Madonna udgiver nyt album: 'Hun har brug for, at folk bliver forelsket i hende igen'

Verdensstjernen afslører i en video, at hendes kommende album kommer til at hedde 'Madame X'.

Madonnas 14. album, 'Madame X', kommer senere i år. Og så skal hun med al sandsynlighed optræde til Eurovision-finalen den 18. maj. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

'Papa Don't Preach'. 'Like a Virgin'. 'Vogue'. 'Frozen'. 'Music'.

Listen over Madonnas mange hits er mindst lige så lang som hendes fire årtier lange karriere, og hun er for længst blevet kåret som den bedst sælgende kvindelige musiker nogensinde af Guiness World Records.

Men det forhindrer ikke den 60-årige superstjerne i at barsle med ny musik.

I en video på Madonnas officielle Youtube-konto fortæller popikonet selv om den nye udgivelse, der får titlen 'Madame X'.

- Madame X er en hemmelig agent – jeg er Madame X – der rejser verden rundt, ændrer identitet, kæmper for frihed og bringer lys til mørke steder, lyder det blandt andet i videoen.

'Madame X' er Madonnas første album siden 2015, hvor hun udgav 'Rebel Heart'.

Madonna optræder med en hyldest til afdøde Prince til Billboard Awards i 2016. Til maj kommer hun med al sandsynlighed til at stå på Eurovision-scenen med spritnyt materiale, når verdens største musikkonkurrence løber af stablen i Tel Aviv, Israel. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Henrik Milling, der er vært på radiokanalen P7 Mix, har dog ikke store forhåbninger til det nye album.

- Hun har brug for, at folk bliver forelsket hende igen, og vil elske hendes nye plade, for hendes albums er gået helt afsindigt dårligt. Men jeg formoder, at det bliver en gentagelse af det, hun har lavet de seneste 10-15 år, lyder det fra radioværten.

- Det virker som om, det er en livsnødvendighed for hende at blive set og hørt. Og hvis hun ikke udgiver musik, så bliver hun ikke set og hørt.

Henrik Milling understreger dog, at der ser ud til at være 'ét lyspunkt' omkring det nye album.

- Det er Stuart Price, der er med til at lave det. Han er en svinedygtig producer og sangskriver, der blandt andet også lavede 'Confessions on a Dancefloor' fra 2005, som var en mesterlig plade, og det sidste rigtigt fede, Madonna har udgivet, siger Henrik Milling og uddyber:

- Når han er dårlig, er han ret god, og når han er god, er han fantastisk!

Nye sange kan få premiere til Eurovision

Den første chance for at høre Madonnas nye sange kan blive lørdag 18.maj, når der er finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Her skal Madonna med al sandsynlighed optræde som pauseunderholdning i verdens største sangkonkurrence.

EBU, der arrangerer showet sammen med israelsk tv, har endnu ikke officielt bekræftet Madonnas optræden. Men det har sangerindens management over for bladet Variety, og det samme har den canadiske rigmand Sylvan Adams, der betaler hendes gæsteoptræden.

- Madonna er interesseret i Eurovision, fordi hun har brug for platformen. Hun har sindssygt meget brug for den opmærksomhed, det kan give at optræde for mellem 100-200 millioner mennesker, siger Henrik Milling.

- Og så er hun også med i Kabbala-bevægelsen, der har sit udspring i det jødiske kulturområde, så på den måde er det belejligt at skulle optræde til Eurovision i netop Israel.

De tre største hits

Mens Madonnas optræden til Eurovision altså endnu ikke er endeligt bekræftet, så er det til gengæld sikkert og vist, at der snart kommer ny musik fra verdens bedst sælgende kvindelige kunstner.

Mens du venter på 'Madame X', guider Henrik Milling dig herunder til nogle af Madonnas største hits.

0:00

  • - 'Like a Prayer' solgte fuldstændig vanvittigt og er vel nok det bedst kendte Madonna-nummer i dag. Musikken er jo i virkeligheden kun hendes næststørste aktiv, mens hendes aktivisme er hendes klart største force. Og 'Like a Prayer' bød på en musikvideo, hvori der både medvirkede en sort Jesus, og der blev brændt kors af.

0:00

  • - 'Music' er der måske ikke mange, der husker i dag, men det var et sindssygt modigt nummer og blev et kæmpe hit, da det kom i 2000. Her viser hun virkelig, hvor god hun har været til at omgive sig med de rigtige mennesker.

0:00

  • - 'Get Into the Groove' er mesterlig r&b-pop. Vi er i midten af 1980'erne og hun har allerede godt gang i karrieren, men der er simpelthen stadig folk, der på det her tidspunkt troede, at hun var sort, på grund af musikkens lyd. Det her var farligt og mesterligt godt i sin samtid, selv om det kan virke ret harmløst i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk