Nicki Minaj taber kampen om hiphop-tronen: Hun er ikke troværdig som bad bitch

Pladeaktuelle Nicki Minaj forsøger at kæmpe sig tilbage på tronen af rap, men der er flere grunde til, at det kan blive rigtig svært.

Cardi B (tv.) har overtaget tronen som dronningen af rap, selvom Nicki Minaj (th.) meget sigende har kaldt sit nye album for 'Queen'. (Foto: Paras Griffin/VMN18 / Kevin Tachman © (c) Getty images)

Nummer to. En sølvmedalje. Den næsthøjeste podieplads.

Det tænker man måske umiddelbart er meget flot, men det er ikke tilfældet, når det gælder rapperen Nicki Minaj, der med albummet 'Queen' forsøger at kæmpe sig tilbage på den kvindelige rap-trone.

Lyt til Nicki Minajs nummer 'Chun-Li' herunder, mens du læser videre:

0:00

Albummet, der udkom 10. august, solgte næstbedst i den første uge – kun overhalet af en anden rapper, Travis Scott.

Men det er slet ikke godt nok for Nicki Minaj at blive nummer to. Hun er selv kommet med forskellige undskyldninger på sin Twitter-profil, hvor hun blandt andet beskylder Travis Scott for at snyde, og hun er blevet ved med at hævde, at albummet altså er blevet det bedst sælgende på trods af, at tallene siger noget andet.

Nicki Minaj optrådte til MTV Video Music Awards 2018. (Foto: Kevin Mazur © (c) Getty images)

P3-vært Pelle Peter Jensen mener heller ikke, at det er godt nok for Nicki Minaj at blive nummer to.

- Hun skal være nummer ét. Det skal hun bare, for hun er så stor, har så mange hits og så meget historie, siger han.

- Hiphop er en konkurrencegenre, hvor det er vigtigt at være nummer ét. Ellers kan det næsten være lige meget. Hvis man ikke er nummer ét, er man sidst.

Fik smækket døren for hårdt

Og der er flere grunde til, at det ser svært ud for Nicki Minaj igen at blive dronningen af rap. Da hun slog igennem i 2010 var der ikke mange andre kvindelige rappere, så med sin rå attitude og hårde rapsange fik hun masser af anerkendelse i branchen.

Men Nicki Minaj bevægede sig også ud over hiphoppens grænser og lavede blandt andet et EDM-nummer (electronic dance music, red.) som 'Starships' fra 2012, der ikke har så meget med hiphop at gøre.

Lyt til 'Starships' herunder:

0:00

Hun blev kendt i hele verden og fik også fans af pop og elektronisk dansemusik ind i folden, men noget kunne tyde på, hun fik smækket døren til hiphoppen lidt for hårdt. Der stod nemlig en ny kvindelige rapper klar til at overtage tronen.

- I den her genre er det sådan, at hvis man kigger væk og bare forlader tronen et øjeblik, så står der en anden klar. Nicki Minaj var måske for selvsikker på sin status, og nu vil hun gerne tilbage. Jeg ved ikke, om det er for sent for evigt, men lige nu er hun i hvert fald ikke 'the queen', siger Pelle Peter Jensen.

Den nye dronning

Der er nemlig en ny dronning af rap. Og hun hedder Cardi B. Ifølge Pelle Peter Jensen var der ingen, der havde regnet med, at Cardi B skulle overtage tronen – heller ikke hende selv.

Hun var blevet kendt på sine sjove videoklip på de sociale medier Instagram og Vine, lavede så nummeret 'Bodak Yellow' - og så hittede hun ellers bare i hele verden.

- Det er det fede ved hiphop! Det er en bevægelse, og når der er noget nyt, hopper alle på det, siger han.

Cardi B har overtaget rap-tronen på grund af sin troværdighed, mener Pelle Peter Jensen. (Foto: Nicholas Hunt © (c) Getty images)

Han mener, at Cardi B har en troværdighed, og at man kan relatere til hende på en måde, man ikke længere kan med Nicki Minaj. Efter hans mening er 'Queen' et godt album, men Nicki Minaj har mistet momentum og har sat sig mellem to stole.

Lyt til Cardi B's nummer 'Bodak Yellow' herunder:

0:00

- Musikken fejler intet, men når du først har været ude og høste dine EDM-penge, så er det ikke længere så troværdigt, at du er den store bad bitch, der kan kastrere alle rappere verbalt. Du lavede jo danserutiner med folk som Calvin Harris for to minutter siden.

- Det er den troværdighed, Cardi B stadig har. Hun er uden filter, og alle vil gerne se hende vinde, fordi hun er så relaterbar. Det kan altid vende, men det ser svært ud for Nicki Minaj lige nu. Hvis Cardi B droppede et album i morgen, ville det gå nummer ét, siger Pelle Peter Jensen.

Så selvom om Nicki Minajs nye album altså hedder 'Queen', er der stadig et stykke op til førstepladsen og den krone, der virkelig betyder noget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk