MØ har ondt af danske unge lige nu: 'Jeg tror, jeg var blevet et monster'

Den danske musiker er ikke sikker på, at hun havde håndteret coronakrisen på samme måde, som unge gør i dag.

MØ aflagde Pelle Peter Jencel et visit i Københavns Lufthavn for at give de danske unge sine bedste råd til at komme igennem coronakrisen. (Foto: Julie Edwards © LFI/Avalon/Ritzau Scanpix)

Det kan godt være, at det er fint for mange at nøjes med at lægge puslespil, snakke i telefon med vennerne og dyrke sin hobby under coronapandemien, mens man er isoleret derhjemme.

Men det er altså noget, der først er kommet med alderen for Karen Marie Ørsted - bedre kendt som MØ. Det havde forholdt sig helt anderledes, hvis hun havde været nogle år yngre, da corona ramte Danmark og satte en stopper for alle sommerens festivaler og større forsamlinger.

Det fortalte hun, da hun gæstede P3-vært Pelle Peter Jencel i programmet 'Tættere end vi tror - coronakoncert med Pelle Peter Jencel', som blev sendt på DR1 lørdag aften.

Her hyldede DR og en række danske kunstnere de unge, som ikke får den sommer, de havde drømt om - for at forsikre dem om, at det er helt ok at være skuffet og frustreret, og at de ikke bare er forkælede, som der tidligere har været en stemning af i medierne.

Det foregik i Københavns Lufthavn, hvor blandt andre Scarlet Pleasure, Artigeardit og Specktors spillede mini-koncerter som en gave til de danske unge og et plaster på såret over den aflyste sommer.

- Jeg tør næsten ikke tænke på det. Helt fra jeg var teenager og indtil slut-tyverne, var jeg sådan: "Urrh, der skal bare ske noget!". Jeg tror, jeg var blevet et monster, fortalte 31-årige MØ, da hun blev spurgt, hvordan hun selv ville have reageret, hvis coronapandemien havde ramt, da hun var 18 år.

- Dengang var det ikke nok at være kreativ. Man skulle ligesom ud at se vennerne og drikke bajere. Man er i gang med at finde ud af, hvem man er, og hvor man skal hen, sagde hun og fortsatte:

- Tanken om alle de her unge mennesker, som bliver bremset i det hele, den er forfærdelig. Det er frygteligt, jeg synes, det er så synd.

Se Mø besøge Pelle Peter Jencel i den tomme lufthavn her:

MØ var som nævnt ikke den eneste, der gjorde P3-værten Pelle Peter Jencel selskab i lufthavnen. Se nogle af de bedste optrædener fra programmet 'Tættere end vi tror - coronakoncert med Pelle Peter Jencel' nedenfor.

1

Scarlet Pleasure udlever et 'fuck you-moment'

Scarlet Pleasure er ved at være fast inventar på mange af landets festivaler. For med en lang række dansable hits som 'Deja Vu' og '24/7' i bagagen, er publikum sikret en fest - hver gang.

Men sådan bliver det altså ikke i 2020. Og den populære trio fik desuden aflyst sin forårsturné, som skulle have taget gruppen forbi blandt andet Posten i Odense, Train i Aarhus og Falkoner Salen i København.

I stedet fik de mulighed for at spille i Københavns Lufthavn. Og det er ikke alle, der kan bryste sig af at have spillet i en helt mennesketom luthavn.

- Det er et kæmpe barndoms-fuck you-moment at spille i en lufthavn, lød det grinende fra bandets trommeslager, Joachim Dencker, inden Scarlet Pleasure gav to numre.

Et af dem var deres nye single 'SOS'.

Se Scarlet Pleasure optræde med 'SOS' her:

2

Artigeardit stod midt i sit store gennembrud

Et udsolgt Store Vega. Det kan man vist roligt sige, at de fleste stjernefrø på den danske musikscene drømmer om at opleve.

Og det var endelig blevet virkelighed for Artigeardit, som stod midt i sit store gennembrud, da coronapandemien brød ud. Den 24-årige rapkomet har efterhånden millioner af afspilninger på Spotify og flere store milepæle - blandt andet en optræden på sidste års Roskilde Festival - i bagagen.

Og med et spritnyt album, 'Idiot', ude, skulle han for alvor cementere sig selv i danskernes bevidsthed i år.

Men i stedet for at spille sine planlagte koncerter har han måttet sætte drømmene på stand by, skrue ned for festniveauet og alkoholen og tilbringe det meste af sin tid hjemme med familien, fortalte han på DR1 lørdag aften.

Men selvom Artigeardit må vente til senere på året med for alvor at genoptage sin færd mod stjernerne, fik han lov at spille et af sine største hits 'Lov mig 1 ting' i Københavns Lufthavn.

Se Artigeardit optræde md 'Lov mig 1 ting' her:

3

2020 skulle have været Joyces år

I år skulle have været året for rockbandet Joyce. Et helt nyt navn på den danske musikscene.

De udgav deres første single sidste år, og siden er det gået stærkt. De er på vej med deres debutalbum og er blevet 'P3's Uundgåelige'. Og i 2020 skulle de blandt andet have spillet på branchefestivalen SPOT, som er mange danske kunstneres vej til de større scener - og ikke mindst have vist deres værd på Roskilde Festival.

- Men så kom corona og satte en stopper for det hele og alt det sjove. Det er ret antiklimatisk lige at have slået igennem og være blevet 'P3's Uundgåelige', og så bliver alt sat på pause, fortalte bandets frontmand, Sebastian Wegener, og sendte en kærlig, medfølende hilsen ud til landets gymnasie-, højskole- og efterskoleelever.

Joyce må vente lidt endnu på at arbejde videre på deres gennembrud. Men indtil man kan opleve dem i levende live på en scene, kan man altså se dem spille deres seneste single 'Formskifter' live i Københavns Lufthavn.

Se Joyce optræde med 'Formskifter' her:

FacebookTwitter