Mest sete video på bare et døgn: Koreansk boyband slår Taylor Swift-rekord på Youtube

Ny musikvideo med det koreanske boyband BTS er set 45 millioner gange på bare et døgn.

BTS har fans verden over. Her ses de syv sangere og dansere i forbindelse med American Music Awards i efteråret. (Foto: Jason LaVeris © Getty Images)

Hvis man ikke har styr på sine koreanske gloser, kan det være svært at forstå teksten i BTS’s nye sang ’Idol’ – også selvom boybandet har været sød at smide nogle engelske sætninger ind.

Til gengæld er det nemt at afkode den tilhørende musikvideo, hvor der er skruet helt op for farver, energi, synkrondans og tempo – og det er noget, der går rent ind verden over.

I hvert fald er musikvideoen til ’Idol’ så stort et hit, at den er vist imponerende 45 millioner gange på Youtube de første 24 timer.

0:00

Det gør BTS-videoen til den største Youtube-debut for en musikvideo nogensinde, skriver flere medier heriblandt The Independent.

Dermed slår det koreanske boyband den amerikanske popsanger Taylor Swifts rekord fra 2017. Hendes musikvideo til ’Look What You Made Me Do’ blev set 43,2 millioner gange i løbet af sit første døgn på Youtube.

Sjovt nok slog Taylor Swift dengang koreanske Psy af pinden, der sad på rekorden takket være sin video til sangen ’Gentleman’ og dens 36 millioner visninger.

Klar til at skabe BTS-feber i USA

Det albumaktuelle boyband BTS er en del af den koreanske K-pop-genre, men de syv unge mænd har for længst sikret sig fans verden over.

Sidste år optrådte BTS for første gang på amerikansk tv med deres sang ’DNA’ - foran skrigende fans, da der blev afholdt American Music Awards, og i september tager gruppen hul på sin første turne i USA.

BTS kan også prale af at være det første K-pop-navn nogensinde til at toppe den amerikanske Billboard-albumhitliste. Det lykkedes gruppen i maj med deres forrige album ’Love Yourself: Tear’.

Det nye hit ’Idol’ er at finde på BTS’s seneste album ’Love Yourself: Answer’, der udkom i fredags.