Lyden svigtede for danske poptalenter inden koncert: Ro på, der er 8 minutter igen!

Kom tæt på popduoen Dusin, der spillede deres bare 10. koncert nogensinde til Spotfestival i Aarhus.

Mads Vadsager (tv) kæmpede med sin computer i minutterne op til Dusins koncert på Spot Festival i Aarhus. (Foto: Frederik Bjerre Andersen og Ida Medici © dr)

Lyt til Dusins 'Frisk igen' mens du læser:

Der er kun otte minutter til, at duoen Dusin skal spille, da lydkortet på Mads Vadsagers Macbook Pro pludselig ikke fungerer.

Den 20-årige danske musiker går frem og tilbage på scenen på spillestedet Radar og tager sig nervøst til ansigtet.

Det er lige sådan en situation, han frygter: At teknikken svigter i de 10 minutter, bandet har til at stille udstyr op. At fejl og udu æder sig ind i de kun 20 minutter, de skal spille på Spot Festival i Aarhus, hvor cremen af talentfulde musikere fra Danmark kæmper om publikums opmærksomhed og tid.

- Det er mega stressende at spille så kort et set, fortæller sanger Jesper Nohrstedt, da dr.dk møder den danske duo før deres koncert lørdag eftermiddag.

Klik på pilene for at se flere billeder:

  • Backstage: Jesper Nohrstedt finder den lyse jakke frem - den skal være en del af hans sceneoutfit. Efter bare én sang smider han den dog: Det er alt for varmt. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
  • Jesper, Mads og bandet nyder solen udenor spillestedet Radar godt en time før deres koncert. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
  • P3-vært Pelle Peter tager en snak med bandet inden koncerten. Han præsenterer samtidlige 12 bands fra Karrierekanonen, når de spiller på Spot Festival i Aarhus. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
1 / 3

Koordineret eller kikset?

Det er kun Dusins godt og vel 10. koncert nogensinde, og her en time inden de skal på, flimrer nervøsiteten i luften i backstage-rummet. Sammen med det faste band vender Mads og Jesper scenarierne for deres koncert:

Hvad, hvis der næsten ingen mennesker kommer - eller hvis det kun er folk fra musikbranchen, der dukker op? Skal man bruge voks eller hårlak?

- Nå, tager du lange bukser på? Det gør jeg også så, siger bassisten Valentin, da Mads begynder at skifte tøj. Jesper finder en lys jakke frem som kontrast til sit mørkeblå Comme de Garcons-tshirt.

- Vi er stadig ved at finde vores vej i apperance, medgiver Jesper, og Mads uddyber:

- Personligt har jeg det sådan, at der er en meget hårfin grænse mellem, hvornår det visuelle ser koordineret ud på den fede måde, og hvornår det bliver kikset og for uniform-agtigt. Vi snakker lidt sammen om det, men gør det ikke for gennemtænkt.

Fint at være nervøs

Det er P3-vært Pelle Peter Jensen, der skal præsentere publikum for Dusin. Han kigger forbi backstagerummet til en kort snak med bandet.

- Det er helt fint at være nervøs. Hvis man slet ikke er nervøs, betyder det ikke nok, beroliger P3-værten, inden han går ud for at introducere eftermiddagens første gruppe, Ravi Kumar.

Dusin går selv ud for at høre hip hop-duoen, der fylder 20 minutter ud med højenergiske udbrud som 'Fuck this shit, I'm gonna be a princess' og 'Staring at my dick', der tænder godt op under publikum bliver revet med af.

Klik på pilene for at se flere billeder:

  • Mads og lydfolkene kæmper med Mac Book'en, der bare 8 minutter før koncerten ikke fungerer, som den skal. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
  • Der er godt fyldt med publikum i salen, kort før Dusin skal optræde i Radar. Men med en ny koncert hvert 30. minut, kan bandet ikke føle sig sikre på, at de mange mennesker også bliver til deres optræden. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
1 / 2

Ravi Kumar går af scenen, publikum forsvinder ud eftermiddagssolen. Og så er det altså nu, Dusin skal skynde sig at sætte alt deres udstyr op på scenen. Og nu, at lydkortet i Mads' computer ikke vil samarbejde.

- Det sker engang imellem, siger lydfolkene, mens Mac Book'en genstarter for sort skærm.

- Ro på, der er masser af tid. 8 minutter igen.

Lål-ritual inden sceneindgang

Med seks minutter til koncertstart virker maskinen heldigvis. Mads, Jesper og de tre musikere samles lige bag sceneindgangen til deres faste ritual: Dusins egen sang 'Alting Ingenting' lållet i rundkreds, som var de fem højstemte fodboldfans på vej til kamp:

Da Dusin få minutter efter går på scenen, er Radar heldigvis blevet fyldt med publikummer igen - og de bliver stående og rykker med på Dusins popsange.

Ingen lægger tilsyneladende mærke til, at musikerne ikke selv kan høre alle lydene - og derfor spiller første nummer lidt i det uvisse. Og bagefter er duoen også selv godt tilfreds:

- Det var nice - det var superfedt. der var meget mere gang i publikum, ned jeg havde regnet med, siger Mads

- Det var fucking varmt! Det var sindsygt, siger Jesper, der allerede efter et enkelt nummer måtte smide den lyse jakke.

- Jeg har dog ikke smidt t-shirten endnu, der skal jeg lige træne lidt, griner han.

Klik på pilene for at se flere billeder:

  • Dusin på scenen på Spot Festival. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)
  • Mads Vadsager på scenen med Dusin på Spot Festival (Foto: Ida Medici © dr)
  • Jesper Nohrstedt på scenen på Spot Festival (Foto: Ida Medici © dr)
1 / 3
Facebook
Twitter