Nicklas Sahl slog de største stjerner og vandt stor MTV-pris: 'Ingen troede, jeg kunne vinde'

22-årige Nicklas Sahl vandt over navne som Mø og Lukas Graham ved MTV European Music Awards.

22-årige Nicklas brød igennem sidste år, da han udgav sange som 'Hero' og 'New Eyes'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Mø. Christopher. Gilli. Lukas Graham.

Det var nogle af dansk musiks største kanoner, han var oppe imod, men 22-årige Nicklas Sahl formåede alligevel at slå dem alle, da han søndag vandt prisen for 'Bedste danske navn' ved dette års MTV European Music Awards (EMA).

Og det er da også en glad - og noget overrasket - Nicklas Sahl, som dr.dk fanger dagen derpå.

- Det føles kæmpestort, fortæller Nicklas Sahl og fortsætter:

- Hverken jeg eller nogen omkring mig troede, at jeg kunne vinde den skide pris. Jeg havde kigget på listen over de andre nominerede og tænkt, at det slet ikke kunne lade sig gøre. Så det er virkelig vildt, at det lykkedes.

Det jyske stortalent var faktisk så overbevist om, at han ikke ville vinde prisen, at han valgte ikke at deltage i søndagens prisshow, der blev afholdt i den spanske by Sevilla, selvom han var blevet inviteret.

Lige nu arbejder han nemlig intensivt på ny musik og ville derfor ikke 'ofre' de dyrebare dage i studiet på at tage til Spanien.

I stedet fik han den glade nyhed serveret i en mail.

- Det var lidt skørt. Vi gik selvfølgelig lidt amok her i studiet, da vi fik nyheden, men vi var nok gået lidt mere amok, hvis vi havde siddet i Sevilla, siger han med et grin.

Nicklas Sahl er lige nu aktuel med singlen 'Hvis jeg kunne blive som dig'. Hør den her:

0:00

Håber pris kan bane vejen til udlandet

Det er publikum, der afgør, hvem der vinder de prestigefyldte MTV-statuetter, og netop derfor varmer prisen særligt meget hos den unge sanger.

- Det betyder sindssygt meget, at det er folk derude, der har stemt på mig. På mange måder er sådan en publikumspris meget større end en pris, der bliver uddelt af en jury.

- Det er ret vildt at tænke på, at folk faktisk er gået ind og har valgt ikke at stemme på Mø eller Christopher, men på mig, siger Nicklas Sahl, der dog også har sin egen teori om, hvorfor han løb med sejren.

- Jeg tror måske, det kommer lidt an på, hvor meget larm de andre nominerede har lavet om den her pris. Havde Mø eller Lukas Graham bedt deres fans om at stemme, så havde de nok nuppet prisen fra mig, ha, ha. Men omvendt viser det også, at mindre, upcoming navne også har en chance i sådan en kategori.

Udover at arbejde på ny musik ligger Nicklas Sahls fokus for tiden også på at få stablet en karriere på benene i udlandet. Derfor håber han også, at EMA-prisen kan mere end blot at pynte hjemme på kaminhylden.

- Jeg håber og tror 100 procent på, at den her pris kan hjælpe mig i forhold til udlandet. Modsat en Danish Music Award eller andre danske musikpriser, så er MTV jo noget, som alle i udlandet også kender til. Jeg tror, at hvis man kommer og siger, at man har vundet en EMA-pris, så er folk nødt til at tage én seriøst.

Nicklas Sahl drager i slutningen af november ud på en mindre Danmarksturné, der blandt andet bringer ham forbi Odense, Aarhus og Aalborg. (Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

Se, hvem der ellers vandt ved gårsdagens prisfest, her:

De vandt ved MTV EMA 2019

 • Bedste video: Taylor Swift ft. Brendon Urie - 'Me!'

 • Bedste kunstner: Shawn Mendes

 • Bedste sang: Billie Eilish - 'Bad Guy'

 • Bedste samarbejde: ROSALÍA, J Balvin ft. El Guincho - 'Con Altura'

 • Bedste nye navn: Billie Eilish

 • Bedste popnavn: Halsey

 • Bedste livenavn: BTS

 • Bedste rocknavn: Green Day

 • Bedste hiphopnavn: Nicki Minaj

 • Bedste alternative navn: FKA Twigs

 • Bedste elektroniske navn: Martin Garrix

 • Bedste danske navn: Nicklas Sahl

 • Bedste norske navn: Sigrid

 • Bedste svenske navn: Avicii

 • Bedste amerikanske navn: Taylor Swift

Facebook
Twitter