Nu langer Britney Spears også ud efter sin søster: Du skal ikke optræde med mine sange

Både far og lillesøster Spears kritiseres nu af popstjernen.

Britney Spears uddyber sin kritik af familien i en række opslag på sin Instagram-profil. Her ses hun i 2019 under premieren på filmen 'Once Upon a Time... In Hollywood'. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

13 år.

Så længe har Britney Spears' liv været styret af alle andre end popstjernen selv. I særdeleshed har hendes far, Jamie Spears, siddet på magten mod popstjernens egen vilje.

Det har hele verden – og ikke kun hendes loyale fans – fået øjnene op for i løbet af den opsigtsvækkende retssag, der i øjeblikket føres fra en retssal i Los Angeles.

I sagen har man for første gang hørt Britney Spears udtale sig offentligt om, hvordan hendes liv har været de sidste 13 år.

Hvor – med Britney Spears' egne ord – traumatiserende og forfærdeligt det har været for hende, at først hendes far og siden også en professionel værge har styret alle aspekter i hendes liv. Fra hendes økonomi til medicinering og den mad, hun får lov til at spise.

- Jeg har været i chok. Jeg er traumatiseret. (…) Jeg er ikke glad. Jeg kan ikke sove. Jeg er så vred, at det helt vildt. Og jeg er deprimeret. Jeg græder hver dag, udtalte hun, da man den 23. juni for første gang hørte stjernen selv sætte ord på det værgemål, hun er underlagt.

Britney Spears optræder her til iHeartRadio Jingle Ball i Los Angeles i 2016. Men du skal ikke forvente at se hende optræde fra andet end sin stue i små Instagram-videoer fremover. Ikke så længe hendes far bestemmer over hendes karriere, skriver superstjernen på netop sin Instagram-profil. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

En høring, der sammen med den seneste høring den 14. juli, har været skelsættende for omverdenens forståelse af, hvordan livet som succesfuld popstjerne under værgemål har føltes for den i dag 39-årige Britney Spears.

- Jeg har altid været ekstremt bange for min far, udtalte hun ved den seneste høring, hvor hun også kaldte værgemålet for "ikke bare et overgreb, men fucking ondskab" og udtrykte en bekymring for, at de ansvarlige for hendes værgemål forsøgte at slå hende ihjel.

Af samme årsag bad hun retten om at undersøge sin fars håndtering af netop værgemålet ved høringen den 14. juli.

- Jeg vil have fjernet min far og sigte ham for misbrug af værgemålet, udtalte hun i retten via et zoomopkald i sidste uge.

Senest har hun så på Instagram tilføjet, at hun ikke har tænkt sig at optræde igen før hendes far er fjernet som værge:

- Jeg kommer ikke til at optræde på nogen form for scene, så længe min far bestemmer, hvad jeg har på, eller hvad jeg siger, gør eller tænker.

Lillesøsteren kritiseres

Men det er ikke kun faren Jamie Spears, der får vreden at mærke i familien Spears.

Britney Spears retter nu også skytset mod sin lillesøster, Jamie Lynn Spears, i flere opslag på Instagram.

- Jeg kan ikke lide, at min søster tropper op til et prisshow og optræder med mine sange i et medley, skriver hun blandt andet på Instagram.

Lillesøster og skuespiller Jamie Lynn Spears kritiseres nu af Britney Spears. Her ses hun tilbage i 2016. (Foto: JAMIE GILLIAM © Ritzau Scanpix)

Episoden, hun hentyder til, foregik under prisshowet Radio Disney Music Awards i 2017, hvor Britney Spears blev hædret med deres Icon-pris, og hvor lillesøsteren Jamie Lynn Spears optrådte med at synge et medley af storesøsterens hits.

Jamie Lynn Spears selv udtalte sig længe ikke om storesøsterens situation. Først den 30. juni delte hun en række videoer på Instagram, hvor hun fortalte, at hun støtter sin søster i ønsket om at slippe ud af værgemålet.

- Jeg er bare hendes søster, som kun bekymrer mig om, at hun er glad, sagde hun blandt andet, mens hun forklarede sin tavshed med, at hun ønskede at give Britney Spears mulighed for selv at udtale sig om sagen, før hun selv gjorde det.

Men skal man tro de seneste opslag på Britney Spears' egen Instagram-profil, er denne støtteerklæring ikke faldet i god jord.

For ud over helt konkret at kritisere lillesøsterens optræden i 2017 har Britney Spears også lavet et opslag, der anklager dem, der er tættest på hende, og som nu vælger at udtale sig om værgemålet. For ifølge popstjernen har disse personer ikke været der for hende undervejs.

- Der findes ikke noget værre, end når de folk, der er tættest på dig, og som aldrig støttede dig, poster ting om din situation og på selvretfærdigt vis taler om støtte. Der findes intet værre end det, skriver hun uden dog at navngive dem, hun hentyder til.

Ingen af de tre familiemedlemmer har endnu reageret på Britney Spears' seneste Instagram-opslag.