Medina om ærligt kæmpehit: 'Jeg var i virkeligheden selv ekstremt ensom'

Sangerinden Medina taler ud om historien bag hittet 'Ensom'.

Medina ses her på scenen under en koncert på spillestedet Vega i København tidligere i år. (Foto: © undefined, Ritzau Scanpix)

- Jeg håber, du bare savner mig helt vildt, når jeg er skredet, for jeg skrider fucking bare nu.

Det var tanken, der gik igennem Medinas hoved, da hun for 11 år siden skrev og indspillede nummeret 'Ensom'.

Sangen kom i kølvandet på gennembrudshittet 'Kun for mig' og hitlistebaskeren 'Velkommen til Medina', og 'Ensom' skulle vise sig i den grad at fortsætte Medinas stime af succes.

Sangen blev et hit, men bag det dansable beat og fængende omkvæd gemte sig en historie om hjertesorger og Medinas egen ensomhed. En historie, som sangerinden nu åbner op om i P3-podcasten 'Splittet til atomer'.

I programmet beskriver Medina tiden omkring gennembruddet med 'Kun for mig' som "helt ekstremt destruktiv". I den periode var Medinas navn på alles læber, og sangerinden, der på det tidspunkt var i slutningen af 20'erne, havde svært ved at håndtere sin nyfundne stjernestatus.

- Folk kiggede hele tiden på mig og tog billeder af mig. Folk rev smykker af mig og tog dem. Jeg skulle hele tiden give noget af mig selv, eller også blev det bare taget fra mig, fortæller Medina, der beskriver tiden omkring årene 2008 og 2009 som "ekstremt ensom".

- Jeg græd næsten efter hvert eneste show, fordi jeg ikke kunne finde ud af at fordele min energi rigtigt. Jeg fik hældt rigtig meget energi ud til folk, men fik ikke noget tilbage, så jeg blev så drænet, fortæller sangerinden i podcasten.

Hør 'Ensom' her, mens du læser videre:

Var selv 'ekstremt ensom'

Det var i musikstudiet, at Medina søgte tilflugt og fik afløb for sine frustrationer og følelser.

Her arbejdede hun og producerduoen Providers, der består af producerne Jeppe Federspiel og Rasmus Stabell, på sangene til Medinas første album efter gennembruddet.

Én af de sange var 'Ensom'.

Melodien og teksten kom til Medina, uden hun helt vidste, hvad eller hvem sangen egentlig handlede om. Senere gik det op for hende, at den tog udgangspunkt i hendes egne oplevelser.

- Den handlede om nogle af de mennesker, der har gjort mig ekstremt ondt i mit liv. De mennesker, hvor jeg, lige meget om jeg var videre, eller hvor jeg var i livet, kunne sidde og tænke: "Jeg ønsker, du kan se, jeg virkelig prøvede, og at jeg ville dig det godt. Jeg håber, du bare savner mig helt vildt, når jeg er skredet", siger Medina og tilføjer:

- Men jeg er ikke et menneske, der går og ønsker andre mennesker ensomme. Jeg var i virkeligheden selv ekstremt ensom i den periode.

Medinas akustiske forårsturné blev - som mange andre turnéer - afbrudt af coronakrisen. I stedet har sangerinden nu udgivet et akustisk album med en række liveudgaver af nogle af sine sange. (Foto: © Peter Troest, Ritzau Scanpix)

Blev stort - og råt - hit

Medina udsender 'Ensom' som single i efteråret 2009, og sangen bliver et massivt hit. Den stryger ind på den danske hitliste, hvor den peaker på listens andenplads og tilbringer i alt 43 uger i top 40.

Selv tror sangerinden, at nøglen til sangens succes skal findes i nummerets rå og ligefremme tekst.

- Jeg tror, den blev et hit, fordi teksten var så anderledes. Der var ikke rigtig nogle sange på det tidspunkt, som beskrev følelserne så direkte på den måde, som jeg gjorde - ved egentlig bare at sige det, som det var. Den ramte en følelse, som alle mennesker nok har haft på et tidspunkt i deres liv.

Lige siden har nummeret været en fast del af Medinas hitkartotek, når sangerinden gennem årene har optrådt rundt omkring i landet. Også på hendes seneste akustiske turné i foråret - en turné, som Medina netop har udgivet en række liveoptagelser fra albummet 'Det bliver altid forår'.

Hør 'Ensom' i en ny, særlig liveudgave her:

Og selvom Medina har haft flere hits end de fleste, så betyder det stadig noget for sangerinden at mærke, hvordan hendes musik ræsonnerer hos publikum og fans.

- Det er fantastisk at opleve, når folk skriver tilbage til mig, hvordan en sang, jeg har skrevet, har fulgt dem gennem livet, og hvordan min musik har fulgt folk gennem deres op- og nedture. Det, synes jeg, er meget rørende.

Du kan høre Medina fortælle hele historien bag 'Ensom' i P3-podcasten 'Splittet til atomer' her:

Medina: Ensom