Megastjerne og kasakhstansk amatør-dj topper listen! Her er de allerstørste numre fra 2020

Se hvilke 20 sange, vi danskere hørte mest i år på tværs af streamingtjenesterne og downloads.

Danskerne var vilde med navne som Icekiid (tv.), Gilli (i midten) og The Weeknd (th.) i år. (Foto: Pressefoto / Getty Images © Grafik: Christian Ellegaard)
Danskerne var vilde med navne som Icekiid (tv.), Gilli (i midten) og The Weeknd (th.) i år. (Foto: Pressefotos / Getty Images © Grafik: Christian Ellegaard)

2020. Ja, hvor skal man snart begynde?

Lad os blot springe let og elegant over corona, mink, australske skovbrande og alle de andre dystre buzzwords, man kunne bruge til at betegne året, der snart går på hæld.

Der har nemlig også været en masse at glæde sig over i år - ikke mindst i musikkens verden. 2020 har nemlig budt på massevis af ny musik, og året igennem har vi alle fået nye perler og skatte til vores musikalske smykkeskrin.

Men hvilke sange har vi danskere mon hørt allermest i år på tværs af streamingtjenesterne? Det får du svar på her, hvor vi dykker ned i årets fem største hits på dansk jord.

Du kan se hele listens Top 20 i bunden af artiklen.

5. DaBaby ft. Roddy Rich - 'Rockstar'

28-årige DaBaby hedder i virkeligheden Jonathan Lyndale Kirk og stammer fra byen Charlotte i staten North Carolina. I år var den amerikanske rapper den 28. mest hørte artist i hele verden hos streamingtjenesten Spotify. (Foto: Steve Jennings © Getty Image)

Hittet 'Rockstar' er blevet hørt tæt på én milliard gang i år alene hos streaminggiganten Spotify, og en god sjat af de afspilninger står vi danskere meget vel for.

Samarbejdet mellem rapperne DaBaby og Roddy Rich er nemlig den femte mest hørte og downloadede sang på tværs af alle platforme herhjemme i år.

'Rockstar' blev udgivet i april og gik hurtigt både nummer ét på den prestigefyldte Billboard-hitliste i USA, ligesom DaBaby og Roddy Rich også besatte tronen på den danske hitliste for en stund.

Selvom DaBaby måske for mange danske ører er et nyt bekendtskab, har den 28-årige rapper allerede høstet stor succes; særligt i hjemlandet USA, hvor han tidligere i år var nomineret til to Grammy Awards for sin hitsingle 'Suge'.

DaBaby har dog ikke kun hittet på egen hånd, men har også samarbejdet med stjerner som Post Malone, Lizzo, Lil Nas X og altså ikke mindst Roddy Rich.

Hør DaBaby og Roddy Rich på 'Rockstar' her:

0:00

4. Icekiid - 'Errudumellahvad'

24-årige Icekiid hedder i virkeligheden Jermyn Creppy. (Foto: pressefoto © Copenhagen Records)

Med fede sko og et vaskeægte sommerhit under armen vadede rapperen Icekiid i år direkte ind på de danske hitlister med baskeren 'Errudumellahvad'.

Det var dog faktisk lige før, at kæmpehittet ikke havde set dagens lys i år. Icekiid selv var nemlig lidt betænkelig ved tracket i første omgang og havde egentlig planer om at udgive en række andre sange i stedet.

Han kom dog på andre tanker - og heldigvis for det, for med 'Errudumellahvad' scorede den 24-årige rapper karrierens største hit. Et hit, der alene på Spotify er blevet hørt svimlende 14 millioner gange og sågar er at finde på soundtracket til det hypede fodboldspil 'FIFA21'.

Giv 'Errudumellahvad'- endnu - et lyt her:

0:00

3. Branco & Gilli - 'La Danza'

Gilli (tv.) og Branco udgav tidligere i år det fælles album 'Euro Connection', der ved Danish Music Awards 2020 blev kåret til årets bedste album. Albummet gemmer blandt andet på monsterhittet 'La Danza'. (Foto: Pressefotos © Grafik: DR)

Måske forbinder du mest Danseorkestrets 80'er-hit 'Regndans' med musiktimerne i folkeskolen eller ungdomskåde gymnasiefester.

Der er dog hverken børne-claves og bongotrommer ude af takt eller teenagekærlighed at spore på den hårdtslående nytænkning af nummeret, som Branco og Gilli serverede for os i år.

På hittet 'La Danza' låner rapkompagnonerne omkvædet fra det populære 80'er-hit, men pakker fortællingen om Isabella - eller "mamacita", som hun kaldes i 2020 - og hendes regndans ind i nye, moderne klæder.

Og det var noget, vi danskere kunne lide. Over 13 millioner gange er nummeret blevet hørt alene på Spotify, og ved årets Danish Music Awards var nummeret nomineret til prisen for 'Årets streaminghit' - en pris, Branco og Gilli dog i stedet tog hjem for et andet samarbejde, nemlig hittet 'London Town'.

Hør 'La Danza' her:

0:00

2. Saint Jhn - 'Roses (Imanbek Remix)'

34-årige Saint Jhn hedder i virkeligheden Carlos St. John Phillips. Den amerikanske rapper udgav sit debutalbum i 2018 og har siden udgivet yderligere to skiver. Den seneste, pladen 'While the World Was Burning', udkom for omkring en måned siden. (Foto: Prince Williams © Getty Images)

Den amerikanske rapper Saint Jhn udgav faktisk allerede nummeret 'Roses' tilbage i 2016. Det var dog først sidste efterår, da den dengang 19-årige kasakhstanske amatør-dj Imanbek Zeikenov fik fingrene i sangen, at 'Roses' for alvor tog fart.

Imanbeks remix af Saint Jhns rap skulle nemlig vise sig at blive et massivt verdenshit, og den umage duo kan i dag prale af mere end 1,3 milliarder streams på tværs af Spotify og YouTube.

- Det overrasker mig mere og mere hver eneste dag. Nye tal, nye hitlister, nye samarbejder. Det hele er så skørt, fortalte Imanbek tidligere i år til Variety om den store succes, der også har udløst en kontrakt hos et russisk pladeselskab.

Herhjemme er remixet af 'Roses' den anden mest hørte og downloadede sang i 2020, men selvom de har overtaget både Danmark og resten af verden sammen med deres musik, så har Imanbek og Saint Jhn ikke just meget med hinanden at gøre.

- Vi har ikke rigtig kontakt. Vi skriver dog en lille smule sammen på Instagram, når vi kommenterer på sangens succes, fortæller Imanbek.

Hør 'Roses (Imanbek Remix)' her:

0:00

1. The Weeknd - 'Blinding Lights'

'Blinding Lights' topper i år listen over årets mest hørte sange hos både Spotify og Apple Music. (Foto: GP Images © Getty Images)

2020 har været et godt år for The Weeknd.

Albummet 'After Hours', som den 30-årige sanger udsendte i starten af året, blev skamrost af anmelderne og gik nummer ét i store dele af verden, herunder i USA, Storbritannien og her i vores egen lille andedam.

Ja, danskerne har faktisk været så glade for Abel Makkonen Tesfaye, som The Weeknd hedder i virkeligheden, at han med singlen 'Blinding Lights' har scoret sig det absolut mest hørte og downloadede hit på dansk jord i år.

Og selvom The Weeknd højst overraskende blev forbigået, da der tidligere i år blev uddelt nomineringer til næste års Grammy Awards, så har sangeren allerede et succesfuldt 2021 i sigte.

Til februar skal han nemlig optræde som pauseunderholdning ved den amerikanske sportsbegivenhed Super Bowl, der med 100 millioner amerikanske tv-seere og endnu flere tv-seere fra resten af verden er én af verdens største tv-begivenheder.

Hør 'Blinding Lights' her:

0:00

Se hele Top 20 her

Herunder kan du se den fulde liste over de 20 sange, vi danskere hørte og downloadede allermest i år.

På listen finder vi faktisk to gengangere fra sidste år, nemlig Lewis Capaldis 'Somebody You Loved' og landeplagen 'Dance Monkey' med australske Tones And I. Sidste år indtog de henholdsvis plads nummer syv og ni på listen over de mest hørte sange i 2019 og er altså blevet hørt så meget, at de igen i år er blandt danskernes favoritter.

Årets liste er baseret på tal fra brancheorganisationen IFPI og tæller downloads samt afspilninger på tværs af streamingtjenester herhjemme. Listen er baseret på tal fra uge et til uge 48 i år.

De 20 mest streamede og downloadede sange i Danmark i 2020:

 1. 1

  The Weeknd - 'Blinding Lights'

 2. 2

  Saint Jhn - 'Roses (Imanbek Remix)'

 3. 3

  Branco & Gilli - 'La Danza'

 4. 4

  Icekiid - 'Errudumellahvad'

 5. 5

  DaBaby ft. Roddy Rich - 'Rockstar'

 6. 6

  Lord Siva - 'Solhverv'

 7. 7

  Tones And I - 'Dance Monkey'

 8. 8

  Lewis Capaldi - 'Someone You Loved'

 9. 9

  Suspekt - 'Gonzo'

 10. 10

  Lolo ft. Branco & Larry 44 - 'Pub G'

 11. 11

  Nea - 'Some Say'

 12. 12

  Topic & A7S - 'Breaking Me'

 13. 13

  Kesi ft. Hans Philip - 'Blå Himmel'

 14. 14

  Dua Lipa - 'Don't Start Now'

 15. 15

  Lewis Capaldi - 'Before You Go'

 16. 16

  Tessa - 'Ben'

 17. 17

  RH - 'Klovne'

 18. 18

  Jawsh 685 & Jason Derulo - 'Savage Love (Laxed - Siren Beat)'

 19. 19

  Calby - 'Burnout'

 20. 20

  Kesi ft. Hennedub - 'Tilbage'

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk