Nu vil Britney Spears' far træde ud af rollen som værge for sin datter

Jamie Spears erklærer i nye retsdokumenter, at han er klar til at træde af som værge.

Popstjernen Britney Spears har været underlagt et værgemål i over 13 år. (Foto: Mario Anzuoni © Getty Images)

Efter mere end et årti som værge for sin berømte datter har Jamie Spears nu i sinde at trække sig fra rollen som værge for superstjernen Britney Spears.

Det skriver CNN og flere andre udenlandske medier, der henviser til nye retsdokumenter indleveret af Jamie Spears' advokat.

I dokumenterne argumenterer advokaten for, at der i deres øjne ikke findes "reelle grunde til at suspendere eller fjerne Mr. Spears", og at "det er diskutabelt, om en ændring i rollen som værge på dette tidspunkt ville være i Ms. Spears' bedste interesser."

Jamie Spears råder i dokumenterne retten til at afvise Britney Spears' anmodning om med omgående virkning at fjerne ham som værge, men går samtidig med til på sigt at træde ud af rollen som værge for sin datter.

- Han (Jamie Spears) mener ikke, at en offentlig kamp mod hans datter omkring hans fortsatte rolle som værge vil være i hendes bedste interesser, står der i dokumenterne, der fortsætter:

- Så selvom han er uenig i denne ubegrundede anmodning om hans afgang, har Mr. Spears i sinde at arbejde sammen med retten og hans datters nye advokat for at forberede en ordentlig overgang til en ny værge.

Udmeldingen kommer, efter at 39-årige Britney Spears ad flere omgange har bedt retten fratage sin far rollen som værge. En anmodning, som retten så sent som i juli i år ellers valgte at afslå.

Advokat vil fortsætte undersøgelse af Jamie Spears

Til CNN fortæller Britney Spears' advokat, Mathew Rosengart, at man er glade for Jamie Spears' erklæring.

- Vi er glade for, at hr. Spears og hans advokat i dag har medgivet i et retsdokument, at han skal fjernes. Nu sker retfærdigheden fyldest for Britney, udtaler Rosengart og fortsætter:

- Vi er dog skuffede over deres igangværende skammelige og forkastelige angreb på fru Spears og andre.

- Vi ser frem til at fortsætte vores ustoppelige undersøgelse af adfærden hos hr. Spears og andre i løbet af de sidste 13 år, hvor han sideløbende har suget millioner af dollar fra sin datters formue, og jeg ser frem til, som lovet, at udspørge Jamie Spears i retten i nær fremtid.

Jamie Spears har været værge for sin datter siden februar 2008.

Frem til 2019 havde han både kontrol over sangerens finanser og personlige liv, men de seneste år har han kun haft kontrol over Britney Spears' økonomi, mens en anden værge styrer popstjernens privatliv.

Britney Spears' familie fotograferet i 2003. Fra venstre: Jamie Spears, Bryan Spears, Jamie Lynn Spears, Britney Spears og Lynne Spears. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

De seneste år har fans og kritikere under hashtagget #FreeBritney kritiseret Britney Spears' værgemål og kæmpet for, at værgemålet skal afsluttes, så Britney Spears kan leve sit liv, som hun selv ønsker.

Mens Britney Spears selv har bifaldet #FreeBritney-bevægelsen på Instagram, har Jamie Spears tidligere tordnet mod bevægelsen.

I et interview med mediet Page Six kaldte han sidste år bevægelsen for "en joke".

- Alle de her konspirationsteoretikere ved ingenting. Verden har ingen anelse.

- Jeg elsker min datter. Jeg elsker alle mine børn. Men det her er vores anliggende. Det er privat. Det er op til retten i Californien at beslutte, hvad der er bedst for min datter. Det rager ingen andre, lød det dengang fra Jamie Spears.

Næste retsmøde i sagen om Britney Spears' værgemål er planlagt til den 29. september.

Har du svært ved at finde hoved og hale i sagen om Britney Spears? Få det store overblik her: