Lukas Graham om svær teenagekærlighed: 'Man lærer meget af at være lidt hovedløs og lave nogle fejl'

Lukas Forchhammer og bandet er klar med en sang, der er inspireret af teenagetiden og ung kærlighed.

Lukas Graham er tilbage med singlen 'Lie', der er indspillet og skrevet i USA. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Har du nogensinde løjet over for dig selv i et forsøg på at beskytte dine egne følelser?

Det har de fleste af os sikkert – og særligt i kærlighedens navn. Det har Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham i hvert fald oplevet.

I dag udgiver bandet deres første single siden sidste års storhit 'Love Someone', og den nye sang fra danskerne har fået titlen 'Lie'.

Den handler både om, hvordan man udvikles som menneske i de helt unge år, men zoomer også ind på den første store kærlighed, der nemt kan virke meget overvældende på én i teenageårene.

For tør du kaste sig ud i kærligheden, eller trækker du dig af frygt for, hvordan det alt sammen skal gå?

- 'Lie' handler om den unge kærlighed, hvor man forsøger at lyve over for sig selv i håbet om at beskytte sig selv – måske af angst for at tabe ansigt i sociale sammenhænge, fortæller Lukas Forchhammer.

Det er heldigvis ikke noget, som sangeren føler, at han selv har været voldsomt ramt af, men han kender alligevel godt følelsen.

- Jeg synes egentlig, at jeg klarede det godt, da jeg var ung. Så det er ikke for at reprimandere de unge, for man lærer jo også meget af at være lidt hovedløs og lave nogle fejl. Det er slet ikke så farligt, siger han.

Du kan høre den nye single her, mens du læser videre:

0:00

Tog selv tilløb til kærligheden

Men ingen Lukas Graham-sang uden et personligt islæt – og det gælder også for 'Lie'. Den nye sang trækker nemlig tråde til Lukas Forchhammers eget forhold til hans kæreste gennem mange år.

De mødte hinanden allerede som teenagere, men der gik alligevel flere år, inden de to for alvor turde give efter for de store følelser.

- Vi har kendt hinanden i mange år, men blev først kærester, da vi var i 20'erne, mindes Lukas Forchhammer.

I dag er hun sangerens helt store kærlighed, hvilket vi også kunne høre i 'Love Someone', og siden er Lukas Forchhammer blevet en voksen mand, der turnerer verden rundt med sin musik.

Lukas Forchhammer er født og opvokset på Christiania. Her ses han sammen med trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson i fristaden. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Teenagetiden er meget langt væk

hjemmefronten har han og kæresten tilmed fået deres første barn sammen, og i sidste uge fyldte sangeren 31 år.

Så kan de helt unge år på Christiania pludselig godt føles meget langt væk, indrømmer sangeren – men han gider ikke lege Kloge-Åge, når han kigger tilbage på sine helt unge år.

- Der er meget stor forskel på dengang og nu. Dengang solgte de fleste i min omgangskreds hash, og det gør de ikke nu. Nu er de fleste ved at blive fædre, og jeg lever af at lave musik og er selv blevet far, siger Lukas Forchhammer tilfreds.

Succesen er tilmed blevet så stor nu, at han slet ikke befinder sig i Danmark på dagen for udgivelsen af den nye sang.

Lige nu sidder han i stedet sammen med bandet i Bangkok i Thailand, hvor trioen skal spille deres første ud af i alt fire asiatiske koncerter den kommende uges tid.

Og bagefter venter en ny turné i USA, hvor bandet havde et stort hit med blandt andet 'Love Someone', 'Mama Said' og ikke mindst '7 Years'.

- Det er vigtigt, at danskerne kan lide, hvad jeg laver, men det er også enormt vigtigt, at USA er med. Det er jo der, at ringene i vandet starter, siger han og tilføjer så:

- Men når det er sagt, blev jeg jo født på en sofa på Christiania uden noget som helst. Så ja, ja, penge skaber frihed, men det er jo det, der ikke koster noget, der gør os lykkelige – venner, familie og et godt helbred, siger Lukas Forchhammer.

FacebookTwitter