Missede du hiphop-festen? Se alle højdepunkterne fra stjernespækket koncert her

Hiphop-mastodonter som Østkyst Hustlers, Humleridderne og Jokeren var på scenen til 'Den nye stil live' onsdag aften. Se højdepunkterne her!

Der var ikke et hiphop-elskende øje tørt, da danske rap-mastodonter som MC Einar, Østkyst Hustlers, Jokeren og Karen Mukupa onsdag aften stod på scenen i Store Vega i København til 'Den nye stil live'.

- … mens Einar scorer klejner på den nye stil - og værsgo', sang MC Einar blandt andet med tilbagefriseret hår, mørke solbriller og dj Jan bag mixerpulten.

Den hurtigrappende christianshavner hittede med sin gruppe i slutningen af 80'erne og var for alvor en del af startskuddet til historien om dansk hiphop. Og hans nummer 'Den nye stil' har netop været inspiration til titlen på P3-podcasten 'Den nye stil - historien om dansk rap', som 2. juledag var baggrunden for hyldesten til de danske hiphoppere gennem tiden.

Andreas Hybschmann, 25 år: - Vi stod til koncerten i tre timer, men det føltes som kortere tid, fordi der var så meget gang i den. Det var mange koncerter i en, så det var nærmest en hel hiphop-festival. Mit højdepunkt var nok Outlandish, fordi jeg hørte sangen ’Guantanamo’ på repeat, da jeg var yngre. Jeg har ikke været med helt fra start af dansk hiphop, så det har været fedt at få hele historien med. (Foto: Betina Garcia © dr)

- 'Den nye stil' er en fejring af, en hyldest til og en forklaring af dansk raps udvikling. En genre, der i dag dominerer i hele verden, men man kan nogle gange godt glemme, hvordan vi nåede hertil, for det er ikke bare noget, der lige skete. Det er noget, mennesker har kæmpet for, det er noget, man har øvet sig på, udviklet, og som er blevet opfundet i kældre, på drengeværelser og i ungdomsklubber, og det er det, der gør, at vi i dag står, hvor vi gør, indledte aftenens vært, Pelle Peter Jensen, som også er manden bag podcasten 'Den nye stil'.

Og selvom det er mange år siden, at de fleste af de optrædende hittede, var publikum klar på både at fejre og hylde.

Dj Tue Track, som er en del af gruppen Malk de Koijn, varmede op, før Humleridderne gik på scenen og fik folk til at synge med på sange som 'Humletid' og 'Malerhjerne'.

Der var arme i vejret, da Al Agami spyttede rapvers ud på 'Deep Undercover', og publikum skreg 'Rest in peace, Natasja', da Karen Mukupa sammen med fire dansere og tre kvindelige rappere hyldede det afdøde rapikon med sange fra No Name Requested-tiden og Natasja-nummeret 'Ildebrand i byen'.

Thilde Jul Christiansen, 18 år: - Min far, Carsten Jul, spiller med Østkyst Hustlers. Det var så fedt at høre ham spille – især når de kommer med alle instrumenterne, og det ikke bare er samplet. Mine venner og jeg fester stadig meget til det gamle hiphop, og min far er et kæmpe forbillede. Det er fedt, at han er med til at skabe den her energi, der er omkring hiphop i dag. (Foto: Betina Garcia © dr)

Der var desuden en rørende hyldest til både producer og dj Jeppe Bisgaard og musikeren Rasmus Berg, der begge døde i år. Jeppe Bisgaard arbejdede blandt andre sammen med Outlandish, mens Rasmus Berg var en del af gruppen Den Gale Pose.

Waqas og Lenny fra det nu opløste Outlandish sendte en kærlig tanke til Bisgaard med sange som 'Walou' og 'Guantanamo', og Jokeren gik på scenen sammen med sangerinden Szhirley for at hylde Rasmus Berg med 'Den dræbende joke' og 'Spændt op til lir'.

Rasmus Nielsen, 28 år: - Det fedeste var Miss Mukupa, for stemningen og energien med folk på scenen var bare fedt. Stemningen har været flyvende, og det har været en fornøjelse at se, at folk, der er ti år ældre end jeg, var mere flyvende, end jeg var. (Foto: Betina Garcia © dr)

Aftenen blev sluttet af med Østkyst Hustlers, der med et stort liveband sendte publikum godt videre til efterfest med en klassiker som 'Han får for lidt'.

Du kan se video-højdepunkter fra 'Den nye stil live' øverst i artiklen. Tjek billeder fra showet herunder:

  • Waqas fra Outlandish (th.). (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Jokeren og Szhirley. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Østkyst Hustlers. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Karen Mukupa. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • MC Einar. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Vært Pelle Peter Jensen. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Publikum festede til 'Den nye stil live'. (Foto: Betina Garcia © dr)
1 / 7
FacebookTwitter