Mads Langer skrev sang om Marinas kamp for at blive gravid: 'Jeg er blæst helt bagover lige nu'

31-årige Marina kæmpede med ufrivillig barnløshed i mange år. Nu har hun fået en sang om den hårde tid.

Mads Langer, der forleden gæstede 'Sangskriver' på P3, er lige nu aktuel med singlen 'Eyes Closed'. (Foto: © Alexander Høgh Andersen)

Nogle bliver gravide på et øjeblik, mens det for andre kan være en lang og sej kamp at sætte et barn i verden.

Marina Staun og hendes mand hørte til i sidste kategori.

Parret kæmpede i mange år med at blive gravide og måtte igennem en hård omgang fertilitetsbehandling, inden miraklet endelig skete.

I dag er 31-årige Marina Staun mor til en søn på kun fem uger, men selvom kampen endte lykkeligt, så sidder de følelser, som hun måtte gå igennem i kampen for at få sin drøm om et barn opfyldt, stadig i hende.

Derfor skrev hun ind til P3-programmet 'Sangskriver' med ønsket om en sang, der kunne sætte fokus på barnløshed og det tabu, hun føler, der kan være omkring det at have svært ved at få børn.

- At være barnløs er utroligt hårdt (...) Det kunne være dejligt med en sang, der handler om det smukkeste i verden, men som for rigtig mange er en af livets hårdeste kampe, skrev Marina Staun blandt andet i sit brev til 'Sangskriver'.

Andres babylykke gav 'et stik i hjertet'

Hendes ønske blev opfyldt, da programmets vært, Jonas Gülstorff, i selskab med sanger og sangskriver Mads Langer tog opgaven på sig i lørdagens udgave af 'Sangskriver'. De satte sig for på blot to timer at skrive en sang, der tog udgangspunkt i Marina Stauns oplevelser med ufrivillig barnløshed.

- De følelser, man går rundt med, er næsten værre end selve behandlingen. Det, at andre får børn, gør jo ikke vores chance mindre, men jeg blev vildt misundelig, hver gang nogle venner postede et scanningsbillede på Facebook eller nogen i familien ringede og fortalte, de var gravide, fortalte Marina Staun i programmet.

- Jeg kunne godt sige 'tillykke', men bagefter stortudede jeg og tænkte: 'Hvorfor kan jeg ikke?'. Normalt glædes man, når andre har det godt, men lige dér var det et stik i hjertet.

Mads Langer kreerede i selskab med vært Jonas Gülstorff (tv.) en sang til lytteren Marina i lørdagens udgave af 'Sangskriver'. (Foto: © Jonas Gülstorff, Dr)

Netop situationen, hvor andre bliver gravide, mens man selv kæmper videre, blev omdrejningpunktet for sangen 'Alle andres lykke', som Mads Langer og Jonas Gülstorff fik skrevet i programmet.

- Vi havde jo kun to timer til at skrive sangen, så jeg prøvede at tage fat i den følelse i Marinas fortælling, der resonerede mest hos mig, fortæller Mads Langer og fortsætter:

- Barnløshed er desværre noget, som mange kæmper med, og det er fedt at være med til at sætte ord på nogle ting og følelser omkring det emne - men det var også vigtigt for mig at prøve at skrive om en universel følelse og ikke kun helt konkret om barnløshed og fertilitetsbehandling, så sangen også kan leve hos dem, der ikke nødvendigvis kæmper med netop den slags problemer, siger han.

Hør Mads Langer synge 'Alle andres lykke' og få Marina Stauns reaktion på nummeret her:

0:00

Har fået beskeder fra flere radiolyttere

Selvom Mads Langer ikke lægger skjul på, at det langt fra er nogen let opgave at skrive en sang på blot to timer, så kom han og Jonas Gülstorff alligevel sikkert i havn at dømme ud fra Marina Stauns reaktion, da hun hørte sangen for første gang.

- Den var virkelig rammende, og der var nogle gode ord, der lige ramte plet. Jeg er virkelig, virkelig imponeret. Jeg er blæst helt bagover lige nu, lød den umiddelbare reaktion fra Marina Staun i programmet.

Hun tror og håber, at sangen kan være en støtte for andre, der gennemgår det samme, som hun og manden Jakob tidligere har været igennem.

- Det kan godt være lidt hårdt at se på alle andres lykke hele tiden, så jeg tror, det kan give et pusterum til nogen, der står i en svær situation, ligesom vi gjorde.

35-årige Mads Langer debuterede i 2005 med nummeret 'Breaking News' og har siden udgivet i alt fem album. (Foto: © Alexander Høgh Andersen)

Mads Langer fortæller, at han efter programmet har fået mange positive tilbagemeldinger og beskeder fra folk, der lyttede med i radioen.

- Jeg fik en besked fra en mand, der sad på hospitalet sammen med sin kone og gik igennem præcis samme process, som Marina og hendes mand havde været igennem. Han skrev, at den virkelig ramte ned i hans egne følelser. Det er jo helt fantastisk, fortæller Mads Langer, der også selv er pænt tilfreds med nummeret.

- Jeg er faktisk blevet rigtig glad for den og synes, det er en ret heltstøbt sang, så jeg kan sagtens foresille mig, at det er et nummer, jeg også kommer til at spille i fremtiden, siger han.

Du høre hele udsendelsen med Mads Langer i 'Sangskriver' her:

Læs teksten til 'Alle andres lykke' her:

Jeg drømmer om at miste dig

Jeg løber på en snoet vej

Og tiden går i stå

Farverne flyder sammen i en tone af grå

Du snakker om tålmodighed

At alting lander på et sted

Hvor længslen den er glemt

Det larmer i mit hoved - det her sku være nemt

Og natten den er stille

Det hamrer i mit bryst

Jeg ved, jeg burde glemme alt om tro, håb og

Alle andres lykke, jeg mærker ingenting

Et bjerg jeg ikke kan flytte - et ar med utallige sting

Jeg vender mig om og løber væk fra høflighedens forstillede ansigt og alle de stirrende øjne

Min hoved er fyldt med lister

Jeg lister lydløst ind til dig

Drømmer du om mig

Jeg har et spørgsmål - jeg frygter et nej

Og natten den er stille

Det hamrer i mit bryst

Jeg ved, jeg burde glemme alt om tro, håb og

Og natten den er stille

Det hamrer i mit bryst

Jeg ved, jeg burde glemme alt om tro, håb og

Alle andres lykke, jeg mærker ingenting

Et bjerg jeg ikke kan flytte - et utallige 15 sting

Nu blæser jeg et stykke på høflighedens forstillede ansigt og alle de stirrende øjne