The Minds of 99 spiller kæmpekoncert i Parken næste år

Rockbandet The Minds of 99 vil ikke spille på festivaler i 2020, hvor det kun giver én koncert.

The Minds of 99 med forsanger Niels Brandt er dannet i 2012 og slog igennem i 2013, da det vandt P3's Karrierekanonen. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Det danske rockband The Minds of 99 spiller i 2020 kun én koncert. Det bliver i Parken på Østerbro i København 12. september.

Det oplyser bandet i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt ikke at spille festivaler eller andre koncerter i 2020. For en enkelt aften vil vi samle alle vores fans under et tag til et nationalt event, siger forsanger Niels Brandt.

- Vi havde først tænkt, at det rette sted ville være Østerbro Stadion. Men da der er EM i fodbold, kunne det sgu ikke lade sig gøre, oplyser han i pressemeddelelsen.

En særlig koncert

Beslutningen om kun at spille én koncert næste år bliver begrundet med en tanke om at give en særlig koncert.

- Vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om, at det er den oplevelse, vi har lyst til at dele med vores publikum næste år, siger Niels Brandt.

- Det er ikke mange gange i karrieren, man har muligheden for at tage sådan en beslutning. Nu har vi gjort det, og nu må vi se, hvor dumt eller klogt det er. Det er noget af en opgave, men vi bliver klar, siger forsangeren.

The Minds of 99 er dannet i 2012 og slog igennem i 2013, da de vandt P3's Karrierekanonen.

Siden har de udsendt tre anmelderroste albummer, medvirket i DR- dokumentaren "Stor som en sol" og spillet på landets største scener, herunder fire gange på Roskilde Festival.

Minds of 99 åbnede i 2015 Orange Scene på Roskilde Festival og har spillet på festivalen flere gange siden. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

For nylig vandt bandet prisen som årets danske rocknavn ved Danish Music Awards, og albummet "Solkongen" blev årets danske album.

Inden The Minds of 99 tager en pause med koncerterne i 2020, vil bandet afholde fire koncerter i november i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

The Minds of 99 overraskede for nyligt, da de udgav deres første single på engelsk. Hør den her:

/ritzau/