Netflix-stjerne springer ud som sanger: 'Jeg er sgu også selv lidt overrasket'

'The Rain'-stjernen Alba August har netop udsendt sin debutsingle.

- Jeg har altid sunget og har altid set mig selv som sangerinde, men nok aldrig rigtig som popstjerne, fortæller Alba August, der netop har udsendt sin debutsingle. (Foto: pressefoto)

Du kender hende fra Netflix-serien 'The Rain' og den anmelderroste spillefilm 'Unge Astrid', men nu prøver 27-årige Alba August kræfter med en helt ny disciplin.

Den dansk-svenske skuespiller springer nemlig ud som sanger og har netop udsendt sin debutsingle 'We're Not Gonna Make It'.

Og er du overrasket over, at navnet Alba August ikke længere blot er forbeholdt din tv-skærm, men nu også er at finde på playlister hos Spotify og co., så er du ikke alene.

- Jeg er sgu også selv lidt overrasket, fortæller Alba August med et grin, da DR fanger hende over telefonen fra hjembyen Stockholm.

Hør 'We're Not Gonna Make It' her, mens du læser videre:

0:00

Hun fortæller, at idéen til den nye rolle som popstjerne opstod under optagelserne til filmen 'Unge Astrid', som August medvirkede i tilbage i 2018. Her mødte hun den svenske musikproducer Tobias Fröberg, der lavede musik på filmen.

- Vi sad en aften og drak vin sammen og var blevet ret stive. På et tidspunkt begyndte jeg at synge, og så sagde Tobias: "Ej, fuck du har en fed stemme, vi skal da lave noget musik sammen". Jeg er ret impulsiv som person, så jeg svarede bare: "Ja, helt klart, det skal vi da" uden rigtig at tænke over det, fortæller Alba August.

Siden har hun og Tobias Fröberg skrevet og indspillet musik sammen - når den unge skuespillers travle kalender altså har tilladt det.

Meget af Augusts tid er nemlig gået med at indspille den nye sæson af 'The Rain', der havde premiere i sidste uge - og hvor 'We're Not Gonna Make It' i øvrigt har fundet vej til seriens soundtrack til stor begejstring for den nyudklækkede sangerinde.

- Jeg havde faktisk en specifik scene fra serien i hovedet, da jeg skrev sangen. Senere sendte jeg sangen videre til instruktøren, og det viste sig, at han også mente, sangen passede til netop den scene, uden at jeg havde sagt noget. Jeg tænkte, at det ville være den fedeste start på min rejse som musiker at få et nummer med i 'The Rain', så det er jo fantastisk, at det lykkedes, siger Alba August, der gennem tre sæsoner har spillet hovedrollen som Simone i den populære Netflix-serie.

Var nervøs for at udgive sin musik

Musik har altid fyldt meget for Alba August. Hun har sunget, siden hun var barn, og musikalske forbilleder som Robyn, The Knife, Lana Del Rey og The XX har gennem årene været soundtracket til hendes ungdom.

Men selvom musik og sang altid har været en stor del af Alba Augusts liv, så har musikdrømmen indtil nu måtte vige pladsen for drømmen om at slå igennem som skuespiller.

- Det er en fucking krig at lykkes som skuespiller, så jeg har været nødt til at give alt, hvad jeg havde af kræfter og tid til dét for, at det kunne lykkes. Nu føler jeg, at jeg kan slappe lidt mere af på den front, og derfor er der blevet plads til musikken, fortæller Alba August, der i 2018 blev uddannet som skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole.

Selvom hun de seneste par år har fokuseret mere af sin tid på musikken end tidligere, er tingene dog gået noget hurtigere, end Alba August lige havde regnet med.

- Jeg har altid sunget og har altid set mig selv som sangerinde, men nok aldrig rigtig som popstjerne. Da vi startede, tænkte jeg bare, at nu skrev vi nogle sange og lavede lidt musik, men jeg havde ikke fattet, at musikken faktisk også skulle ud. Det har hele tiden været ambitionen, men det er vildt, når det så faktisk sker, siger hun og fortsætter:

- Jeg havde det på samme måde, da jeg filmede 'The Rain' og tænkte: "Ja ja, nu siger vi de her replikker, men der er sikkert ingen, der kommer til at se det" - indtil det gik op for mig, at der var 30 millioner mennesker, der så serien. Det er surrealistisk at gå at drømme og håbe på ting, som så pludselig går i opfyldelse.

Derfor var det da også med en vis nervøsitet i maven, at Alba August udsendte sin debutsingle.

- Det er en vild følelse at udgive et nummer, og dagen før var jeg virkelig nervøs og tænkte: "Åh nej, det her går helt galt". Men da sangen så først var ude, var jeg flyvende og tænkte: "Fuck, hvor er det fedt, det her". Det gav et kæmpe skud adrenalin, og den følelse elsker jeg.

Alba August spiller rollen som Simone i Netflix-serien 'The Rain'. Tredje og sidste sæson havde premiere på streamingplatformen i torsdags. (Foto: Per Arnesen © Netflix)

Dropper ikke skuespillet

Singlen 'We're Not Gonna Make It' er første skridt på Alba Augusts rejse som musiker, som efter planen skal udmønte sig i et debutalbum til foråret. August fortæller, at hun særligt nyder den frihed, som, der i hendes øjne, følger med det at lave musik.

- Som skuespiller er du tit afhængig af, at andre mennesker udvælger dig til at spille en rolle, og så er det oftest instruktørens vision, som du skal realisere. Når du laver musik, har du en anden form for frihed, hvor du er mere i kontrol over den kreative proces. Det er dine egne følelser og visioner, som du skal prøve at formidle. Det, synes jeg, er vildt stimulerende rent kreativt, siger Alba August.

Samtidig forsikrer hun dog om, at de nye musikalske udskejelser ikke betyder, at hun har planer om at lægge skuespillet på hylden.

- Min ambition er helt klart have en fod i begge verdener og kunne dyrke både skuespillet og musikken på samme tid. Det vil jeg rigtig gerne.

FacebookTwitter