Manden bag Gulddreng er tilbage: Nu udgiver han sin første single i eget navn

Malte Ebert, manden bag hitmageren Gulddreng, udgiver i dag singlen 'Rather Be', hans første sang i eget navn.

Malte Ebert var manden bag Gulddreng. I dag udgiver han singlen 'Rather Be' i eget navn. (Foto: pressefoto)

I februar blev den kontroversielle sanger Gulddreng lagt i graven, men nu er han tilbage – eller rettere sagt, Malte Ebert, manden bag Gulddreng-karakteren, er tilbage.

I dag udgiver den 23-årige sanger nemlig sin første single under sit rigtige navn, nummeret 'Rather Be'.

Lyt til den dugfriske single her, mens du læser videre.

0:00

- Jeg er enormt spændt. Lige siden jeg startede med Gulddreng, har jeg gået og bygget det her op i mit hoved. Hvordan bliver det, når du skal udgive din egen musik?, sagde Malte Ebert, da han fredag morgen gæstede radioprogrammet ’Go’ Morgen P3’ for at tale om sin nye single.

Svært at skelne mellem Malte og Gulddreng

Med sange som 'Model', 'Ked af det' og 'Se mig nu' scorede Gulddreng i 2016 og 2017 det ene hit efter det andet, og med sin arrogante og provokerende facon blev Gulddreng-karakteren hurtigt både elsket og hadet.

Lyt til kæmpehittet 'Model' her.

0:00

For Malte Ebert selv blev det til sidst svært at holde styr på Gulddreng og privatpersonen Malte.

- Jeg synes tit, det kunne være svært at finde rundt i, hvornår jeg var Malte og hvornår jeg var Gulddreng. For eksempel når jeg lavede interviews - hvad skulle jeg svare på?, siger Malte Ebert og fortsætter;

- At blande privatliv og Gulddreng sammen blev til sidst et kæmpe rod. Nu er det rart ikke at skulle tænke så meget over det, men bare svare ærligt.

I starten af året valgte Malte Ebert at trække stikket på Gulddreng-projektet. Den bling bling-elskende sanger blev lagt i graven ved en stor koncert i Royal Arena i København.

Malter Ebert ses her som sit alter-ego Gulddreng ved hans afskedskoncert i Royal Arena, hvor 11.000 publikummer sagde farvel til den arrogante hitmager. (Foto: LANGE PER)

Drømmer om duet med Mø

Med Gulddreng lagt i graven er det nu tid til at søsætte Malte Eberts egen karriere. Første spadestik sker med singlen 'Rather Be', der i modsætning til Gulddrengs mange hits ikke er på dansk, men på engelsk.

- Jeg har faktisk altid skrevet musik på engelsk. 'Model' var den første sang, jeg nogensinde skrev på dansk, så det føles ret naturligt at gå tilbage til at synge på engelsk. Jeg har glædet mig til at synge på engelsk igen, siger Malte Ebert.

Han har allerede oplevet massiv succes som Gulddreng, men nu skal Malte Ebert forsøge igen at kravle til tops af hitlisterne. Selv er han ikke tvivl om drømmescenariet:

- Så skriver Mø lige om lidt, at hun sidder og hører radio og spørger, om vi skal synge en duet sammen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk