Michael Jacksons datter springer ud som sanger: 'Jeg føler mig klar nu'

Paris Jackson har netop udgivet sin debut-ep som en del af kæreste-duoen The Soundflowers.

22-årige Paris Jackson har netop udgivet sin første ep. Hun blev for alvor verdenskendt, da hun holdt en rørende tale ved sin far, sangeren Michael Jacksons, begravelse.

- Lige siden jeg blev født, har farmand været den bedste far, du nogensinde kan forestille dig. Jeg vil bare sige, at jeg elsker ham så meget.

Sådan lød det, da en 11-årig Paris Jackson i 2009 talte ved begravelsen af sin far, den berømte musiker Michael Jackson.

Billederne af den tårevædede piges rørende afsked med sin far gik verden rundt, og over hele kloden var tv-seere vidne til, hvordan Jacksons børn, der tidligere havde været noget nær skjult for omverdenen, pludselig blev allemandseje.

Siden dengang har den i dag 22-årige Paris Jackson levet et liv i offentlighedens søgelys og har blandt andet ernæret sig som model og skuespiller.

Nu går Jackson så også i sin fars musikalske fodspor og udgav tirsdag sin debut-ep som en del af gruppen The Soundflowers.

Rent musikalsk er Paris Jackson gået i en noget anden retning end sin berømte far, og sangene på den nye skive kan bedst betegnes som akustisk indie-folk med et snert af country.

Hør nummeret 'Geronimo' med The Soundflowers her:

0:00

Tidligere har Paris Jackson ellers afvist, at hun ville gå samme karrierevej som sin far, der i løbet af sin levetid nåede at sælge millioner af plader.

- Jeg skriver musik for min egen skyld. Jeg bruger det som en måde at komme ud med ting. Det er ikke noget, jeg ser mig selv forfølge som en karriere (...) Hvis jeg skulle gøre en karriere ud af min musik, ville det ændre, hvordan jeg har det omkring musik, og det har jeg ikke lyst til skal ske, sagde hun i 2017 til mediet CR Fashion Book.

- Alt passer så naturligt sammen, fra vores stemmer til sangskrivningsstil. Jeg har aldrig mødt nogen, som passer så godt med min lyd, har Paris Jackson sagt om samarbejdet med kæresten Gabriel Glenn ifølge NME. (Foto: Desiree Mattssonn © Presse)

Siden er Paris Jackson altså kommet på andre tanker og har med The Soundflowers nu udgivet fem nye sange.

Bandet The Soundflowers består af Paris Jackson og hendes kæreste, Gabriel Glenn, der har lavet musik sammen, siden de mødte hinanden i 2018. De spillede deres første intimkoncert samme år, men det er først nu, at bandets musik bliver udgivet.

- Jeg var tidligere imod at lukke verden ind, fordi det ikke var mit eget valg. Dengang var jeg ikke klar. Jeg føler mig klar nu, siger Paris Jackson i en ny Facebook Watch-serie om duoen.

Vokset op med misbrug og selvmordsforsøg

Paris Jacksons vej til musikken har dog ikke været let.

Siden begravelsen, der gjorde hende verdensberømt, har den unge sangerinde nemlig levet et til tider turbulent liv i offentlighedens søgelys.

Paris Jackson ses her omkranset af en række familiemedlemmer, herunder sin faster Janet Jackson, under sin fars begravelse i 2009. (Foto: Gabriel bouys © Ritzau Scanpix)

Hun har i mange år kæmpet med depression og misbrug og har flere gange forsøgt at tage sit eget liv.

- Det var bare selvhad. Lavt selvværd og følelsen af, at jeg ikke kunne gøre noget rigtigt, og at jeg ikke havde fortjent at leve længere, har Paris Jackson tidligere sagt om de mørke perioder til magasinet Rolling Stone.

Vendepunktet kom, da hun efter et selvmordsforsøg som 15-årig blev sendt på en særlig kostskole i delstaten Utah. Paris Jackson har siden forklaret, hvordan skoleopholdet hjalp hende ud af mørket, og gjorde hende til en "fuldkommen anden person".

Hør nummeret 'Your Look (Glorious)' med The Soundflowers her:

0:00

Vil ikke kommentere på Jackson-dokumentar

Jacksons far kom sidste år i vælten, da dokumentaren 'Leaving Neverland' om den afdøde popsanger anklagede ham for at have misbrugt en række mindreårige seksuelt.

Paris Jackson udtalte i kølvandet på filmen - som du kan se her på DRTV - at hun ikke vil kommentere på dens indhold, da det med hendes egne ord "ikke er hendes rolle".

Gennem årene har Paris Jackson ellers ikke været bange for at tage bladet fra munden.

Hun har flere gange kastet sig ind i den politiske debat - gerne med sine 3,5 millioner Instagram-følgere som tilskuere - og har tidligere gjort grin med Donald Trump for rullende kamera og offentligt vist sin støtte til Trumps modkandidat, den demokratiske Bernie Sanders.

Jackson, som identificerer sig selv som sort, har også været aktiv i de igangværende protester mod racisme og politivold mod sorte i USA.

Udover Paris Jackson fik Michael Jackson også to andre børn: Prince Michael Jackson I og Prince Michael "Blanket" Jackson II. De er i dag henholdvis 23 og 18 år.

Derudover har Paris Jackson på Instagram offentliggjort, at hun også anser den norske danser Omer Bhatti for at være hendes bror og dermed søn af Michael Jackson - noget, der i flere år har gået rygter om.

Paris Jackson ses her ved en Black Lives Matter-protest i Los Angeles. På Instagram har hun rejst kritik af de demonstranter, der har tyet til vold under protesterne. "Hvordan kan vi forvente, at vores verden skal blive gladere og sundere, hvis vi synker så dybt som dem, der begik de forbrydelser, som vi protesterer imod? Kun fredelige protester!", skrev Jackson i kølvandet på den demonstration, hun selv deltog i. (Foto: PORJ © Getty Images)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk