Line bliver mødt af fordomme, fordi hun vil være alenemor: Nu hyldes hun af dansk hitsangerinde

Lydmor har skrevet en sang, der handler om den kommende alenemors modige valg.

Lydmor nyder stor succes som komponist og sangerinde. I 'Sangskriver' på P3 beviste hun, hvor hurtigt man kan skrive en meningsfuld popsang. (Foto: Yuliya Christensen © Getty Images)

Line havde egentlig fundet drømmemanden.

Sammen boede de i Lines lejlighed og havde en dejlig hverdag sammen. Line var da også overbevist om, at de to skulle have børn sammen.

Men nogle gange er man ikke skabt for hinanden alligevel. Det måtte Line også sande, da hun og kæresten til sidst måtte gå fra hinanden.

Så for et halvt år siden besluttede hun sig for at få sit ønskebarn med sig selv.

En beslutning, der for den kommende alenemor var forbundet med stor selvtillid.

Men Line følte hurtigt omverdenens fordomme, når hun fortalte om sin beslutning, og folk gav hende medlidende blikke, der signalerede, at det nok blev ret hårdt for hende.

Derfor skrev hun til P3-programmet 'Sangskriver', hvor værten Jonas Gülstorff sammen med en musikalsk gæst hver uge skriver sange ud fra lytternes oplevelser og ønsker på kun de to timer, som programmet varer.

- Jeg sad og hørte programmet i bilen på vej hjem fra fertilitetsklinikken, hvor jeg lige var blevet insemineret for første gang, siger Line og fortsætter:

- Så jeg skrev ind, fordi jeg sad med så mange følelser, der var svære at beskrive eller sætte ord på. Og jeg tænkte, at programmet kunne give mig en anden vinkel på det at være alene med det her projekt. Og forhåbentlig også en sang, jeg kan bruge som inspiration fremadrettet, siger Line, der af hensyn til sit arbejde ikke ønsker at stå frem med sit fulde navn.

Vært på 'Sangskriver' Jonas Gülstorff og sangerinden Lydmor fik på bare to timer skrevet en sang, der gav lytteren Line tårer i øjnene. (© Dr)

Lydmor: Min mor var også alene

I radiostudiet sad værten Jonas Gülstorff sammen med den elektroniske komponist og sangerinde Lydmor, hvis borgerlige navn er Jenny Rossander.

Temaet med at være alene om store og svære forhold var da også noget, den fremadstormende sangerinde hurtigt kunne finde inspiration i.

- Jeg er solist og alene på scenen, selv efter jeg er begyndt at spille større koncerter. Så jeg kender godt det her med at stå alene med store ting, lød det fra Lydmor, inden hun ivrigt kastede sig over at finde det rette beat til sangen, der skulle blive til Lines selvstændighedshymne.

Efterhånden som udsendelsen skred frem, kunne man også mærke, hvor let Lydmor havde ved at finde frem til en tekst, der spejlede Lines problemstilling.

Og med god grund. For Lydmor og Line havde én væsentlig ting til fælles.

- Min mor var alenemor i det første lange stykke af mit liv. Og min søster og jeg har tit snakket om, hvor stærkt det var af hende. Og nu er jeg en relativt succesfuld musiker, og min søster har lige færdiggjort sin ph.d. i kvantefysik. Så det er bare for at sige, at man kan sagtens være alenemor og gøre det ret godt, fortalte Lydmor i udsendelsen.

0:00

Rørt til tårer

Efter blot to timer lå den percussive uafhængighedsbasker 'Perfectly On My Own' klar, og glæden ville ingen ende tage i den anden ende af røret.

- Jeg tror ikke, det kun er hormonerne, der gør, at jeg fælder en lille tåre, lød det begejstret fra Line, der med grådkvalt stemme sad klar med rosende ord efter at have hørt sangen.

Sangen endte med at handle om præcis dét, Line havde efterspurgt. Og særligt én bestemt linje i sangen resulterede i stor fornøjelse for den kommende alenemor.

- Jeg synes, tonen var god i sangen. Jeg kunne godt lide, at Lydmor havde vendt det lidt på sin egen måde. Hun har haft oplevelser med en anden side af det at være alene om noget stort. Jeg var så enig i den linje, hvor hun synger: 'My mother love, will be so much greater - When growing up, my kids will know they have a home - And nothing’s set in stone'.

Fremover glæder Line sig nu bare til at blive mor en dag og dele den særlige sang med sit barn.

- Jeg kommer helt sikkert til at lytte til den mange gange. Og jeg glæder mig til, at den skal være en del af mit barns historie. Det bliver noget, vi har sammen, siger hun.

I 'Sangskriver' skal vært Jonas Gülstorff hver lørdag skrive en spritny sang, baseret på en lytterhistorie, sammen med en musikalsk gæst. (Foto: Petra Kleis © Dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk