Overraskede alle og fik årets hit: Bro har haft det mest sindssyge 2018

- Okay, pak din kuffert, Kevin, det bliver sygt, det her, tænkte Kevin Andreasen med kunstnernavnet Bro, da han første gang spillede hittet 'Sydpå'.

(Foto: © Betina Garcia, dr)

Ingen havde regnet med, at han ville blive så stor i 2018. Hverken pladeselskabet, ham selv eller hans manager. Men det blev han.

- Jeg har altid troet på, at det ville blive stort og har troet på mig selv, da jeg ved, at jeg har de bedste folk omkring mig. Men jeg vidste ikke, at det ville blive i 2018, siger Kevin Andreasen, som går under kunstnernavnet Bro.

Bro er en af de artister, der dominerede 2018 – især med sangen 'Sydpå', der er skrevet af Basim og Carl Altino. I 63 dage lå 'Sydpå' nummer 1 på Sporty Top 50, og den blev den mest streamede og downloadede sang i Danmark i 2018 efterfulgt af verdensstjernen Ed Sheeran på en andenplads.

Lyt til 'Sydpå' herunder, mens du læser videre:

0:00

Titelsang i realityprogram

Sangen 'Sydpå' blev til at starte med afvist af et pladeselskab, der ikke mente, at den var god nok. Men, heldigvis for Bro, ombestemte man sig, og den blev titelsangen til årets udgave af realityprogrammet 'Paradise Hotel'.

- Mine følelser blev lidt sårede af afvisningen, og jeg begyndte at tvivle på, om den nu var god nok. Men da jeg stod på 'Paradise Hotel' og spillede den og kunne mærke hele stemningen, der var omkring sangen, vidste jeg, at den ville blive et hit. Da jeg efterfølgende kom hjem og hørte den i radioen, tænkte jeg: 'Okay, pak din kuffert, Kevin, det bliver sygt, det her', griner han.

Det har været et vildt og travlt år for Bro, som har spillet hundredvis af koncerter i Danmark, været på sin første live tour med sit nye band, og han har optrådt til store shows som Voice '18, Guldtuben, Smukfest og til alverdens byfester.

- Der har ikke været et dårligt job, hvor der ikke var fyldt til koncerten, siger Bro stolt.

Bro, som rundede 22 år i april, er født og opvokset i Rødovre og har netop indrettet sig i et musikstudie i samme by. Når han ikke spiller koncerter eller rejser, samler han energi i barndomsbyen, hvor han stadig har et værelse hos sin mor, når han ikke er hos sin kæreste i Svendborg.

Dr.dk har været med Bro hjemme i Rødovre. Læs mere herunder.

