Medina var i tvivl om stort tv-comeback: 'Jeg kunne ikke overskue at sige ja'

Popdronningen er både aktuel i 'Toppen af poppen' og har en ny single på gaden.

Medina havde ikke selv set 'Toppen af poppen', før hun sagde ja til at medvirke i programmet, der i øjeblikket bliver sendt på TV 2. (Foto: Per Soerensen Photography © Scanpix)

Det er, som om Medina er her, dér og alle vegne for tiden.

Hun har optrådt på flere festivaler i løbet af sommeren, i øjeblikket er hun aktuel i det populære TV 2-program 'Toppen af poppen' og i dag, fredag, udkommer hun med en spritny single i samarbejde med producer-duoen Zookeepers. Den hedder 'Who Do You Love'.

Lyt til 'Who Do You Love', mens du læser videre:

0:00

Sangen kan bedst beskrives som klassisk, dansevenlig Medina og er - blandt andet - blevet til i samarbejde med den svenske sangskriver Linnéa Sjödahl.

- Linnéa har skrevet kæmpe giganthits - blandt andet 'Lush Life' for Zara Larsson. Hende har jeg gerne villet i studiet med i lang tid. Så jeg tog til Stockholm, og vi havde det bare så godt den dag, vi skrev den, fortæller Medina og fortsætter:

- Nogle gange, når man er i studiet, skal man lige finde ud af, hvad humøret er til. Der gik cirka fem minutter, så kom vi ind på denne her sang, og så var vi bare i gang. Riff'et kom bare med det samme. Jeg tager mig stadig i at gå og synge den, og så først bagefter komme i tanke om, at det er jo min egen sang. Det må være et ret godt tegn.

Medina spillede blandt andet til årets Smukfest i Skanderborg i august. Nu er hun både aktuel med en ny single og i TV 2-programmet 'Toppen af poppen'. (Foto: Gonzales Photo Kim Matthäi Leland © Scanpix)

'Who Do You Love' er - udover Medina og Linnéa Sjödahl - skabt i et samarbejde med Medinas faste producerteam Providers (Rasmus Stabell og Jeppe Federspiel), Theis Andersen og så altså Zookeepers.

- Min manager tænkte, at det kunne være et sjovt match at arbejde sammen med Zookeepers, da vi sad lidt fast i produktionen. Den er faktisk endt ret tæt på originalen, men den manglede lige en lyd eller et knæk, så vi sendte den ud til nogle producere, og så kom Zookeepers med et rigtig godt bud på det.

- De er bare dygtige og arbejder hurtigt, så det har været en nem proces.

Lyt til 'Vi to', mens du læser videre:

0:00

Tv-program krævede overtalelse

Singleudgivelsen kommer i kølvandet på en særdeles aktiv sommer for den danske popdronning.

Hun har både udgivet singlerne 'Sir det ikk' og 'Holding On', samt spillet til Fredagsrock i Tivoli og var desuden ét af de helt store navne på dette års Smukfest.

Og så er hun altså i øjeblikket aktuel i TV 2-programmet 'Toppen af poppen', hvor hun fortolker musik af kollegaerne Carl Emil Petersen, Kwamie Liv, Chief 1, Teitur, Anders Blichfeldt og Cæcilie Norby.

Det er syv år siden, hun sidst lod et tv-hold komme helt tæt på i programmet 'Felix rykker ind'.

Hendes medvirken i 'Toppen af poppen' har dog været længe undervejs, afslører hun:

- De ('Toppen af poppen') spurgte mig syv år i træk, før jeg sagde ja til at være med i programmet. Så man kan godt sige, det har taget lidt overtalelsestid. Jeg skulle først lige være klar selv. Det er jeg nu, siger Medina og uddyber:

- Jeg tror bare, jeg var nået til et punkt, hvor jeg følte mig distanceret fra mine fans, fordi jeg føler mig misbrugt af medierne, og derfor har trukket mig lidt. Så jeg havde brug for at connecte igen, både med mig selv, men også stole på, at jeg er god til det, jeg gør - og turde vise det.

Det har Medina - indtil videre - vist ved at fortolke hits fra kollegaerne Anders Blichfeldt, Carl Emil Petersen og Kwamie Liv, hvilket har affødt stor ros fra fans og kendte på sociale medier.

Selv om Medina både er singleaktuel og med i 'Toppen af poppen', barsler hun allerede snart med det næste projekt. - Jeg udgiver en single igen i oktober, afslører hun. På billedet spiller hun til åbningsshowet ved modeugen i København. (Foto: GONZALES PHOTO HELENA LUNDQUIST © Scanpix)

'Så glad for, at jeg har gjort det'

Medina havde ikke selv set 'Toppen af poppen', men fik tilsendt tidligere programmer, da hun skulle tage stilling til, om hun selv ville medvirke:

- I starten blev jeg faktisk vildt irritabel, fordi jeg ikke kunne overskue at sige ja til det. På ti minutter gennemgik jeg hele følelsesspektret fra at synes, det var spændende, til at blive angst, til at blive irriteret og så endte jeg med at tænke: 'Det her kan jeg godt!'.

- Nu er jeg simpelthen så glad for, at jeg har gjort det, og ikke mindst de mennesker, jeg har gjort det med, for de er simpelthen de dejligste mennesker i hele verden. Det har været en god oplevelse.

Medina spiller i DR Koncerthuset 30. oktober.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk