Nu skal 50.000 samles i Parken! Her er de 10 største koncertbrag i september

I september vender livemusikken tilbage uden sektioner, afstand og forbud mod at synge med.

The Minds of 99 kan endelig spille for fulde huse i Parken den 11. september. (Foto: Emil Hougaard © Ritzau Scanpix)

Havde nogen fortalt dig, at du en dag ville give din højre arm for at vågne op med tømmermænd i et iglo-telt på en halvflad luftmadras, ville du nok have rystet på hovedet.

Men nu – efter mange måneders tørke og mindre, alternative og restriktionsfyldte koncerter – vender livemusikken endelig tilbage i sin oprindelige form: Uden sektioner, afstand, mundbind, lukket bar efter klokken 22 og forbud mod at synge med.

Det betyder også, at du godt kan finde basarmen og måske endda fodpumpen frem fra gemmerne, for september byder på et hav af både store koncerter og festivaler, hvor der nogle steder faktisk også bliver mulighed for at få lidt af den gode, gamle camp-oplevelse.

Herunder har vi samlet ti musikhøjdepunkter, som du kan glæde dig til i september.

1

Tilbage til live

Tessa er én af de kunstnere, som man kan glæde sig til at se på nogle af sensommerens festivaler. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

Der har længe været trange kår for både festivaler, musikere og alle andre, der har savnet festivallivet.

Nu er Danmarks største musikfestivaler, heriblandt Roskilde, Smuk og Northside, gået sammen om at hylde det, vi alle har savnet; nemlig livemusikken.

Det sker, når Refshaleøen danner ramme om en udendørs koncertdag med navnet 'Tilbage til live', hvor man blandt andet kan opleve Tessa, Kesi og Suspekt.

Det er stadig muligt at få billetter.

Afholdes: 4. september.

Sted: Refshaleøen i København.

2

Hej Søster Fest

Trioen Ida Red spillede til Hej Søster Fest i 2019. Nu afholdes arrangementet for anden gang. (Foto: Hedda Rysstad © DR)

Kvindelige musikere får plads på scenen, når Hej Søster Fest afholdes i Vega.

Det er anden gang, de kvindelige musikere og initiativtageren Fallulah fejrer sig selv og hinanden sammen med publikum i søstersolidaritetens tegn.

I 2019 startede Fallulah Hej Søster Fest, som skulle hylde de kvindelige kunstnere, både etablerede og spritnye talenter, og sætte fokus på, at kvinder kan blive bedre til at støtte op om hinanden.

I år bliver det med kunstere som Kwamie Liv, Lydmor, Annika Aakjær og Girlcrush.

Der er stadig billetter arrangementet.

Afholdes: 4. september.

Sted: Vega i København.

3

Skive Festival

Drew Sycamore spiller på Skive Festival torsdag den 2. september. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

Kribler det i hele din krop for at blive sluppet løs på en festivalplads og få et skud campstemning, så er der håb forude.

Du skal nemlig ikke sove mange nætter endnu, før Skive Festival langt om længe løber af stablen i første weekend i september, hvor de musikhungrende ører kan glæde sig til at opleve navne som Fyr og Flamme, Drew Sycamore, Jung og mange flere.

Husk også at få pakket dåsetunen og soveposen – der er nemlig mulighed for overnatning, og campen er åben!

Det er stadig muligt at få billetter.

Afholdes: 3. til 5. september.

Sted: Strandtangen i Skive.

4

Midtfyns Festival

I år kan Midtfyns Festival fejre 30-års jubilæum. Man kan blandt andet opleve Magtens Korridorer (billedet) på scenen. (Foto: liselotte sabroe © (c) Ritzau Scanpix)

Gør dig klar til at "ryste møllen" på Midtfyns Festival i Ringe.

Den 3. og 4. september afholdes den lille fynske festival, som i år byder på navne som Magtens Korridorer, Phlake, Nymalet og Sanne Salomonsen.

I ægte festivalstil er der også åbent for, at du kan overnatte i et campingområde, der støder op til festivalen. Det er da ikke så Ringe endda!

Det er stadig muligt at få billetter.

Afholdes: 3. og 4. september.

Sted: Dyreskuepladsen i Ringe.

5

Generator Festival

Indtil videre er der fire navne på plakaten til Generator Festival, herunder hitmageren Kesi. Det endelige lineup er dog endnu ikke offentliggjort. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Studiestarten lurer lige om hjørnet, og den skal naturligvis fejres med et brag.

Det får du mulighed for, når den årlige studiestartsfest Generator Festival igen afholdes i Odense i september.

Her kan de fynske studerende glæde sig til at høre blandt andre Kesi, Clara og Chinah, når festivalen åbner op for tre dages fejring af studiestarten.

Det er stadig muligt at få billetter.

Afholdes: 9. til 11. september.

Sted: Odense.

6

The Minds of 99 i Parken

Når The Minds of 99 spiller i Parken bliver det foran intet mindre end 50.000 tilskuere. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

Optakten til The Minds of 99's koncert i Parken i København har været noget af en rutsjebanetur, siden den blev annonceret tilbage i 2019. Pludselig kom en pandemi i vejen, og resten af historien kender vi.

Nu ser det dog endelig ud til, at bandets største indendørs koncert langt om længe bliver til virkelighed, når rockbandet, der har hits som 'Alle skuffer over tid' og 'Hurtige hænder' i bagagen, spiller den 11. september.

Billetterne er desværre allerede udsolgt, men hvis du er én af dem, der har fået fingrene i én – og har ventet i to år – så er oplevelsen dig vel undt!

Afholdes: 11. september.

Sted: Parken i København.

7

P6 Beat Rocker Koncerthuset

Det norske indierock-band Kakkmaddafakka spillede til P6 Beat Rocker Koncerthuset i 2019. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © DR)

Ikke nok med, at det er ottende gang, P6 Beat "rocker" Koncerthuset, så er det også radiokanalens tiårs fødselsdag. Der bliver med andre ord nok at fejre den 11. september.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal rocke Koncerthuset sammen med P6 Beat, men med tidligere navne som The Minds of 99 og Velvet Volume in mente, kan du nok godt sætte forventningerne højt.

Det er blandt andre P6 Beat-vært Camilla Jane Lea, der skal styre slagets gang, når det hele løber af stablen i DR Koncerthuset.

Der er få billetter tilbage – men alle kan følge med, når showet sendes live i radioen på P6 Beat.

Afholdes: 11. september.

Sted: DR Koncerthuset i København.

8

Spot Festival

Spot Festival løber af stablen 16. og 17. september i Aarhus. (Foto: Celina Dahl © Ritzau Scanpix)

Er du blevet træt af at høre de samme sange på playlisten igen og igen, så frygt ej. Spot Festival i Aarhus er tilbage med alle landets mest lovende, nye musikalske stjerneskud.

Spot Festival har eksisteret siden 1995 og har siden starten brandet sig på at promovere nye danske og siden nordiske kunstnere.

Festivalen finder normalt sted i maj, men på grund af coronarestriktioner var datoerne i år lagt i juni. Arrangørerne rykkede dog allerede i marts festivalen til september – og hvilket held.

Festivalen afholdes på forskellige aarhusianske spillesteder og har navne som Andreas Odbjerg, Tobias Rahim og Clara på plakaten.

Der er få billetter tilbage.

Afholdes: 16. og 17. september.

Sted: Aarhus.

9

Copenhagen Metal Fest

Copenhagen Metal Fest forsøger at ramme så mange subgenrer inden for metal som muligt, så der skulle gerne være noget for enhver smag. På billedet ses det aarhusianske band Møl, som man kan glæde sig til at opleve. (Foto: Nikolaj Bransholm © Ritzau Scanpix)

Vejrmeldingen over København den 17. og 18. september lyder på headbanging, læder og tung guitar.

Copenhagen Metal Fest slår nemlig dørene op for to dages metal-hyldest i hovedstaden.

Det er anden gang, arrangementet løber af stablen, og ligesom første gang er det udelukkende danske bands, du kan få fornøjelsen af.

Koncerterne afholdes af spillestederne ZeBu, Beta og Amager Bio, og du kan glæde dig til at slå håret ud til navne som Møl, Cabal, Saturnus.

Der er få billetter tilbage, så fart på, hvis du skal med.

Afholdes: 17. og 18. september.

Sted: ZeBu, Beta og Amager Bio i København.

10

Elton John i Royal Arena

Elton John startede sin nuværende turné tilbage i 2018. Den vil bestå af mere end 300 koncerter. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

"It's the circle of liiiiife!"

Find lighteren – eller telefon-lommelygten – frem og gør dig klar til storladne klaverballader i massevis, når ingen ringere end Elton John indtager Royal Arena.

For tredje gang lægger Elton John vejen forbi København med sin 'Farewell Yellow Brick Road Tour', der er en visuel og musikalsk rejse gennem Elton Johns 50 år lange karriere.

Ligesom de to forrige gange, Elton John har gæstet dansk jord, er billetterne blevet revet væk, men det er dog stadig muligt at skrive sig på venteliste og krydse fingre for, at man er heldig at få fat i et par.

Afholdes: 28. september.

Sted: Royal Arena i København.

Tidligere fremgik det af artiklen, at 48.000 skal samles i Parken i København den 11. september til koncert med The Minds of 99. Bandets pladeselskab har efterfølgende oplyst til DR, at det korrekte tal er 50.000.

Facebook
Twitter