Phil Collins' koncert i Danmark kaldes 'verdens dårligste': Nu svarer arrangøren igen

Musiklegendens koncert i Aarhus får massiv kritik.

Mange Facebook-brugere var vrede over deres oplevelse i Aarhus. (Foto: © CLEMENS BILAN, Scanpix)

- Tak for verdens dårligste arrangement!

Kritikken på Facebook er massiv, efter musiklegenden Phil Collins lørdag aften optrådte i Aarhus.

Flere end 40.000 mennesker havde fundet vej til Ceres Park & Arena, hvor den britiske hitsanger gav koncert - og det var åbenbart en blandet fornøjelse, hvis man skal tro kommentarerne på Facebook-begivenheden:

- SKAM jer Ceres Park & Live Nation - at gamble med vores ve & vel for profitten skyld stinker!

- Kæmpe kaos i Ceres Park!

Selvfølgelig ikke for mange

Det var især problemer med at komme til og fra toiletter og barområder, som skabte kaos og utryghed blandt nogle af koncertgæsterne. Og flere Facebook-brugere beskyldte simpelthen arrangørerne for ikke at have styr på sikkerheden blandt de mange gæster.

Det afviser Live Nation, som stod for arrangementet dog fuldstændigt.

- Sikkerheden ved vores koncerter er vores højeste prioritet, og vi er i kontakt med de relevante myndigheder og følger deres anvisninger, udtaler Live Nation i et skriftligt svar.

I 2016 gav en AC/DC-koncert samme sted, arrangeret af Live Nation, mødt med en lignende kritik.

Ifølge Ceres Park & Arenas hjemmeside er de godkendt til 50.000 koncertgæster - og Live Nation mener derfor ikke, der var for mange publikummer tilstede lørdag aften.

- Vi har selvfølgelig ikke lukket for mange publikummer ind, og vores stewards har også oplyst folk om at bevæge sig andre steder hen på plænen - for der var områder med masser af plads, skriver Live Nation, som også hæfter sig ved, at der også er kommet rosende kommentarer og opslag til eventet på Facebook.

Til B.T. siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg, at de opkald, man fik her, ikke gav anledning til at sende mandskab afsted til koncerten.

Noget om snakken

Én af de koncertgæster, der oplevede 68-årige Phil Collins fra plænen, var Jesper Raab.

Han oplevede ikke problemer under selve koncerten, som han nød. Men han kan godt genkende kritikken af forholdene, da koncerten var ovre:

- Der er noget om snakken, det er ikke grebet ud af den blå luft, siger Jesper Raab, som er redaktør i DR - og flittig koncertgænger.

- Jeg følte mig ikke utryg, men jeg vil sige, at jeg har været til lignende koncerter andre steder, hvor det var noget mere velfungerende. På vej ud opstod tanken da, om de havde tilladt lige lovligt mange mennesker. Og det var også noget, der blev talt om blandt publikum.

Jesper Raab var ikke selv i bil til koncerten, men bemærkede de lange bilkøer, da han forlod koncertstedet.

Under al kritik

At folk var fanget i timelange køer efter koncerten er også noget af det, der bliver nævnt flere gange på Facebook.

En bruger skriver blandt andet:

- I får simpelthen første pladsen i være VERDENS DÅRLIGSTE ARRANGØR! Logistikken i forbindelse med Phil Collins koncerten har været under al kritik. Alt for mange mennesker på plænen, I lukker for udgangen fra plænen, da koncerten er slut. Og nu har vi siddet i vores bil i TO TIMER og ikke rykket os en millimeter. Og vi ved ikke hvorfor?!? Under AL KRITIK!

Live Nation oplyser, at publikum må forvente 'længere rejsetid' ved arrangementer af den størrelse.

- Vi beklager at nogen har måttet sidde fast på en parkeringsplads i op til to timer. Det var dog heldigvis kun den ene af de nærliggende parkeringspladser, at dette har været tilfældet for, skriver de og påpeger, at de forud for koncerten havde oplyst i infomails om 'alternative parkeringsmuligheder i Aarhus midtby'.

Hvorvidt kritikken fra de mange Facebook-brugere giver anledning til ændringer ved lignende koncerter, oplyser Live Nation ikke.

Den næste af slagsen er amerikanske Toto, der giver koncert i Ceres Park & Arena den 23. juni.