Bro voksede op i en betonblok i Rødovre, hvor han spillede fodbold på de lange gange. - Jeg har haft en normal barndom, men har da også lavet lidt ballade og været en dårlig knægt og stjålet et par knallerter, som man jo gør herude i Rødovre. På den måde er det ikke verdens bedste by, men jeg har haft en dejlig barndom med gode forældre og venner, der altid har været der for mig, siger han. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Bro elsker stadig at gå ture ved fodboldbanerne tæt på barndomshjemmet. I en alder af 12 år blev han rekrutteret af fodboldklubben Brøndby IF. Selvom han var glad for fodbold, var han som 15-årig afklaret. Han ville altid vælge musikken fremfor fodbolden. - Det er langt federe at være popstjerne end fodboldstjerne. Det er jo enhver drengedrøm at få lov til at stå og synge foran flere tusind mennesker og kunne leve godt af det, selvom der er flere penge i fodbold. Dengang tænkte jeg bare på, at jeg ville score piger og have det fedt, griner han. (Foto: © Betina Garcia, dr)
- Jeg har altid sagt, at jeg ikke vil lave musik, der handler om sprut, damer og biler, og hvor det handler om at have mange penge. Det skal bare være glad musik, der er inspireret af hverdagen, siger Bro. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Når Bro skal slappe helt af, elsker han at tage ned til voldene og gå en tur - tit sammen med sine venner. - Rødovre giver mig en ro, for det er jo her, jeg er fra. På et tidspunkt gik det hele så stærkt, hvilket ændrede mig til det dårligere. Jeg følte lige pludselig, at jeg var så sej, men det fandt jeg hurtigt ud af, at det var jeg ikke. Jeg er jo bare en helt almindelig knægt på 22 år, der har haft et sindssygt år. Mine kammerater er gode til at holde mig nede på jorden og fortæller mig, at jeg er et svin eller en idiot, når det hele går lidt for stærkt. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Det vilde år og den store opmærksomhed har været lidt svær for Bro. - Nogle gange bliver det lidt for meget, at for mange ved alt om en. Jeg vil gerne have, at mit privatliv er mit privatliv, og mit sangerliv er mit sangerliv. Det er den samme person, men jeg vil gerne kunne skelne mellem at være sanger og nogle gange bare være en helt normal person. Men jeg har jo selv valgt at blive en offentlig person. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Bro er i Rødovre to til tre gange om ugen, hvor han har sine faste steder, han kommer. - Det er dejligt at være et sted, hvor jeg kan få lov til at være mig selv, og det ikke handler om musikeren Bro, siger han. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Han besøger tit den lokale Bodega i hjembyen, men ellers kan Bro også godt lide at tage på netcafé og spille computer med kammeraterne. - Jeg vil gerne føle mig som en helt normal 22-årig dreng, der er på lige fod med alle andre, selvom det kan være svært, når jeg får så meget opmærksomhed, men jeg vil for alt i verden ikke ændre mig på det punkt. Selvom jeg nok har ændret mig lidt. (Foto: © Betina Garcia, dr)
På jukeboksen på bodegaen kan man finde Bro under fanebladet 'Populær'. Selvom Bro ligger side om side med andre store stjerner, går han højt op i ikke at lade det stige sig til hovedet. - Jeg føler mig ikke som en popstjerne endnu, ikke sådan rigtig. Jeg har 'made it', men det er ikke nok for mig. Man er først en rigtig popstjerne, når man kan fylde sine egne koncerter ud på store spillesteder som Vega. 2019 bliver et år, hvor jeg lige skal finde mig selv og få ro. Det bliver et springbræt til 2020, hvor det går amok. (Foto: © Betina Garcia, dr)
Typisk spiller Bro koncerter hver weekend på klubberne, men målet for 2019 er at spille på færre klubber og i stedet på større spillesteder. - Det er noget andet at spille én gang klokken 22 om aftenen end at spille klokken 3 om natten, hvor du er helt færdig, fordi du har spillet fire shows inden det, og hvor folk er så stive hele tiden. Men det er selvfølgelig også den forvandling, jeg skal igennem for at blive en rigtig popstjerne, siger han. (Foto: © Betina Garcia, dr)
- Lige siden dag ét har jeg hørt mine egne sange i badet, så jeg ikke glemmer mine tekster. Jeg tager et rigtig langt bad, så når jeg starter den første og er færdig med den sidste, så er jeg ligesom blevet skyllet igennem. Jeg starter med 'Hvor er du Bro?' og slutter med 'Kondi', siger han smilende. (Foto: © Betina Garcia, dr)
- Kevin, for fanden, hvor dejligt at se dig, siger en af stamgæsterne fra den lokale bodega og giver ham et stort kram. De mange kram fra de lokale blive der måske ikke så mange af i fremtiden, for Bro kigger i øjeblikket på lejlighed - udenfor Rødovre. (Foto: © Betina Garcia, dr)
- For mig har det aldrig handlet om jagten på pengene. Det er ikke dem, der gør dig lykkelig. Men jeg kan godt lide den frihed, pengene er med til at give. (Foto: © Betina Garcia, dr)