Lukas Graham hylder afdød ven i ny sang og video

Forsanger Lukas Forchhammer er ikke bange for at sætte sig selv forrest og have noget på spil i sin sangskrivning, mener den musikansvarlige på P3.

'In loving memory of William' står der til sidst i Lukas Grahams video til den nye single 'Not a Damn Thing Changed'.

Den handler om en af forsanger Lukas Forchhammers gode venner fra Christiania, som begik selvmord. Det er den sorg, bandet nu sætter ord og billeder på med sangen og videoen, som fik premiere fredag morgen.

- Det er en sang om mine drenge. Den rejse, vi har været på som musikere og drengene derhjemme. Det er en sang om, hvordan alt har ændret sig, men alligevel stadig forbliver det samme. Min ven gennem 29 år, William, hang sig selv tidligere i år, og denne sang og video er en hyldest til ham. Rest in power, skriver Lukas Graham på Facebook.

Og netop det her med at sætte ord på svære følelser fra sit eget liv er Lukas Forchhammer god til. I 2015 skrev han blandt andet sangen 'You're Not There' til sin far, som han mistede i 2012.

- Han er god til at kommunikere en til en og helt uden filter. Det er meget intimt, og det kan sikkert støde nogen, men også trække mange ind, siger Mathias Buch, som er musikansvarlig på P3.

Der er ikke nogen koder eller metaforer, der skal aflæses, og Mathias Buch mener, Lukas Forchhammer er ærlig og autentisk i sin sangskrivning.

- Det, du hører, er det, du får, og det er meget relaterbart. Han trykker på steder, hvor det gør godt, men også hvor det gør ondt. Han er ikke bange for at sætte sig selv forrest og have noget på spil, siger han.

Hør sangen, og se videoen til 'Not a Damn Thing Changed' øverst i artiklen.

Lyt til 'You're Not There', som Lukas Forchhammer skrev til sin far, herunder:

0:00
FacebookTwitter