One Direction-stjerne i åbenhjertigt interview: Havde selvmordstanker og misbrug af piller og sprut

Popstjernen Liam Payne er i dag glad for, at One Direction stoppede.

Drømmen om popstjernelivet kommer med en pris, fortæller Liam Payne i en ny podcast. Sådan var det i hvert fald for ham, da han som 17-årig slog igennem med One Direction. (Foto: Gareth Cattermole/MTV EMAs 2017 © Getty Images)

Han blev mødt af skrigende piger uden for hotellerne, fik det ene hit efter det andet og har optrådt på de største stadions rundt i verden. Man kan sige, at verden lå for hans fødder.

Men bagved det glade ansigt på idolplakaterne på alverdens teenageværelser gemte Liam Payne fra den gigantiske boybandsucces One Direction på en hemmelighed.

Nemlig at han stod med et flosset mentalt helbred, et misbrug af alkohol og piller plus "øjeblikke med selvmordstanker".

Det fortæller popstjernen nu åbenhjertigt om for første gang i videopodcasten 'The Diary of a CEO', skriver flere medier. Her beskriver Payne blandt andet, hvordan han i flere år i tiden med bandet var afhængig af "piller og sprut".

- Det var virkelig, virkelig, virkelig alvorligt. Det var et problem, fortæller 27-årige Liam Payne.

'Jeg holder da bare en fest for én'

Misbruget tog især fart i løbet af gruppens fire verdensturnéer mellem 2011 og 2015, for hvad skal man finde på, når man er så kendt, at det faktisk er nemmest at blive på hotelværelset frem for at møde horder af ellevilde fans?

For Liam Payne, der følte sig ensom og "fanget" på hotellerne, var svaret at gå i krig med de små flasker.

One Direction på toppen af deres karriere. Men det var også her, at Liam Payne (nummer to fra venstre) døjede med et alkoholproblem. Her ses han med bandvennerne Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik og Harry Styles i 2014. (Foto: pool © Scanpix Denmark)

- Fordi vi var så store som band, var den bedste måde at sikre os ved at låse os inde på vores værelser. Hvad er der dér? En minibar, fortæller stjernen og tilføjer:

- Så på et tidspunkt tænkte jeg: "Jeg holder da bare en fest for én" – og den fortsatte så i mange år af mit liv. Når man ser tilbage på, hvor længe man har drukket, kan man godt tænke: "Gud, det er lang tid."

Nu har Liam Payne dog været ædru i over en måned, fortæller han – efter at han fik skruet lidt for meget op for alkoholen igen under det seneste års tid med nedlukning.

En lettelse at sige farvel til One Direction

Da Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson og Niall Horan hver især blev vraget som solister i det britiske 'X-Factor' i 2010, satte dommeren Simon Cowell de fem teenagere sammen.

Resultatet blev One Direction, der godt nok ikke vandt tv-sangdysten, men vandt på den lange bane takket være millioner af fans verden over og hits som 'What Makes You Beautiful', 'Story of My Life' og 'Drag Me Down'.

I starten af 2015 forlod Zayn Malik dog gruppen, og efter et sidste album samme år – nu som kvartet – tog de resterende fire medlemmer en pause på ubestemt tid fra gruppen ved udgangen af selvsamme år.

Dén pause blev Liam Paynes redning, indrømmer han nu med stor lettelse.

- Den dag, bandet sluttede, tænkte jeg: "Tak, Gud!". Jeg ved, at mange mennesker bliver vrede på mig for at sige det, men jeg var nødt til at stoppe, ellers ville det slå mig ihjel, siger stjernen.

Her ses Liam Payne under One Directions koncert i Horsens tilbage i juni 2015. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix Denmark)

At Liam Payne kæmpede med misbrug og selvmordstanker er dog ikke noget, man har kunnet spore i alt det, han har lavet – heller ikke efter One Direction.

I 2017 fik han sit første store hit som solist med singlen 'Strip That Down', der senere også var at finde hans debutalbum 'LP1' fra 2019.

Lyt til 'Strip That Down' med Liam Payne og rapperen Quavo her:

0:00

Derudover har han blandt andet arbejdet som producer og sangskriver for andre artister, været direktør for sit eget pladeselskab, Hampton Records Limited, og ageret global ambassadør og model for tøjmærket Hugo Boss.

Og hvis du nu sidder som tidligere One Direction-fan og ser din drøm om en gendannelse af gruppen løbe ud med badevandet, så fat mod: Liam Payne er nemlig slet ikke færdig med hans gamle slæng på trods af de svære tider fra fortiden.

I podcasten siger han, at han gerne ser en genforening med de andre – "hellere før end senere" – og at han har god kontakt med flere af de tidligere bandkammerater, heriblandt Harry Styles.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk