant i dag. Natasja har bare en særlig og enestående måde at servere det på!

Hun mener, at sangen har et budskab, som alle kan forholde sig til:

- Det bringer simpelthen held at tro på sig selv. Det tror jeg, var Natasjas besked. En sexet, glad sang om flirt, der fortæller, at selvtillid går begge veje for begge køn!

Pharfar er enig i, at Natasja er lige så aktuel som nogensinde.

- Hendes stemme, flow og rytme er stadig aktuelt den dag idag. Hun kan stadig markere sig blandt de allerbedste sangere og rappere, siger han.

Og lytterne er tilsyneladende enige. I hvert fald skrev en af lytterne, der overværede Pelle Peter Jencels "verdenspremiere", således i en sms:

- Der er noget tidløst over Natasja. Fedt, at der kommer nyt. Hun lyder stadig relevant.

Facebook
Twitter