Nedturen fortsætter: Radiokanal bandlyser skandaleramt rapper efter homofobiske kommentarer

Også Kanye West lader til at tage afstand fra DaBaby og har trukket et samarbejde tilbage fra streamingtjenester.

DaBaby er særligt kendt for kæmpehittet 'Rockstar', som han sidste år hittede stort med sammen med rapperen Roddy Rich. (Foto: Rich Fury © Getty Images)

Siden han for tre uger siden kom med en række homofobiske ytringer under en koncert, har musikeren DaBaby været midtpunkt for et sandt stormvejr af kritik.

Under koncerten, der fandt sted i Miami, kom den amerikanske rapper med en række nedsættende kommentarer om homoseksuelles sexliv og folk med HIV og AIDS, som han fejlagtigt proklamerede "dræber dig inden for to-tre uger".

Rapperens udtalelser fik hård kritik fra flere kanter, og syv amerikanske musikfestivaler har efterfølgende valgt at pille DaBaby af plakaten.

Og nu fortsætter nedturen for rapperen.

Tidligere har popstjernen Dua Lipa, der for tiden hitter stort sammen med DaBaby på nummeret 'Levitating', taget afstand fra rapperens ytringer, og nu lader flere amerikanske radiokanaler til at gøre det samme.

Flere af USA's største radiokanaler er nemlig begyndt at spille solo-versionen af 'Levitating', som er at finde på Dua Lipas hitalbum 'Future Nostalgia' fra 2020, fremfor den remix-udgave, hvor DaBaby medvirker som gæstestjerne.

Ifølge Billboard faldt antallet af afspilninger af DaBabys udgave af 'Levitating' med over 30 procent i sidste uge på amerikansk radio.

Mediet fortæller, at blandt andre Audacy, én af landets største radiokanaler, har valgt at fjerne alle sange med DaBaby fra sine playlister "i lyset af DaBabys homofobiske udtalelser".

Dua Lipa har hittet stort sammen med DaBaby på nummeret 'Levitating'. Nu har sangeren offentligt taget afstand fra DaBaby, ligesom fans af Dua Lipa har igangsat en underskriftsindsamling, der har til formål officielt at få fjernet DaBaby fra hitsangen. (Foto: Mike Blake © Ritzau Scanpix)

Kanye West trækker samarbejde tilbage

Beslutningen om at boykotte DaBaby har også sat sit aftryk på den amerikanske airplay-hitliste.

Her troner 'Levitating' for sjette uge i træk som den mest afspillede sang på amerikansk radio, men denne gang er det – for første gang nogensinde – Dua Lipas solo-version, der snupper førstepladsen.

I kølvandet på DaBabys homofobiske udtalelser, der faldt under en koncert den 25. juli, tog 25-årige Dua Lipa officielt afstand fra sin duet-makker:

- Jeg er overrasket og chokeret over DaBabys kommentarer. Jeg kan ikke genkende den person, jeg arbejdede sammen med.

- Jeg ved, at mine fans ved, hvor mit hjerte ligger, og at jeg står 100 procent bag LGBTQIA-miljøet. Vi er nødt til at stå sammen og bekæmpe den stigma og ignorance, der er omkring HIV/AIDS, skrev Dua Lipa i en story på Instagram.

Hør originalversionen af 'Levitating' her:

0:00

Også rapstjernen Kanye West lader nu til at tage afstand fra DaBaby.

Således er nummeret 'Nah Nah Nah', som Kanye West i 2020 udgav i selskab med DaBaby og rapperen 2 Chainz, ikke længere at finde på store streamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music.

West har dog ikke selv offentligt kommenteret årsagen til nummerets forsvinden.

- Hvis du ikke er mødt op i dag med HIV, AIDS eller andre former for dødelige sexsygdomme, som dræber dig inden for to-tre uger, så tænd for lyset på mobilen, lød det blandt andet fra DaBaby under koncerten til festivalen Rolling Loud Miami, hvor dette billede er taget. (Foto: Rich Fury © Getty Images)

Undskyldte på Instagram – nu er opslaget slettet

Efter DaBabys udtalelser, der blandt andet handlede om homoseksuelles sexliv og folk med HIV og AIDS, har store stjerner som Madonna og Elton John rettet kritik mod DaBaby.

Samtidig har festivalen Lollapalooza, der er én af USAs største musikbegivenheder, og seks andre musikfestivaler aflyst rapperens koncerter.

I sidste uge undskyldte DaBaby offentligt for sine udtalelser i et opslag på Instagram.

- Jeg vil gerne undskylde til LGBTQ+-miljøet for de sårende og provokerende kommentarer, jeg kom med (til koncerten).

- Endnu engang undskylder jeg for mine misinformerede kommentarer omkring HIV/AIDS, og jeg ved, at viden om disse emner er vigtigt. Kærlighed til alle. Gud velsigne jer, lød det i opslaget.

Siden er opslaget med undskyldningen dog blevet slettet fra rapperens Instagram. Hvorfor, vides ikke.

Her ses DaBaby optræde på Rolling Loud-festivalen i Miami den 25. juli, hvor de kontroversielle udtalelser faldt. (Foto: Michele Eve Sandberg/Shutterstoc © Scanpix)

Er også blevet mødt af opbakning

Selvom DaBaby ikke just har medvind i sejlene for tiden, er der dog også folk, der bakker op om den 29-årige rapper, der i virkeligheden hedder Jonathan Lyndale Kirk.

Blandt andre har rapkollegaen T.I. været ude at forsvare DaBabys ytringer og har sammenlignet situationen med den populære artist Lil Nas X' meget eksplicitte åbenhed om sin egen homoseksualitet.

- Hvis Lil Nas X kan gøre sin ting i fred, så burde DaBaby også kunne gøre det, skrev den 40-årige rapper i kommentarfeltet til ét af DaBabys tweets.

I sidste uge sendte popstjernen Miley Cyrus også en virtuel udstrakt hånd ud efter DaBaby. I et opslag på Instagram inviterede sangeren, der som panseksuel selv er en del af LGBT+-miljøet, DaBaby til en dialog i håbet om, at de to musikere kunne "lære af hinanden".

- Internettet kan sætte gang i en masse had og vrede og er kernen af "cancel culture", men jeg tror på, at det også kan være et sted fuld af uddannelse, samtaler, kommunikation og forbindelse (mellem mennesker), skrev Cyrus på Instagram og fortsatte:

- Det er nemmere at "cancel" nogen end at finde tilgivelse og medfølelse i os selv eller tage os tiden til at ændre hjerter og sind. Der er ikke plads til mere splittelse, hvis vi fortsat ønsker at se en udvikling, skrev popsangeren.

Det vides ikke, om DaBaby har taget imod Miley Cyrus' tilbud om dialog.

Facebook
Twitter