Lak og læder i bedste sendetid: Benhård rapper dominerede i hårdtslående sceneshow

Tessa, vaskeægte legender og spritnye navne stod klar på scenen, da P3 Guld løb af stablen lørdag aften.

Tessa åbnede P3 Guld, som blev afholdt i Aalborg lørdag aften. (Foto: Betina Garcia © dr)

Der var måske en DR-seer eller to, der fik aftenkaffe og kagekrummer galt i halsen lørdag aften.

Der var nemlig lak, læder og verbale smæk i luften, da hele Danmarks nye og benhårde rapdronning Tessa indtog scenen i Musikkens Hus i Aalborg, hvor hun, som en anden dominatrix, åbnede årets P3 Guld med et brag - lige efter 'Den Store Bagedyst' på DR1.

Tessa er på ingen tid gået fra at være en ukendt pige fra Vestegnen til at bryde igennem med hittet 'Ben', spille koncert på Roskilde Festival, vinde en Zulu Award og levere den ene banger efter den anden, som har fået millioner af streams.

Og lørdag var hun altså på scenen ved P3 Guld, hvor hun også var nomineret til 'P3 Talentet', som gives til en ny, spirende kunstner, der bliver spået en stor karriere.

Selvom Tessa ikke hev prisen hjem - den gik til bandet Ganger -, gav hun publikum alt, hvad hun havde – og måske lidt til. Sammen med en gruppe lakklædte dansere, som blev lukket ud af et jernbur, leverede hun nemlig hittet 'Så'n der' - krydret med en freestyle, som DR-seerne på grund af tekniske problemer ikke nåede at se i tv.

Se hele Tessas optræden - inklusiv den hårdtslående freestyle, som tv-seerne blev snydt for - her:

Tessa var ikke ene om at levere soundtracket til lørdagens prisfest i Aalborg, hvor Jada og Ganger løb med aftenens tre priser. Se højdepunkterne fra P3 Guld herunder.

1

Nørrebro-legender slog pjalterne sammen på megahit

For ti år siden inspirerede den ene Nørrebro-rapper den anden til for alvor at komme igang med musikken.

Kesi, som havde fået succes med at udgive sange på YouTube, var en af dem, der banede vejen for, at Hans Philip - først under navnet Skør Mand, dernæst Ukendt Kunstner og nu bare Hans Philip - tog hul på karrieren og endte i toppen af dansk musik.

Så det kom måske ikke som en overraskelse, at det strøg direkte ind på hitlistens førsteplads, da de to hitmagere gik sammen om at lave sangen 'Blå Himmel', der udkom i sommer.

Lørdag aften havde publikum i Aalborg, P3-lytterne og seerne fornøjelsen af at høre dem spille nummeret live.

Se Kesi og Hans Philip optræde med 'Blå Himmel' i videoen herover.

2

Clara lyste i mørke

I år skulle for alvor have været Claras år med udgivelse af albummet 'Growing Up Sucks' i foråret og et hav af optrædener på alskens festivaler og prestigefyldte shows.

Det blev ikke helt, som hun - eller nogle af os andre - havde forestillet sig, men tiden, hun fik foræret, har hun udnyttet til fulde, og blandt andet debuterede hun som danser i musikvideoen til sit seneste hit, 'Girl Like You'.

Og publikum og seere fik da også en smagsprøve på både Claras sangtalent og bevægelser under hendes optræden ved P3 Guld, hvor hun spillede førnævnte hit - samt et stykke af sangen 'Bad For Me', hvor lyset slukkede og afslørede, at popkometens krop var malet med selvlysende penselstrøg.

Se Clara optræde herover.

3

Fra hjemmesko til hættetrøje

Rapperen Artigeardit fra Gladsaxe har været overordentligt produktiv i år. Han har både udgivet albummet 'Idiot' og ep'en 'Elev4tormusik'.

Med sine ærlige tekster om blandt andet at fejle, føle sig utilstrækkelig og vaske en dyr sweater forkert, så den er komplet ubrugelig efterfølgende, har Artigeardit efterhånden vist sit værd og vundet så tilpas mange hjerter, at han blev nomineret til hovedprisen ved P3 Guld, 'P3 Prisen'.

Prisen gik til Jada, men Artigeardit leverede ufortrødent de to hits 'Den værste' og 'Elvis' sammen med rapperen Carmon - klædt i henholdsvis hjemmesko og hættetrøje.

Se Artigeardit optræde med Carmon herover.

4

Joyce slog et slag for dansk rock

Det er ikke meget, man har hørt til dansk rockmusik i de senere år, hvor de fleste nye kunstnere har kastet sig over rap, hiphop og beats, der kan produceres på en computer.

Men så greb medlemmerne i bandet Joyce deres instrumenter og beviste, at genren stadig har masser at byde på - også i 2020. I hvert fald når den leveres af dem.

Det resulterede i en nominering i kategorien 'P3 Talentet', som dog gik til bandet Ganger. Alligevel blev publikum ikke snydt for en smagsprøve på Joyces hårdtslående kunnen og forsanger Sebastian Wegeners vilde moves.

Se Joyce optræde med 'Åh nej chefen ringer' herover.

FacebookTwitter