Lukas Graham i vild rekord: 'Det er jo kæmpestort'

Lukas Graham er det første danske band nogensinde, der runder en milliard afspilninger på én sang på Spotify.

Lukas Graham arbejder i øjeblikket på ny musik, der skal udkomme til efteråret, hvor bandet også skal på en ny international turné, der starter i Asien og senere går til USA i oktober og november. (Foto: Janerik Henriksson/TT © (c) Ritzau Scanpix)

- Jeg er bare en dreng fra Christiania, der har en sang, der er streamet en milliard gange.

Sådan reagerede 30-årige Lukas Forchhammer, forsanger i bandet Lukas Graham, i går på nyheden om, at hans sang '7 years' var blevet afspillet en milliard gange.

Lukas Graham er det første danske band nogensinde, der har opnået en milliard afspilninger på musiktjenesten Spotify, og som bevis på den imponerende rekord modtog bandet en LP af bandets pladeselskab Copenhagen Records.

- Det er jo kæmpestort det her, fortalte Lukas Forchhammer i TV 2-programmet 'Go' aften LIVE', da han fik overrakt beviset med teksten 'One billion streams'.

Du kan lytte til '7 Years' lige her:

0:00

En del af verdenstoppen

'7 Years' var en del af albummet 'Lukas Graham (Blue Album)', der blev udgivet i 2015. Sangen nåede en imponerende andenplads på 'Billboard hot 100' i 2016, og i det efterfølgende år blev bandet nomineret til tre Grammy-priser for 'Record of the Year', 'Song of the Year' og 'Best Pop Duo/Group Performance'.

Her ses Lukas Graham i TV 2-programmet 'Go' aften LIVE', hvor han fik overrakt beviset på sin milliardrekord. (© Screenshot fra TV 2)

Med sine 1.000.000.000 afspilninger ender '7 years' på listen over 25 øvrige artister og bands, der også har rundet en milliard afspilninger.

Her har Ed Sheeran sat sig på førstepladsen med sangen 'Shape of You', der er blevet afspillet over 2,2 milliarder gange, mens man på andenpladsen kan finde Drake med hittet 'One Dance', der er blevet afspillet over 1,7 milliarder gange.

Den danske soloartist Mø er også på milliard-listen med 'Lean On', som hun har lavet sammen med Major Lazer og DJ Snake, og nummeret 'Cold Water' med Major Lazer og Justin Bieber.

Blev skrevet på 3,5 timer

Da Lukas Forchhammer fortalte, hvor beviset på de mange afspilninger skal hænge, afslørede han samtidig, at sangen er skrevet på kun 3,5 timer.

- Den skal ud i det studie, hvor vi skrev sangen på 3,5 timer for snart fire år siden.

Siden udgivelsen af '7 Years' har bandet oplevet stor succes og udgivet dets tredje album '3 (The Purple Album)', der har kastet flere hits af sig.

Her kan man blandt andet finde sangen 'Love Someone', der muligvis snart kan tilslutte sig millardklubben. Singlen er allerede nu blevet afspillet 700 millioner gange på tværs af musiktjenester på Spotify og Apple Music.

FacebookTwitter